15 tipp az esküvői manikűrre15 tipp az esküvői manikűrre

A menyasszony körmei akár művészeti alkotássá is válhatnak, tanáccsal szolgálunk ennek mikéntjéhez.

 

A lakk megfelelő színének és a manikűr típusának kiválasztása a jövendőbeli menyasszony számára a tökéletes körmökhöz vezető útnak csak a felét jelenti. A karikagyűrűvel frissen felékesített, csokrot tartó keze az egész esküvői ünnepség tekinteteket vonzó fő látványosságai közé tartozik majd. Ezért a legkisebb részletről sem feledkezzen meg az előkészületek során.

 
Esküvői csokrot tartó menyasszony francia manikűrjének részlete

 

 

Praktikus tanácsok

 

  1. A manikűrt ne vigye fel az esküvő előtt pár napnál korábban

A gél és púder (dip) manikűr nagy előnye az ellenálló képessége, a tartóssága és a gyors száradási idő. Mindezek arra csábíthatnák, hogy minél korábban készíttesse el, de ne hagyja magát. A fénye akár már két nap után is csökkenhet picit, és mivel a cél a tökéletes körmök elérése, ideális csak egy-két nappal az esküvő előtt felvinni.

 

  1. Próbáljon ki néhány alapárnyalatot

Egészen biztosan többféle esküvői ruhát és cipőt is felpróbált, így miért ne kapjanak esélyt a különféle árnyalatú körömlakkok is? Eközben ne feledje, hogy minden bőrtípushoz más illik. Például az olíva árnyalatú bőrhöz pipacsvörös lakk illik egy kis kékkel.

 

  1. Egy üveg körömlakknál többet vegyen

Ha a klasszikus lakkot részesíti előnyben, egészen biztosan gondoskodjon megfelelő tartalékról. Egy üveg lakk a szalonba, egy másik a „készenléti csomagba”, a harmadik pedig a nászútra. Ezek után valahányszor az apróbb sérüléseket javítgatja majd, megköszöni, hogy ennyire előrelátó volt és észszerűen invesztált.

 

  1. Ne feledkezzen meg a körmök otthoni ápolásáról

A körömstúdiók legügyesebb szakemberei sem képesek csodákat tenni. Ezért is fontos, hogy ne hanyagolja el a körmökről való alapvető gondoskodást az esküvő előtt. Elsősorban igyekezzen elhagyni a tudatos tördelésüket vagy rágásukat, és igyekezzen a bőrhöz kapcsolódó védőréteget (kutikulát) is jó állapotban tartani.

 

  1. Elsőre ne kísérletezzen túlzottan

Habár az alkotói fantáziának a körmöknél sem szabnak határt, amennyiben Ön nem éppen hivalkodó típus, az esküvő nem a legjobb alkalom a kísérletezésre. Inkább a kipróbált és bevált klasszikus színek mellett tegye le a voksát.

 

  1. Ne felejtse el a szalonba elvinni a saját lakkját is

Az ördög sosem alszik, és Ön sem szeretne kockáztatni, hogy épp az Ön által választott árnyalat nem fog rendelkezésre állni, amikor meglátogatja a szalont. Inkább legyünk túlbuzgók, mintsem később hiányozzon, nemde?

 

  1. Ne idegeskedjen egy apró repedés miatt

Balesetek történnek, emiatt nem kell pánikba esni. Az apró töréseket standard lakkal könnyen eltakarhatja. Az ecset hegyére vigyen fel egy kis lakkot és kenje rá a repedésre. 30 másodpercet követően ugyanoda vigye fel a második vékony réteget is. Végezetül vigyen fel rá áttetsző védő fedőréteget is.

 

  1. Mindig tartsa a kezét megfelelően hidratálva

Egészen hihetetlen, mit képes tenni a kézzel egy kis hidratáló krém az esküvői fényképeken. Röviddel a hivatalos fényképezés előtt vigye fel a kézfejre és a kutikulákra. A keze nemcsak érezhetően frissebbnek fog tűnni, hanem a fényképeken pár évvel fiatalabbnak is.

