Segítség a fülbevaló kiválasztásában


Fülbevaló belső magassága

Hogyan állapíthatja meg, hogy kényelmesek lesznek-e a fülbevalói?
 

Mérje meg az átszúrt lyuk és a fülcimpa vége közti hosszúságot. Hasonlítsa össze a fülbevaló belső magasságának paraméterével (az összes fülbevalónk leírásában megtalálja) és nézze meg, hogy a fülbevaló kényelmes-e lesz az Ön számára. Bizonyos modelleknél és típusoknál ez függ attól, hogy a lyuk feljebb vagy lejjebb helyezkedik.

Segítség a fülbevaló belső magasságának megállapításához

PÉLDA:
Ha a lyuk és a fülcimpa vége közti távolság pl. 6 mm és a fülbevaló belső magassága 7 mm vagy ennél több, a fülbevaló nagy valószínűséggel kényelmes lesz az Ön számára.

Fülbevalók belső magassága

 

Fülbevalók arctípus szerint

A fülbevalók kiválasztásánál az Ön arctípusa szerint kellene döntenie. Nem mindegy, hogy ovális, kerek, négyzet-, téglalap- vagy gyémántalakú arca van, vagy háromszög-, illetve szív alakú. Minden arctípushoz specifikus alakú fülbevalók illenek, amelyek segítenek kiemelni az egyes körvonalak szépségét.

Ovális arc

 

 

Ovális arc

Ideális arctípusnak tartják. Szimmetria és finom körvonalak jellemzik. Az arc szélessége nem nagyobb, mint a hossza és az áll az alsó részen keskenyedik.

Ha ilyen arctípusa van, bármilyen alakú fülbevalót viselhet. Az Ön arcát leginkább az ovális alakú lógós fülbevalók emelik ki, de úgyszintén karika, gyöngy, illetve a bedugós fülbevalók. Nem kell tartania a kifejező csillár alakú lógós fülbevalóktól sem, vagy a különféle geometriai alakzatoktól.

Kerülje azonban a túlzottan hosszú fülbevalókat, melyek arcát optikailag meghosszabbítják.

Kerek arc

 

 

Kerek arc

A teltebb arc és a ragyogó szemek a kerek arc tipikus jegyei. A megfelelő fülbevalóknak ellentétet kellene alkotniuk az arc gömbölyített vonalaival. Az ovális, illetve a keskeny, hosszúkás láncos fülbevaló a legjobb választás. Az arcot optikailag meghosszabbítják és keskenyítik.

Jó döntés lehet a rövid, lógós fülbevaló kristállyal, drágakővel, gyönggyel vagy geometriai alakzatokkal is.

Ha ez az Ön arctípusa, kerülje a karika alakú fülbevalókat, ugyanyúgy mint az egyszerű golyó, vagy pont alakú beszúrós fülbevalókat is.

Négyzet formájú arc

 

 

Négyzet formájú arc

Ez az arctípus erős vonalvezetéssel rendelkezik. Az arccsont szinte egyenes vonalú, és az áll is egy kicsit szögletes. Az éles vonalak enyhítesére a gömbölyített fülbevalók a legjobb döntés. Az ovális és karika fülbevalók az ideálisak.

Ezzel szemben nem túl jó döntésnek bizonyulnak a geometriai alakzatok, vagy a túl nagy mérétű karika fülbevalók, melyek még szélesebbnek mutatják az arcot.

Viszont a csepp alakú, vagy a kisebb karika fülbevalók drágakővel szintén biztonságos választásnak bizonyulnak.

Téglalap formájú arc

 

 

Téglalap formájú arc

A téglalap típus nagyon hasonló a négyzet alakúhoz, csak épp az arc hossza nagyobb mint a szélessége. Az állnak élesebb körvonalai vannak és a homlok egy síkban van az arccsontokkal. Ha hosszú és keskeny arca van, a közepesen nagy, sőt nagy fülbevaló ideális megoldás az Ön számára. Optikailag kiszélesíti a vonalait és enyhe gömbölyítést ad.

