Tudja, hogyan kell kiválasztani a tökéletes esküvői dátumot?

Eljegyzésük bejelentése után, szerettei első kérdése garantáltan az esküvő időpontja lesz. Tudja, hogyan kell kiválasztani a legmegfelőlebbet?


Az ifjú pár gyűrű felhúzás közben

 

 

A tökéletes esküvői dátum kiválasztása elsőre könnyűnek tűnik, de gyakran ijesztő feladat lehet. Minden esküvőszervező azt mondja, hogy időben el kell kezdenie az esküvő tervezését. Természetesen rövid idő alatt mindent meg lehet csinálni, de kétségtelenül egy olyan esküvőre vágy, amiben minden benne van, ami egy esküvőhöz tartozik, hogy a önök nagynapoja minden résztvevő számára felejthetetlen élmény legyen.

Ifjú házasok első csókja

Hogy könnyebben és áttekinthetőbb legyen a tökéletes esküvői dátum kiválasztása, elkészítettünk egy PDF formátumban érdekes esküvői dátumokat 2022-től 2030-ig. A számunkra érdekesnek tűnő esküvői dátumokat szívvel jelöltük, és a dokumentumban az ünnepek is meg vannak jelölve. Hiszen csütörtökön is lehet esküvőt tartani, amikor pénteken ünnep van! 

Válassza ki azt a dátumot, amely Önöknek a legmegfelelőbb:

Letöltés: Esküvői naptár

2023 esküvői kalendár

Érdemes először a megfelelő hónapot kiválasztani. Az időjárás nem csak az esküvő stílusát és helyszínét befolyásolja, hatással van az esküvő hangulatára is. Ezért nem véletlen, hogy az esküvő legkedveltebb hónapja május, június, szeptember és október. Amellett, hogy fotogén (késő virágzású tavasz és kora ősz), viszonylag stabil és meleg időjárás jellemzi őket.

Szintén érdemes megfontolni az ünnepek időpontjának kiválasztását – a karácsony, a Valentin-nap és a szilveszter csábító, de az esküvői helyszín foglalásakor is több problémát jelentenek. Ráadásul az esküvő dátuma csak az Ön napja legyen, a későbbiekben is ez egy személyes ünnep lesz, ezért nem szeretné, hogy más ünnepek árnyékában legyen.

Ha már a foglalásoknál tartunk, az is jó megközelítés, ha először megtalálja álmai helyét, és megtudja, milyen időpontok állnak rendelkezésre. Könnyen megtörténhet, hogy még ha jóval előre tervez is egy esküvőt, a hely már a kiválasztott időpontban le van foglalva.

Az esküvő legnépszerűbb napja a szombat, töltse le az általunk készített dokumentumot, amely megmutatja az elkövetkező évek összes szombatját és érdekes dátumait, amelyek jól néznek ki (azonos számok stb.).

Friss házasok menyasszonyi csokorral a kezükben


Az esküvői időpont megtervezésekor az is fontos figyelembe venni a közeli család és barátok igényeit is, mivel velük is szeretnénk átélni az esküvő pillanatait. Ha már kiválasztott néhány időpontot, kérdezze meg szeretteit a terveikről, és ennek megfelelően tervezzen. De csúszós a terep, szóval csak a legközelebbiek beszéljenek róla igazán, és ha kitűzik az időpontot, ragaszkodjanak a ahhoz. Higgye el, nem fog tudni mindenkinek megfelelni, és minél több embert kérdeznek meg, annál nagyobb lesz a káosz.

Tehát ha lezárta a hónap kiválasztását, amikor az esküvő megtörténik, eldöntheti a konkrét dátumot. Attól függően, hogy mit szeretne, mi az ami ön számára fontos, és nem szeretné, hogy hiányozzon az esküvőről. Ezért előnyös, ha több dátum is játékba marad. Ez megkönnyíti az esetleges érdekellentétek és konfliktusok elkerülését.

