Esküvői ékszerek, mint a tökéletes pontEsküvői ékszerek, mint a tökéletes pont

 Esküvői ékszerek, mint a tökéletes pont

Az esküvő szervezése során számos olyan dolog létezik, amelyet a szertartásra vagy lagzira be kell biztosítani. A tökéletes menyasszonyi ruha, öltöny, csokor, díszítés vagy ültetési rend kiválasztásánál olykor megtörténik, hogy az egyedüli ékszer, amelyre a jövendőbeli ifjú házasok gondolnak, a karikagyűrű.

Azonban nem szabad megfeledkezni a hasonlóan fontos kiegészítőkről sem, amelyek ugyan apróságoknak tűnhetnek, azonban végeredményben teljessé teszik a menyasszony és vőlegény kinézetét. Mivel a szépség a részletekben rejlik, tekintsük át együtt ezeknek a látszólag kevésbé fontos ékszereknek a kiválasztását.

 Esküvői ékszerek


Igazgyöngy – a menyasszony legszebb éke 

Igazgyöngy – a menyasszony legszebb éke

A gyöngyök emberemlékezet óta a törékenység, gyengédség és ártatlanság szinonimái. Tán éppen ezért ez az első ékszer, amelyet a jövendőbeli menyasszonyok kiegészítőjeként elképzelünk. Nem csupán vizuális, hanem különösen gyakorlati szempontból is. Mivel sima felülettel rendelkeznek, amely nincs éles kitüremkedésekbe rögzítve, nem sértik meg a finom menyasszonyi ruha felületét, amelybe különösen a karkötők szoktak beleakadni.

Az esküvői ékszerek jellege és stílusa természetesen elsősorban a menyasszonyi ruha stílusából és díszítéséből indul ki. Itt is a jól ismert régi szabály érvényes, hogy a szépség az egyszerűségben rejlik, így a jövendőbeli menyasszonyoknak inkább az egyszerűbb modelleket kellene választaniuk. Ezen oknál fogva is a legideálisabb választás az igazgyöngy, amely az összes ruhához illik. Ezenfelül, az elegáns és időtálló dizájnjának köszönhetően minden nőnek jól áll.


A fülbevalóra fókuszálva

Ha azt a ruha szabása és díszítése nem engedi, mivel már önmagában is erőteljes, teljesen elegendő, ha esküvői ékszerként a fülbevalót választja. Az az egész esküvői outfit alfája és omegája, amely semmi esetre sem hiányozhat. A dizájnját gondosan válassza meg, tekintettel a frizurára és az arctípusra.

A gazdag, szétengedett vagy egy oldalt lazán feltűzött frizurához, remekül illik a lehető legfeltűnőbb csüngős fülbevaló. Ha a haja fel lesz kötve, nyugodtan válassza a fülhöz tapadó vagy közepesen hosszú fülbevalókat. Amennyiben a haját ezenfelül virágok is díszítik, egyértelműen a lehető legfinomabb gyöngyöt válassza, amelyek a tisztaság és egyszerűség érzetét még jobban kiemelik.

Ne féljen akár színes köveket és drágaköveket is választani, de ezek csak a nagyon egyszerű szabású és díszítésű menyasszonyi ruha esetén engedhetők meg. Ez az apró részlet egészen felélénkíti, és akár a csokor színét vagy a vőlegény nyakkendőjét is hozzá lehet igazítani. Azonban ne feledkezzen meg arról, hogy a kövek azonos színű fémbe legyenek beillesztve, mint a karikagyűrűk színe.

 

Arany fülbevalók morganittal és brilliánsokkal

 

Az ifjú pár

A vőlegénynek

Nem feledkezünk meg az urakról sem, akiknél az esküvői ékszerek tekintetében valamivel egyszerűbb a helyzet. Az alap egy elegáns dizájnú karóra, amely színben illik a fémhez, amiből a karikagyűrű készül. További fontos kiegészítő a mandzsettagomb, amely az egész kinézetet még jobban kiemeli. Ha a stílusát az utolsó pontig szeretné tökéletesre hangolni, nyúljon bátran az arany nyakkendőtűhöz, amely tökéletes úriemberré varázsolja, aki mindenre gondol. És pontosan ilyen vőlegényre vágyik minden menyasszony.

Arany kiegészítők a vőlegénynek

Arany kiegészítők a vőlegénynek

Arany kiegészítők a vőlegénynek

 

 


13.04.2018


További cikkek