Alkalmasak a karika, és az ovális alakzatok, és a golyó, vagy pont alakú beszúrós fülbevalók is.

Viszont kerülnie kéne a lógós, keskeny és láncos fülbevalókról, amelyek az arcot még jobban meghosszabbítják.

Gyémánt formájú arc

 

Gyémánt formájú arc

A gyémánt formájú arcnál tipikus a kiemelkedő arccsont, viszont az áll és az állkapcs keskeny és éles formájú. Az áll és a homlok hozzávetőleg azonos szélességgel rendelkezik. Ehhez a típushoz illenek a csillár alakú masszív fülbevalók, amelyek az alsó részükön ki vannak szélesítve. Segítenek az arc éles éleinek a legömbölyítésében, amelynek köszönhetően elérik az arc általános szabályosságát. Jó választás a szélesebb beszúrós és a rövidebb lógós fülbevaló.

Ha Ön ilyen típus, kerülje a hosszú és keskeny fülbevalókat és úgyszintén az Ön arcformájával megegyező alakú fülbevalókat.

Háromszög alakú arc

 

Háromszög alakú arc

Hasonlít a gyémánt formájú archoz azzal a különbséggel, hogy a homlok nem annyira jellegzetes. Az arc a halánték területén a legszélesebb és lefelé irányulva keskenyedik. Az áll hegyes.

Amennyiben az Ön arcvonásai megfelelnek a háromszög típusnak, lógó fülbevalókat keressen, amelyek az alsó részen kiszélesítettek. Finomítják az áll éles vonalait és segítenek Önnek elérni a szabályosságot. Nem alkalmasak a háromszög vagy szív alakú fülbevalók.

Szív alakú arc

 

Szív alakú arc

Keskeny állkapocs szögletes körvonalakkal, széles homlok, gömbölydedebb arccsontok és szűkített áll a szív alakú arc jegyei. E típus számára a legjobb választás az ovális fülbevaló, amely finomítja az állkapcsot. Nem kellene azonban az arccsont alá érnie. Alkalmasak még a karika, és a csillár alakú lógós fülbevalók gyémánt alakban, amelyek érdekes kontrasztot alkotnak.

Abban az esetben, ha az Ön arca szív alakú, felejtse el a szív alakú és a fordított háromszög alakú fülbevalókat. Optikailag plussz kilókat adnának Önnek. Asszimetriát okozhatnának a nagyon kicsi és finom fülbevalók, de a nagy kerek beszúrós fülbevalók is, amelyek kihangsúlyoznák a homloka szélességét.

Az arctípuson kívül a fülbevaló kiválasztásában fontos még a nyak hossza és a bőrszín is. A rövid nyaknak nem állnak jól a lógó fülbevalók, amelyek az áll alá érnek és a hosszú nyakat a hosszú fülbevalók emelik ki. Ha világosabb a bőre és a haja, világosabb fülbevalókat válasszon és amennyiben Ön sötétebb bőrű, válasszon sötétebb ékszereket. A gyöngy fülbevalók univerzálisak és mindkét bőrtípushoz illenek.

Hogyan válasszunk helyesen fülbevalót?

Sok nőnek felragyog az arca, amint különféle típusú és nagyságú fülbevalókat pillant meg a kirakatban, vagy az internetes üzletben. Minden hölgynek más típusú fülbevaló tetszik. Sok nő a hajvágástípusa és arcnagysága szerint választ. Minden nőt valami más jellemez. Egyeseknek az egyszerű ékszerek tetszenek, mások az extravagánsakat részesítik előnyben. A vásárlás előtt jó tudni, hogy a vásárlásnak milyen típusai léteznek. Szintén nem lesz kárára, ha ismeri a jövendő tulajdonos jellemét és ízlését, akit ezzel a vásárlással meg szeretne örvendeztetni.

