Hogy lehetek biztos abban, hogy az ékszer valódi?

Az aÉkszerek nikkelmentesek, és a nemesfémekkel foglalkozó magyar törvényeknek megfelelően ellenőrzik őket. Mindezek alapján minden ékszerünk egy fémjelzéssel van ellátva, amely fémjelzés Magyarországon érvényes, és egy olyan számmal, amely az ékszerben lévő nemesfém mennyiségét jelzi. Tipikus jelzések pl. az 585 (14 karátos arany), 375 (9 karátos arany) és a 925 (ezüst).

A megrendelés visszaigazolásában fel van tüntetve az arany finomsága és adatok az ezüstről, ill.gyémánt vásárlása esetén azoknak a tömegük is.

Az aÉkszerek a gyémánt ékszerekről egy olyan tanúsítványt állít ki, amely igazolja, hogy az ékszer valódi és a gyémánt paraméterei is fel vannak tüntetve.

 

Az aranynak milyen típusait ismerjük és hogyan különböztetjük meg őket?

Az aranynak milyen típusait ismerjük és hogyan különböztetjük meg őket?

Lehet, hogy meglepő lesz az az információ, hogy nem minden ékszer készül tiszta aranyból. Azonban ezeknek az ékszereknek az esete ritka, mivel ez az arany csak a 24 karátosban van, amikor már 100%-os aranyról beszélünk. Hátránya azonban a puhasága, ami miatt az ékszer a rendszeres viselés során hamar tönkremegy.

A legideálisabb választás tehát a 14 karátos arany, amely az 585/1000 szám alatt található, ami azt jelenti, hogy 1000 g ötvözetben 585g arany található, amely az 58,8%-át jelenti. Az aÉkszerekben főleg ilyen típusú aranyból készült ékszereket gyártunk, és a közkedvelt eljegyzési gyűrűkbe beleépítjük a gyémántokat is.

A gyakorlatban szintén találkozhatunk a 18 karátos arannyal, aminél ugyanaz a képlet érvényes: a 750/1000 számú jelzés azt mutatja, hogy 75%-os arányú aranyról van szó. Az aranynak ezt a típusát a Yasmine Diamonds eljegyzési kollekció megrendelésénél vásárolhatják meg.

A mi kínálatunkból azonban nem hiányzik a 378/1000 jelzésű 9-karátos arany sem, amelynek az összes arany közül a legkisebb a finomsága.

Mostantól tehát a fent említett fémjelzéseknek köszönhetően könnyen ellenőrizheti, hogy az arany valódi-e. Azonban az óvatosság soha nem elegendő, és annak biztosítása érdekében, hogy ne utánzatot viseljen, de eredetit, akkor a HNO3 vagy egy professzionális arany tesztelés segítségével ellenőrizheti le azt.

 

Minőségi garancia