Sok más körülmény is szerepet játszhat a dátum kiválasztásában. Lehet, hogy előnyben részesített dátumok, ezért nincs szüksége tanácsra. Érdemes ragaszkodnia a családi hagyományokhoz, és olyan időpontot választani a nagy napra, amely felejthetetlen személyre (vagy valamire) emlékeztet. Ha azonban nincsenek ilyen preferenciái, és nem korlátozzák vallási okok, akkor számos lehetőség áll rendelkezésére. 

Kerti esküvő véndégekkel és fényekkel


Választhat egy dátum palindromot a napjára, egy dátumot, amely elölről és hátulról ugyanaz olvasható. 2022-ben például sok volt februárban:

Csütörtök  2022 február 2. (22-2-2)
Vasárnap, 2022 február 20. (22-2-20)
Hétfő  2022 február 21. (22-2-21)
Kedd  2022 február 22. (22-22-22)
Szerda, 2022 február 23. (22-2-23)
Csütörtök, 2022 február 24. (22-2-24)
Péntek, 2022 február 25. (22-2-25)
Szombat 2022 február 22. (22-2-26)
Vasárnap  2022 február 27. (22-2-27)
Hétfő, 2022 február 28. (22-2-28)

 

Csipkés menyasszonyi ruha és fehér menyasszonyi csokor


A döntéshozatalban az úgynevezett numerológiához is fordulhat – ez a módszer nem teljesen tudományos, de annál szórakoztatóbb. Nem kell mást tenni, mint a tervezett esküvő dátumának számait összeadni (pl. 2002.06.04, azaz 4 + 6 + 2 + 2 = 14, 1 + 4 = 5). Tehát a szám az 5. Ez a szám elárulja az adott dátum jelentését.

A számok jelentése

1: Függetlenség – vagy „egyé válás” – a tekintélyt, az egyéniséget, de a túlzott függetlenséget, a dominanciára való hajlamot és az önzést is szimbolizálja.

2: Szerelem - az esküvő dátumában a harmóniát, a kölcsönös megértést, a családalapítást és a közös otthon építését szimbolizálja.

3: Nevetés – a partnerek az anyagi értékeket, a társadalmi státuszt, a szakmai sikerre fektetnek hangsúlyt. Együttműködnek a magasabb célok elérése érdekében, és ezt célozza gyermekeik nevelése is.

4: Biztonság, elkötelezettség - hajlamos félni a felelősségvállalástól, nem tud gyors döntéseket hozni, habozás és hosszas gondolkodás. Ugyanakkor azonban törekedni és keményen dolgozni a boldog élet elérése érdekében.

5: Ünnep – Az ötös számmal rendelkező partnerek számára a kölcsönös kommunikáció kulcsfontosságú. A házasság hajlamos belecsúszni a sztereotípiákba és az unalomba.

6: Oktatás, gyerekek – a hatos az asztrológiában és a mitológiában szerencseszámnak tartják, a szerelmet, a harmóniát és az interperszonális kapcsolatok stabilitását, és természetesen a házasságot szimbolizáló szám.

7: Spiritualitás – ebben a házasságban a partnerek gyakran az utolsó pillanatban sok változáson, döntésen és megoldáson mennek keresztül.

8: Anyagi siker – végtelent is jelképezheti. A házasság szerelem első látásra eredménye, a partnerek a kölcsönös megértésre és a kölcsönös együttműködésre fogadnak sok területen, beleértve a szexuális életet is. A nyolc azonban felébreszti a gazdagság és a jólét megteremtésének vágyát is, ami olykor könyörtelenséghez vezet.

9: Család - a partnerek közötti erős szerelem is felülmúlja a leküzdhetetlent, erős a felelősségérzet, de magától értetődő a közös segítés is.

Menyasszony és vőlegény egymás kezét fogva az esküvő alatt


Ha kicsit babonás vagy, az esküvő dátumának kiválasztásakor akár csillagjegyek is segíthetnek. A horoszkóp nemcsak az Ön tulajdonságait határozza meg, hanem a házassága jellemzőit is befolyásolja.