 

Heratis Forever arany ékszerek

Karika fülbevalók - foglalatok
Az jellemzi őket, hogy kicsik és karika alakjuk van. Nagy előnyük, hogy ha a nő birtokolja őket, egyáltalán nincsenek a terhére és akár egész nap is viselheti őket. Minthogy nagyon kicsik, különféle öltözékhez illenek, mivel nem hívják fel magukra a figyelmet, ellenkezőleg, minden öltözéket tökéletesen kihangsúlyoznak. Feltűnhetnek a jelentéktelen nagyságukkal, de a kivitelezésükkel is. Ezek a fülbevalók a nagy karika fülbevalóktól főleg a nagyságukban különböznek. Nem ajánlott az éjjeli viselésük. Ezzel fölöslegesen megterhelheti és tönkreteheti őket. Nálunk választhat fülbevalót fehér, sárga, rózsaszín, vagy kombinált aranyból.

Sokukban gyémántokat, drágaköveket vagy cirkonokat találhat, amelyek különlegessé teszik őket és a jövendő tulajdonosnak vonzerőt és fenséget kölcsönöznek.

Arany karika fülbevaló cirkóniákkal


Lógó cseppek és lógó rövid fülbevalók
Ez a típus a nőkön nagyon bűbájosan, elegánsan és nőiesen hat. A lógó fülbevalók abban tűnnek ki, hogy járás közben magukra vonják a figyelmet, ringatódznak. Ez lebilincseli a környezetet és figyelmeztet a szépségükre. Nem egy kíváncsi szem veszi őket észre teljes pompájukban. Olyan nők számára alkalmasak, akik szívesen elvarázsolják a környezetüket és felhívják magukra a figyelmet.

Kombinált arany lógós fülbevaló

 

 

 


Bedugós fülbevalók
Ennek a fülbevalónak minden nő ékszerdobozában ott a helye, mivel az univerzális és kényelmes ékszerek közé tartozik, amelyek egyetlen öltözéket sem rontanak el. Kínálatunkban vannak klasszikus tiszta arany fülbevavalók, cirkonokkal, gyémántokkal vagy drágakövekkel, amelyek növelik az értéküket. Jellemző rájuk, hogy be kell szúrni őket a fülcimpa lyukába s ezt követően hátsók segítségével kapcsolják be őket, hogy járás közben ne essenek ki. Teljesen kicsit és nem feltűnőt, vagy nagyobbat, feltűnőbbet választ? A döntés már csak Önön múlik!

Arany fülbevalók beszúrós

Karika alakú fülbevalók
Ezek a fülbevalók sok nő kedvelt típusai közé tartoznak. A karika nagyon keresett fülbevalótípus. Kínálatunkban szerepelnek klasszikus karikák, csavartak, hullámosak, gravírozottak, kettősek és hármasak, egyszínűek vagy kombináltak, hosszúkásak, flexik, nagyok, kicsik. Ha feltűnésre vágyik, javasoljuk, hogy drágaköves típust keressen, a drágakövek növelik a fülbevalók minőségét. A nők vágynak a szépségre és ezért olyan fülbevalókat keresnek, amelyben kitűnik a jellemük és a személyiségük. Ha retro stílusban talál rá ezekre, ez ne bátortalanítsa el. A karikák minden hölgynek illenek, de ha ajándékba szánja őket, nem árt, ha ismeri, vagy valakitől tanácsot kér, aki ismeri annak a személynek az általános stílusát és jellemét, akinek ezt a kivételes ékességet ajándékozni fogja.

Arany karika fülbevalók

 


Hosszú lógós fülbevalók
A fülbevalók e típusa gyakran extravagánsan hat és hosszával lebilincseli a figyemet. Inkább olyan nőknek ajánljuk, akik kedvelik az extravaganciát. Ha olyan hölgynek ajándékozná, aki finom és egyszerű, nem lenne sok alkalma viselni őket. Fontos tényező a fülbevalók alakja is. Minden nőnek más az arca és a frizurája, ezért jó tudni, hogy ezen tényezők alapján mely fülbevalók illenek nekik a legjobban. Viselésük főleg nyáron ajánlott olyan ruhákhoz, amelyek felfedik a dekoltázst, vagy pánt nélküli egyszerű báli ruhákhoz. Ha megfelelően egészítik ki a frizurát, fenségesen kitűnik a szépségük. Alvás előtt szükséges eltenni a fülbevalókat, hogy ne kerüljön sor a károsodásukra, deformálódásukra.