 

  1. Műkörmök

Műkörmökön gondolkodik? Ne hagyja a felvitelüket az utolsó pillanatra. Ennek fő oka, hogy megszokottá váljanak és önbizalmat szerezzen a kézmozdulatok tekintetében. Lehetősége van gélkörmöket, akrilkörmöket vagy különféle szálakból (fibreglass) készült körmöket választani. Ezek mindegyikének megvan az előnye, ha e tekintetben bizonytalan, konzultáljon szakemberrel.

 

Tökéletes megjelenés

A semleges világos rózsaszín és a francia manikűr mindig a siker garanciáját jelenti. Azonban a dekoratív kreativitás apró érintése csodákat tehet.

 

  1. Hogy az árnyalat illeszkedjen a csokorhoz

A nagy nap tervezése során könnyen megtörténhet, hogy a csokor színét korábban kiválasztja, mint a körömlakkét. Amint azt már említettük, kulcsfontosságú, hogy ezek ilyen esetben is összhangban legyenek.

Alapvetően érvényes, hogy a köröm színének ugyanolyannak kellene lennie, mint a csokor domináns elemének színe, ami többnyire a virág szokott lenni. Vörös rózsákhoz ugyanolyan romantikus vörös lakk mehet, gyengéd fehér virágokhoz pedig ugyanolyan finom árnyalatú fehér.

A csokor más kiemelkedő eleménél a lakkot akár azzal is kombinálhatja. Például, ha a virágok szárát szélesebb rusztikus zsákvászonba csomagolták, a matt metál arany a körmökön remek választás lesz.

Sötét bordó-fehér esküvői csokor és a menyasszony ombré francia manikűrje

 

  1. Csillogó elegancia ombré stílusban

Az aranyszínű csillogó hatás, amely a körmök hegyétől fokozatosan ritkul, decens elegancia hatását kelti. A szín gyengülő koncentrációjának technikáját, illetve a színátmenetes ún. ombré technikát más alkalmazásoknál is használhatja.

 

  1. Amikor az esküvő központi témára épül...

...a manikűr kialakítása saját maga kínálkozik. A húszas évek „feeling”-jét és a „Nagy Gatsby” varázsát sötét alappal és precíz csillogó ezüst vonalakkal érheti el. A folklór témák egyenesen megkövetelik a népies mintákat, a tengerparti esküvő pedig a homoksárgát és az azúrkéket.

Hímzett esküvői ruha és ezüst metál manikűr részlete 
  1. Valami a személyiségéből

Nem kell kihívónak lennie, elegendő egy apró részlet, amely a felnagyított fényképen kitűnik. Monogram, a temperamentumát kifejező színkombináció, a szívének kedves szimbólum, a kedvenc tevékenységét jelző körvonal és hasonlók.

Finom lila esküvői manikűr részlete

 

  1. Kristályok, geometrikus alakzatok

A különlegesen varázslatos és minden szemet odavonzó hatás érdekében válassza a csillogó kristályok játékosságát. Azonban csak egyetlen ujj, például a gyűrűsujj körmére korlátozódjon. Ha a csillogás nem az ön stílusa, próbálja ki az egyszerűbb, de nem kevésbé hatásos geometrikus alakzatokat.

Nude esküvői manikűr kristályokkal 
  1. Az Essie Ballet Slippers nevű klasszikus

A legismertebb brit királyi esküvő, Harry herceg és Meghan Markle esküvője nem szűkölködött a látnivalókban, és ebből természetesen a menyasszony körme sem maradhatott ki. És mindazok tévedtek, akik a sima földi halandókat meghaladó fényűző manikűrre számítottak. A lakk, amelyet Meghan választott, az Essie Ballet Slippers volt, amit az uralkodó brit királynő is kedvel, és egy üveg belőle 9 dollárba kerül.

 


16.05.2019


További cikkek