Egyszerű ajándékválasztás bárki számára

Válasszanak ajándékot egyszerűen és bárkinek

 

Ismerik a helyzetet, amikor bár szeretteiket nagyon jól ismerik, mégsem biztosak abban, hogy milyen ajándékot válasszanak számukra? Rendszeresen aggodalmaskodnak, hogy vajon kinek milyen alkalomra mi illik? Vagy épp ellenkezőleg, egy olyan ünnepelthez hivatalosak, akit annyira nem ismernek jól? Nem tudják besorolni sem a családtagjaik vagy a barátaik közzé, hanem csupán az „ismerős” a kategóriába? Például egy munkatárs, egy új osztálytárs vagy egy labdarúgó csapattárs? Erre is gondoltunk.

 

Legyen szó édesanyáról, apáról, nagyapáról, nagymamáról, barátról, szülőről, gyermekről, vőlegényről, férjről vagy bárki másról, tippeink segítenek Önöknek a döntésben.

 

Mi szerint válasszunk ajándékot egy adott személynek?

 

Úgy gondoljuk, hogy a kiválasztott ajándéknak elsősorban magát az eseményt kell tükröznie, amely alkalmából a kiválasztására sor került. Ugyanennyire fontos elgondolkodnunk azon, vajon az adott ajándék illik-e a címzett stílusához, hogy esetleg van-e már ilyen a tulajdonában, hogy visel-e hasonló típusú ékszert és így tovább. Hiszen nem célunk, hogy egy értékes ékszer ajándék parlagon heverjen valahol a szekrény alján egy ékszeres dobozban.

 

Az aranylánc ugyanis megfelelő mint az anyukák, nővérek, lányok, férjek és unokák számára is, de ha a megajándékozott illető jobban kedveli a sárga aranyat, valószínűleg a fehérarany nyaklánc nem fog számára olyan örömöt okozni. Ha az anya például az egyszerű, letisztult és nem túl hivalkodó formákat kedveli, akkor az extravagáns fülbevalók nem számítanak majd jó döntésnek. Ha az édesapa csak ritkán, leginkább esküvőkön vagy temetéseken, évente néhány alkalommal visel csak nyakkendőt, akkor valószínűleg hamar megfeledkezhet a brossról, amit neki ajándékozunk. Ezért egyértelmű a tanácsunk. Az Önökhöz közel álló személyeknek szánt ajándék választására fordítsanak elegendő időt. Figyeljék meg az ízlését és a stílusát, és próbálják kitalálni mire lehetne szüksége.

 

Más a helyzet, mikor az utolsó pillanatra kaptak meghívást és ráadásul az ünnepelt személyt sem volt lehetőségük közelebbről megismerni. Ebben az esetben az általános kategóriából javasoljuk, hogy válasszanak. Ezek azok az ajándékok, amelyekkel nem lehet semmit elrontani. Semlegesek, de mégis értékesek. Gyorsan próbálják legalább azt megtudni, hogy az illető visel-e láncot vagy karkötőt, szereti-e a medálokat vagy mandzsettagombokat.

 

Ha mégsem tudnának dönteni, nyugodtan forduljanak szakemberünkhöz, aki készséggel segít majd.