Hosszú lógós fülbevalókA fülbevalók által kínált bekapcsolási lehetőségek. Csak választani kell!

Pillangózár
Ez a zárszerkezet főleg a kis fülbevalóknál használatos. A stekkeres fülbevalóknál többféle lehetőség használható, de a pillangó alakú zárszerkezet a leggyakoribb. Ritkán találkozhatunk még a tányér alakú hátsózárral is. Nagyon könnyen és gyorsan felhelyezhető, ezért is annyire kedvelt ez a típusú fülbevaló zár.

Hátsó

 

 


Klasszikus női patent
Ezt a bekapcsolási módot minden nő ismeri, aki rendszeresen visel fülbevalót. A nők örülnek, mert a fülbevalókat gyorsan és biztonságosan be lehet kapcsolni. Ezt a módszert keresik a nők a különféle eseményekre, mivel nem kell félniük, hogy elveszítik a fülbevalót.

Klasszikus női patent


Orosz vagy angol patent
A biztonságos bekapcsolás e típusa szinte egyáltalán nem látható, mert el van rejtve a fülcimpa mögé. Az ilyen kivitelezésű fülbevalók inkább olyan nőknek valók, akik az elegáns stílust részesítik előnyben. Szintén ajánljuk, hogy alvás előtt vegye ki őket, hogy elkerülje sérülésüket.

Orosz, angol patent


Gyermek brizúra
A mi legkisebb parádéskodó lányaink is hasonlítani szeretnének az anyukájukra. Az ő életkorukban fontos a biztonságos zárszerkezet, hogy ne sértsék meg magukat. Olyan zárszerkezetek készítése is lehetséges, hogy a fülbevaló mozgás közben ne kapcsolódjon ki. Ez a bekapcsolási mód egy kis kampóban rejlik, amelyet becsúsztatnak a szembe.

Gyermek brizúra

Kis ballon (csavaros)
Ezt a típusú, kis ballon alakú zárszerkezetet a gyártók főleg a gyermekeknek ajánlják. Ennek az az oka, hogy szilárd és főleg biztonságos az Ön legkisebb csemetéi számára. Az anyuka nyugodtan és zavartalanul adhatja fel gyermekének a fülbevalót ezzel a zárszerkezettel. A módszer abban rejlik, hogy be kell csavarni a kis anyacsavart – a kis ballont. A csavaros zárószerkezetet gyakran használják a kis gyémánt fülbevalóknál, nem kell tartania a fülbevaló elvesztésétől, a zárszerkezet “nem engedi”.

Kis ballon zár

 


Afrikai akasztó (kampózár)
Az afrikai akasztó a gyors és biztonságos zárószerkezetek közé tartozik. Főleg úgy van alkalmazva, hogy ne terhelje nagyon a fülcimpáját. A fülbevalók és a zárszerkezet ezen típusa szintén nem való az ágyba, amennyiben a fülbevaló túl gyorsan eltörhetne, vagy más módon károsodhatna. A zárszerkezet ezen módját a múltban csak a bizsutériában részesítették előnyben. Nagy kedveltsége miatt az arany ékszereknél is használni kezdték. Jelenleg nagyon keresett zárszerkezet típus.

Afrikai akasztó (kampózár)


Ékszerészeti klipsz
Úgy, ahogy más módszerek is, ez is közkedvelt a fülbevalók bekapcsolásánál. A régebbi időszakra emlékeztet, amikor ezt a zárszerkezet típust talán a leggyakrabban részesítették előnyben. Leginkább a nehezebb, vagy nagyobb fülbevalóknál használják.

Ékszerészeti klipsz