Láncok típusai / mintái

vzor pancier

 

PÁNCÉL

A párhuzamos szabályos formájának köszönhetően a Páncél típusú lánc remek kiegészítő, nemcsak önállóan, hanem medállal is. Remekül illik az elegáns, de a sportos stílushoz is, mivel nem hat zavaróan.

vzor anker

 

ANKER

Az Anker típusú láncok szögletes szemekből állnak, amelyekre precíz kézi vágás jellemző. (Többféle hosszból és vastagságból választhat). Vékonyabb kivitelben elsősorban a hölgyek körében keresett a finom gyémánt medálokhoz, amelyek ezen a láncon még inkább kitűnnek.

vzor marina gucci

 

MARINA GUCCI

Ezt a típusú láncot ovális szemek alkotják, amelyek középen el vannak választva. A Marina Gucci minta univerzálisnak tekinthető, férfiaknak és nőknek egyaránt jól áll. A kidolgozottságának köszönhetően akár önállóan is viselhető.

vzor cube

 

CUBE - KOCKA

Már a lánc megnevezése is jelzi annak alakját – ún. kockákról van szó, amelyek egymásba kapcsolódnak. A Cube minta magas fényű, amely medállal még jobban kitűnik. A csillogó kinézete miatt különösen a hölgyek körében kedvelt az egyszerű gyémántformákhoz.

vzor rombo

 

ROMBO

A Rombo időtálló mintaként jellemezhető, amely sosem megy ki a divatból. Két (vagy több) szemből áll, amelyek speciálisan kapcsolódnak egymáshoz. Ez a típusú lánc finom, de vastagabb változatban is megtalálható.

vzor lanko

 

ZSINÓR

Ez a finom, de erőteljesen csillogó lánc, amely zsinórra vagy kígyóra emlékeztet, mintha egyenesen a finom medálokhoz készült volna, amelyek tökéletesen kitűnnek rajta. A legnagyobb előnye, hogy megtartja a formáját és nem fordul át.

vzor continuous patterns

 

 

CONTINUOUS PATTERNS

Egy különleges típusú lánc, amely olyan egymáshoz kapcsolt szemekből áll, amelyekben csiszolt arany minta található. Így csillogó hatást kelt és nem szükséges hozzá medál, mivel már önmagában is díszes.

 

vzor figaro

 

FIGARO

A klasszikus Figaro típusú lánc vastagabb változatát elsősorban az urak kedvelik. Ez a legnépszerűbb minta három kisebb és egy nagyobb szem tipikus összekapcsolása. Az időtállósága miatt az uniszex láncok közé sorolható.

vzor singapur

 

SZINGAPÚR  

A Szingapúr típusú láncokat kifejezetten a hölgyeknek szánták. A csavart, egyedi kinézetüknek köszönhetően akár medál nélkül is kitűnnek a dekoltázsban. Nálunk színes kettős kombinációban, vagy lemezekkel kiegészítve is megtalálhatók.

vzor rolo

 

ROLO

A Rolo típusú láncok is a klasszikusok közé sorolhatók, amely jelentősen kerek szemekből áll. Remekül illenek hozzá a különféle fajtájú medálok, mint például a népszerű fényképtartó medálok.

vzor fox - líščí chvost

 

FOX - RÓKAFAROK

Egyre népszerűbb lánctípus, amely rókafarokra emlékeztet. Az egyes szemek olyan különleges módon kapcsolódnak egymáshoz, hogy érintésre sima felületet alkotnak, amely kitűnően illik a medálokhoz. A vastagabb változata akár önállóan is hordható. Nagyon szépen kitűnik a fehér és sárga arany színkombináció is, amely ezt a mintát még inkább kiemeli.

vzor valentino

 

VALENTINO

A Valentino elnevezésű minta valódi dizájner darab, amely mindkét nemnek kiválóan illik. Olyan kölcsönösen összekapcsolt ovális szemekből áll, amelyek közepén egy lemez található. A lemez tiszta lehet, vagy például csillag alakú gravírozással ellátott.

vzor valis

 

VALIS 

Az egyik legerőteljesebb láncminta éppen a Valis, amelyet elsősorban a hölgyek kedvelnek az elegáns jellege miatt. Speciálisan egymáshoz kapcsolt szemek alkotják, amelyek csavart kötélre emlékeztetnek.

vzor smashed

 

SMASHED 

A Smashed típusú lánc az eredeti minták közé tartozik. Az ékszerek világában dizájn újdonság, amely különösen a fiatalabb közönség tetszését nyerte el. Szabályosan ismétlődő kerek és ovális szemekből áll, jellegzetes görbülettel.

kralovsky vzor

 

KIRÁLYI MINTA
Férfi minta, amely már első látásra is elbűvöl a tökéletes kidolgozottságával. A legkivételesebb lánctípusok közé tartozik. Királyi minta szögletes és ovális alakban is megtalálható. Ez a típus erőteljes medálokat igényel, mivel elsősorban a férfiak kedvelik, masszív szélességekben. 

retiazka vzor nonna

 

NONNA

Ez a lánc, amelyet dupla szemek alkotnak, bármely medálhoz remek alternatívát jelent. Ezt a mintát gyakran találjuk Monalisa megnevezés alatt is. Időtálló láncról van szó, amely mindkét nem számára alkalmas, inkább sportos jellegű.

 

retiazka vzor snail

 

SNAIL

Már maga a megnevezés is jelzi, milyen alakú láncról van szó. A speciális csavarásnak köszönhetően csigára emlékeztet, és elsősorban férfiaknak szánták. Azonban még jobban kitűnik, ha fehér és sárga arany kombinációját választja, amelyet azonos mintájú karkötővel egészít ki.

retiazka vzor bismark

 

BISMARK

Ezt a lánctípust „beads“ megnevezéssel is jelölik, ami fordításban annyit tesz „kidudorodások”. A különleges kidolgozásának köszönhetően inkább masszívabb medálok illenek hozzá, de akár önállóan is tökéletes kiegészítője lehet a viselője öltözékének. Különféle vastagságban kapható, és az uniszex láncok közé tartozik.

vzor cylinder-valec

 

CILINDER - HENGER

Napjaink egyik legmodernebb mintája, amely mindkét nem számára alkalmas. Ennek a lánctípusnak a megnevezése tökéletesen tükrözi az alakját – több, hengerre vagy cilinderre emlékeztető rész összekapcsolására emlékeztet. Inkább a szabadidős és sportos típus láncok közé tartozik.

retiazka vzor garibaldi

 

GARIBALDI

A Garibaldi típusú láncnál a szemek hasonlóan vannak összekapcsolva, mint a Rolo mintánál. Az egyes részeket azonban nem egy, hanem kettő, három, vagy akár még több karika alkotja. Összességében így a lánc masszív hatást kelt és már önmagában is kitűnik.

retiazka vzor veneziana

 

VENEZIANA

Elegáns minta, amelyet nemcsak a férfiak, hanem a nők is viselhetik. Ezt a lánctípust szabályos szögletes szemek alkotják, amelyek váltakozva kapcsolódnak egymáshoz. Leggyakrabban a vékony változatával találkozhatunk, amelyen tökéletesen kitűnnek a különféle típusú medálok.