Hogyan válasszuk ki a karkötő megfelelő hosszúságát?

 

 

Karkötő kapoccsal

 

 

A megfelelő hosszúságot szabó mérőszalag segítségével állapíthatjuk meg. Mérjük a csuklót azon a területen, ahol a legszélesebb. A karkötő nem lehet túl szoros, mivel a bőrön nyomot hagyna, és ha kéz megfeszülne, elszakadhat, de nem is lehet túl laza. Ilyen esetben nagy a valószínűsége annak, hogy elvesztik. Tehát kezünktől 1-2 cm-rel hosszabb karkötőt válasszunk. Általában 17-18 cm hosszú karkötőt választunk a karcsúbb női kézre. Erősebb 19-21 cm. A férfi karkötők hossza általában 20-23 cm. Karkötőink többségének állítható a hossza a szemeknek köszönhetően, így illeszkedik a legelterjedtebb csuklószélességekhez.

 

 Hogyan válasszuk ki a karkötő megfelelő hosszúságát?

 

Karperecek zárszerkezet nélkül

 

 

A méret helyes meghatározásához tartsa az ujjait úgy, mintha kesztyűt húzna, mérje meg a legszélesebb részét a keze körül – az ízületek körül. A lemért méretett ossza el 3.14 értékkel és megkapja az optimális karkötő átmérőjét, ami Önnek megfelel, esetleg még hozzáadhat 1 cm-t, ha könnyebben szeretné felhúzni.

 

Gumis karkötő

 

Hasonlóan, mint a karpereceknél, itt is az ízületek körüli méreteket mérjük, a lemért centiméter pontosan megfelel az Ön kezére, nem szükséges többet hozzáadni.

 

Karperecek zárszerkezet nélkül