KOS (március 21. - április 19.)
A Kos szezonban házasodni azt jelenti, hogy életed utazása vár rád. Azok a párok, akik ekkor házasodnak össze, azt fogják
tapasztalni, hogy házasságuktele van szenvedéllyel és tűzijátékkal.
BIKA (április 20  - május 20.)
A Bika esküvők szilárd házasságot hoznak, amely erős alapokra épül. A Bika házasságai inkább a kiegyensúlyozottságot
értékelik, mint a problémamegoldást és a közös lépéseket, mintsem menet közben tenni vagy mondani dolgokat.
IKREK (21.május 21  - június 20.)
Az Ikrek-szezonban kötött házasságokat olyan párokkal kell összeházasítani, akik olyan közel állnak egymáshoz, hogy
ugyanaz a személy lehet. A házasság akkor működik a legjobban, ha barátok és szeretők lehetnek.
RÁK (június 21.  - július 22.)
A rák korszakában való házasság azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel az állatöv egyik hagyományosabb házassága lesz. Ez semmiképpen
sem azt jelenti, hogy unalmas és kiszámítható lesz a házassága, hanem inkább a szereteten és az elkötelezettségen (és sok gyereken) alapul.
OROSZLÁN (július 23. - augusztus 22.)
Az Oroszlánszezonban a házasságokat nem mindenki tudja kezelni, de senki sem tagadhatja, hogy nem is olyan izgalmasak.
Tudja, hogy a házasság nem lesz tökéletes, de mindig megpróbálod erőssé tenni.
SZŰZ (augusztus 23.– szeptember 22.)
Ha a Szűz szezonban házasodnak össze, akkor a legnagyobb az esélye az erős házasságra.
Nemcsak önmaga számára képes ésszerű döntéseket hozni, hanem a párkapcsolatodban is.
MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.)
A Mérleg jegyében esküdni olyan, mint tökéletes házasságot kötni anélkül, hogy nagyobb erőfeszítésbe kerülne.
Mindig érződik a romantika a levegőben.
SKORPIÓ (október 23.– november 21.)
Ha csak egyetlen szó lenne a Skorpió házasság leírására, az felvillanyozná.
A házasság a Skorpió szezonban nyilvánvalóan intenzív.
NYILAS (november 22. – december 19.)
A Nyilas jegyében kötött házasság egy olyan élet megtervezését jelenti, amely soha nem unalmas együtt.
Szeretnek egyedülálló pár lenni, akik azt csinálnak, amit szeretnének, anélkül, hogy aggódnának mások véleménye miatt.
BAK (december 20. – január 19.)
A Bak szezonban házasodni azt jelenti, hogy házassága csakis sikeres lehet.
Mindkettőtöket annyira leköti a kölcsönös boldogság, hogy képtelenség lenne azt hinni, hogy a kapcsolatotok nem más, mint sikeres.
VÍZÖNTŐ (január 20.– február 18.)
Ami a Vízöntő házasságokat illeti, vannak "házassági szabályok", majd "Vízöntő szabályok". Az egyetlen dolog, amit jobban utálsz annál, hogy
meghallgatod mások véleményét a házasságodról, az az, hogy betartod a szabályokat. Több mint partner, ti vagytok a két legjobb barát.
HAL (február 20. - március 20.)
Ha egy házasság lehet, olyan, mint egy romantikus film, akkor az a Halak jegyében történő házasság.
Tele van meglepéssel és izgalommal.

Bármi legyen is az esküvői dátum választásának oka, ne feledje, hogy ez az Önök közös napja, és együtt kell kiválasztaniuk. Akár az intuíció, akár a hit, a szokások, a numerológia vagy a csillagjegyek vezetnek rá, egyetlen dátum sem rossz a boldog házassághoz. A Nagy nap csakis boldog lehet.