Citrin

„A szerencse drágaköve“

Ezeket a drágaköveket "Madeira Citrin" név alatt találhatja meg. A legnépszerűbbek közé tartozik az egész világon. Ár szempontjából egy közönséges halandó is megengedheti magának. Az ékszer neve a "citrom" szóból származik. Georg Bauer, egy nagyon híres kutató ajándékozta neki ezt a nevet, aki otthon van ezen a területen. Főleg vidám, felpezsdítő, sárga színe miatt ismert. Az emberek életébe pozitivizmust, jó kedvet és a jobb életbe vetett reményt hoz.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: Ennél a drágakőnél főleg a képzeletbeli alakok népszerűek. A folyamata abban rejlik, hogy kitűnjön a fénye és a színe. Ma már nagy mennyiségben megtalálhatjuk és olyan formákban, amelyek főleg a nők szívét hódítják meg.

Szín: Ahogy már észrevehette, ezek a kövek sárga és áttetsző színűek. A sárga világos árnyalatával tűnnek ki.

Tisztaság: Ezek a kövek főleg tisztaságuk miatt ismertek, amely ezek esetében nagyon nagy fokú.

Gyógyhatások

Jókedvre vágyik és végre boldog életet szeretne? Akkor tekintse meg teljes kínálatunkat, mivel jó helyen jár. Szomorú az élete és semmi sem sikerül? Akkor ez a vásárlás megfelelő választás, hogy hogyan csalogassa be végre az életébe a szerencsét, a jókedvet és a pozitivizmust. A világűr szempontjából a Merkúrhoz kapcsolódik. A kő arany színe elhozhatja az Ön életébe a boldogságot, amire mindig is vágyott. A jókedv, a meleg és a boldog életbe vetett hit szimbóluma.

A felhasználás módja és kezelése

Arról ismert, hogy hőkezelésnek vethető alá. Egy hozzáértő ember, aki mineralógiával foglalkozik, a saját szemével fel tudja ismerni, hogy ez a kő hőkezelésen ment-e keresztül, vagy természetes a színezete. Túlnyomórészt a színe erősen vöröses.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A múltban az emberek nagy talizmánja volt, ezért állandóan magukkal hordták. Később Skóciában volt ismert. A harcban szolgált talizmánként. Az akkor használt fegyverek citrinnel voltak díszítve. Az emberek hittek ebben az ékszerben, hogy segít rajtuk és meghosszabbítja az életüket. Később rájöttek, hogy mindegyik kereskedő, aki ezt árulta, képes volt az áruját hamarabb eladni, mint más kereskedők. Ezért az, aki ezt árulta, "szerencsés kereskedő" volt. Később már minden eladó birtokolni szerette volna, hogy jól keressen. Ahogy már észrevehette, a citrin sárga, első ránézésre világos színe nem csak manapság, hanem a múltban is szó szerint ragyogott. Ezt a követ ezért már a múltban napként jelölték. Főleg a hellén korban híresült el.

Ára és népszerűsége

Úgy, ahogy mindenütt, a citrinnél is fontos a színek teltsége és a fény. Itt az érvényes, hogy amennyiben a citrin megmunkáláson esik keresztül, akkor az ára alacsonyabb a teljesen természetes, megmunkálás nélküli citrinénél.

A gemmológiából adódó paraméterei


 

E drágakő színválasztéka

sötétsárga, világossárga

Fajta

a kristályokhoz tartozik

A súly, amelyben mérik

2,65

Keménysége

a Mohs-skála alapján eléri a 7-es számot

A csíkok színe

a fehér színe ismert

Fluoreszcencia

nincs

Törésindex

1,544 sőt 1,553

Kristálytani készlet

hatszögletű, háromszögletű

Vegyi összetétel

Szilícium-dioxid, SiO2

 

Története és fellelhetősége

A legnagyobb közkedveltségnek Skóciában örvend. Albert szeretett Viktóriájának, a szerelem ajándékaként, Balmoral várában a skót fennsíkon, nagy szerelmében éppen citrint ajándékozott. Ezt a követ Balmoralban találták. A történelmi lelet főleg a társasági eseményeken résztvevő emberek szívében volt feljegyezve. Ez az ékszer főleg azon az estén az irigy nők ragyogó drágakövévé vált. Jelenleg is nagyon kedvelt pozitív színe miatt.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Citrin