Füsttopáz

Ez a kő arról ismert, hogy meditáció közben növeli annak hatékonyságát. Többnyire az értelme abban rejlik, hogy a tulajdonosa életébe képes becsempészni a racionális gondolkodásról való elmélkedést a környezet területén. Ha Ön stresszel küzd, szintén a segítségére lehet. Ismert segítőtárs a nehéz élethelyzetekben való döntésben is. Úgyszintén segít a depresszió gyógyításában. Növeli a férfiak erejét és pozitívan hat szexuális téren is.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: Többnyire hő segítségével világosítják őket, hogy a kristályok színezetének szebb árnyalata legyen. Moion a megnevezése a nagyon barna, sőt fekete füstkvarcnak. Ha napsütésnek van kitéve, kifakul.

Szín: Néha sárga árnyalatra emlékeztet, többnyire mély-, illetve világosbarna.

Tisztaság: A tiszta kövek közé tartoznak.

Gyógyhatások

Főleg a csípő, a láb, a has, a fej és a szív gyógyításában segít. Egy olyan kő, amely határozottan segít az idegrendszer gyógyításában is. Jelentős amiatt is, hogy megszerzi a test egyensúlyát.

A felhasználás módja és kezelése

Tudta, hogy használható a varázsgömbből való jóslásnál is? Képes segíteni azoknak, akiknek gondjuk van a kommunikációval. Sőt az emberek felhasználják a kemoterápiás kezelésnél is. Úgyszintén, ha Ön nagy stressznek van kitéve a munkaügyi, vagy a magánéletében, próbálja ki ezt az ékszert és kiváló minőségű hatást érhet el vele. Ha Ön nem ismeri el a gyógyszereket, akkor ez a kő segíthet Önnek az általános fej-, vagy hasfájás esetén is. Próbálja ki és higyjen benne. Legtöbbször éppen a gyógyköveknek nagyobb a hatalma, mint a tablettáknak.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A legenda úgy szól, hogyha az ember hinni fog benne és szeretettel fog róla gondoskodni, akkor megnyilvánul az erős gyógyhatása.

Ára és népszerűsége

Ára a nagyságától és megmunkálásától függően változik. Az embereknél nagyon közkedvelt az erős gyógyhatásai miatt. Egy olyan ékszer, amelyet kedvelnek a nők, de a férfiak is. Az ára már néhány eurótól kezdődik. Nem kell aggódnia, ugyanis ezeket a köveket ár tekintetében az egyszerű halandó is megengedheti magának.

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka

mély-, és világosbarna, néha a sárga színre emlékeztető árnyalata van

Fajta

ásvány

Hozzáillő csillagjegy

Bak

Keménysége

a Mohs-skála szerint eléri a 7-es számot

Csík

fehér

Külalak

kristályok

Sűrűség

2,65 g / cm

Kristálytani készlet

rombohedrális

Vegyi összetétel

SIO2

 

Története és fellelhetősége

Előfordulása nagyon gyakori és észrevehető. Hozzájuk tartoznak a kavicsok is. A kavicsok olyan kövek, amelyek a monokristályokban találhatók. Az ehhez a fajtához tartozó legnagyobb köveket az Alpokban találták. Feljegyezték őket Morvaország területén is, akár max. 50kg-os súllyal. Az ilyen súlyú kövek egyedülállóak voltak.


 

 

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Füsttopáz