Fehérarany

A fehérarany ápolása

Köztudott, hogy önmagában a fehérarany nem létezik. Az arany természetes eredeti színe csakis, kizárólag sárga. Az ezüst iránti megnövekedett kereslet miatt, amely az arany nagy konkurensének számított, különféle ötvözeteket kezdtek használni annak érdekében, hogy az arany is azonos színű legyen. Manapság a fehér arany az ékszeripar egyik legnépszerűbb fémje. Nem csak színe, hanem hosszú élettartamának köszönhetően is, amely összehasonlíthatatlanul magasabb az ezüstéhez képest.

Hogyan is jön létre a fehérarany?

Ez egy ötvözési folyamat, azaz a tiszta sárga arany ötvözete a közönséges fehér fémekkel, amelyek aztán az arany eredeti sárga színét "átütik". Ezt követően hozzáadódik cink és palládium, amelyek kölcsönös aránya az ötvözetben megteremti a fehér szín intenzitását. Az ilyen "fehérarany" ékszereket végül vékony ródiumréteggel vonják be. A ródium egy platinafém, gyönyörű fehér színű, amit galvanizációval visznek fel az ékszerre, ez ugyanolyan felületkezelés mint az aranyozás.

Fehér arany ápolása

Ebből következik, hogy egy ilyen ékszer színe nem örök. Különösen azoknál a gyűrűknél, amelyek gyakrabban érintkeznek vízzel és izzadsággal, ezeknek hatásásra a fehér ródium bevonat gyorsabban kopik. Így az arany fokozatosan visszanyeri eredeti sárga színét, ezért az megsárgul. Ennek oka elsősorban az, hogy a gyártás során többféle fehér aranyötvözetet használnak.

A fehérarany ékszerek tehát gyakoribb ápolást igényelnek, amely az ötvös látogatását foglalja magában, aki újabb ródiumréteggel vonja be az ékszert, ennek köszönhetően visszanyeri fehér színét, pontosan olyan lesz, mint újkorában. A ródium bevonat újításának gyakorisága maga az ékszertől és annak viselőjétől függ. A ródiummal bevonás szükségessége az ékszerek és annak viselőjüktől függően jelentősen eltérhet. Míg az egyik ügyfélnek néhány hónap viselés után, más csak pár év elteltével ródiumoztattja újra. Általában azonban az ékszerek rendszeres gondoskodást igényelnek, így őrzik meg csodálatos külsejüket.

 

Fehérarany fülbevalók

 

Fehérarany fülbevalók

Kínálatunkban női és gyerek fülbevalók fehér és sárga arany vagy akár ezüst kivitelben is megtalálhatók, amelyeket cirkónia kövek vagy Swarovski kristályok díszítenek. A gyermekek részére készült arany vagy ezüst fülbevalók gyermekzárral vannak ellátva. A gyermekek fülbevalóit úgy tervezték, hogy azok a legkisebb fülbe is tökéletesen illeszkedjenek. A női fehérarany fülbevalók patentzárral vagy csavaros zárral rendelkeznek.

Fehérarany medál

 

Fehérarany medálok

A fehérarany medálokat viselhetjük vörös vagy fehér aranyláncon. Választhat a finom, a jellegzetes és az extravagáns darabok között. Medál kínálatunkban számos Szűz Mária, angyal, állat, szív alakú és modern mintával díszített medált talál, amelyek tökéletes ajándéknak számítanak bármilyen alkalomra.

Fehérarany láncok

 

Fehérarany láncok

Gazdag lánc kínálatunkban nemcsak sárga és vörös aranyból készült láncok találhatóak, hanem fehérarany láncok különféle klasszikus mintázatokkal mint figaro, páncél, rombusz, anker, bismarck, királyi minta, rolo, valis stb. Ezek a láncok nemcsak ródiummal bevontak, hanem teljesmértékben fehér aranyból készülnek. A lánc egy olyan ajándék, amellyel biztos nem ront el semmit! Válasszon egy hozzáillő medált, így egy remek ajándékot varázsol belőle, amely alkalmas különböző eseményekre!

Fehérarany karikagyűrűk

 

Fehérarany karikagyűrűk

Online ékszerüzletünk, arra törekszik, hogy kínálatunkban szemet kápráztató, fehér, sárga és kombinált aranyból készült karikagyűrűk szerepeljenek. Ezek a gyűrűk számos stílusos kivitelben kaphatók, legyen szó akár klasszikusról, akár bonyolultabbról vagy a legmodernebb formatervezésű modellekről. Választhat ráktáron lévő, kész modellek közül, vagy akár álmai gyűrűit is pontosan az Ön elvárásainak megfelelően elkészítjük! Különböző típusú kövekkel, beleértve a gyémántokkal díszített karikagyűrűket is talál internetes webáruházunkban. Természetesen minden gyémánt ékszerhez egy a kő eredetiségéről szóló tanúsítványt adunk. 

Fehérarany nyakláncok

 

Fehérarany nyakláncok

Az egyszerű, elegáns fehérarany nyakláncok ékszerdobozok univerzális darabjai. Gyöngyökkel vagy más drágakövekkel kombinálva azonban egyedi kiegészítő válik belőlük, amely megállja a helyét bármilyen társadalmi rendezvényen. Engedje szabadjára fantáziáját, és válasszon kedvező ajánlatunkból egy nyakláncot, amely tökéletesen kiegészíti nem csak ruháját, hanem személyiségét is.

Fehérarany gyémánt gyűrűk

 

Gyémántok és a fehérarany

A gyémánt ékszereket különösen a gyémántgyűrűket luxus ékszereknek tekintik, amelyeket gyakran kombinálnak nemesfémekkel, mint például a fehérarany. Egy gyönyörű, kifinomult kombináció a fehérarany gyémánttal. Fedezze fel ennek a párosnak a varázsát, és ajándékozzon szíve választottjának örökkévalóságot..

Fehérarany karkötők

 

Fehérarany karkötő

Kínálatunkból nem hiányozhatnak az elegáns egyszerű karkötők, de a fehérarany legújabb divatdarabjai sem. Megtalálhatók olyan darabok is, amelyek alkalmasak, mint trendi kiegészítő és remekül feldobják külsejét bármilyen eseményről is legyen szó. Válasszon a láncos karkötők, karperecek vagy a divatos Palmyra kollekció darabjai közül.

Fehérarany szett

 

Fehérarany szettek

A szett kategóriája számtalan fehérarany készletet tartalmaz, amelyek alkalmasak mind a mindennapi viseletre, de társadalmi eseményeken is megállják a helyüket. Különféle kombinációkban találhatóak fülbevalók, gyűrűk, medálok és nyakláncok. Megannyi kivitel között válogathat, legyen az drágaköves, gyémánttal vagy cirkóniával díszített.

Fehérarany gyűrűk

 

 

Fehérarany gyűrűk

A gyűrűk már az ősi időkben is nagy népszerűségnek örvendtek. Egy gyűrűhöz automatikusan egy női kezet képzelünk, ettől függetlenül a régi időkben erőszeretettel viselték férfiak és gyerekek is. Vessen egy pillantást gyűrű kínálatunkra, amely nem csak fehérarany gyűrűket tartalmaz, ezért biztosan megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.