Brilliáns

A briliánsok arról ismertek, hogy gyönyörű fényük van. Ezek tulajdonképpen olyan gyémántok, amelyek briliáns csiszoláson estek át, amely a legnépszerűbb és leginkább használt már 1910 óta. A gyémántok módosítása úgy történik, hogy ne vesszen el a természetes szépségük. Logikai szempontból a briliáns a legdrágább kövek közé tartozik, de az üzletekben megtalálhatja az utánzatát is, sokkal alacsonyabb áron.

Szépsége és fennségessége már emberemlékezet óta ismert azáltal, hogy az előkelő családokban értékes ajándékként használták.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: A briliáns csiszolást Marcel Tolkowsky találta fel. A hajlás alapján találta ki ezt a tökéletes csiszolást. Így érte el, hogy a fény visszaverődjön és különféle szivárványos színek jöjjenek létre. Ezt az ideális csiszolást a 32 felső fazettáról ismerheti fel. A legszebb csiszolatokból jönnek létre a legszebb ékszerek.

Szín: Túlnyomórészt színtelen árnyalatokban találhatja meg őket. Ezen árnyalatok alapján képes a fény kiemelni a briliáns szépségét szivárványos színekben.

Tisztaság: A legjobb minőségű briliánsok a legtisztábbak. Sok utánzat kövén légbuborékok, különféle karcolások és szennyeződések lehetnek. Ügyeljen erre. A mi ékszerészetünkben ez azonban nem történhet meg.

Gyógyhatások

Tisztasága és alakja az egész világon ismert. Főleg a negatív környezettől védi az embereket.

A felhasználás módja és kezelése

A kezelésének nagyon óvatosan kell történnie, valódi szakemberek segítségével. Csakis így nem veszít az értékéből. Túlnyomórészt ezeket az ékszereket értéktelenné teszik az utánzatok és az olcsó lehetőségek arra, hogy megszerezzük kedvesünk szívét. Ügyeljen az eladótól származó elegendő információra és a tanúsítványra. Részesítse előnyben a minőséget és nem fog olyan helyzetbe kerülni, amikor is sajnálja a kidobott pénzt. Sok eladó csak kevés információval rendelkezik erről a kőről, ami nagy hiba. Szintén ne hazardírozzon a kéz alóli vétellel. Ékszerészetünk a legszebb ékszereket kínálja Önnek, tanúsítvánnyal és valódi minőséggel. Nagyon közkedvelt lett az iparban is. Nem csak a gyűjtők kedvencei, hanem főleg azoké a nőkéi, akik értékelik a vonzerejét és szépségét.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

Sok mítosz és legenda szól arról, hogy ez a kő a bizsuk közé tartozik. Ez a vélekedés gyakori volt az embereknél, de nagyon téves. Az utánzására és eladására irányuló sok kísérlet nem keltett érdeklődést. Ha meg szeretné állapítani, hogy jó minőségű briliánsokról van-e szó, ezt szabad szemmel is megteheti. Ha nem biztos abban, hogy utánzatot vásárol-e, vagy valódi gyémántot, forduljon szakemberhez. Ő rögtön, első látásra meg tudja állapítani az értékét és helyes információval szolgálhat Önnek. A valódi gyémánt főleg a nő szívét képes elbódítani. Legtöbbször a nők is képesek megérezni, valódi gyémántról van-e szó, vagy sem. Sok eladó igyekezett utánzatokat eladni valódi briliánsok árán. Vigyázzon, hogy nehogy Ön legyen a következő károsult. A mai kor sok információt kínál arról, hogy hogyan bizonyosodhat meg afelől, hogy helyesen vásárol-e. Legyen óvatos.

Ára és népszerűsége

Nagyon nehéz ezeknek a gyémántoknak a közkedveltségéről beszélni. Azáltal ismertek, hogy drága ékszerek már emberemlékezet óta. Ha szeretne vásárolni egyet a párjának, számolnia kell azzal, hogy az ára magas lesz, de a végső hatás megéri az árát. Ma már találhat briliáns medálokat, karkötőket, brossokat, nyakláncokat, briliánsból készült mandzsettagombokat. Valaha a szegényebb emberek rájuk sem pillanthattak. Ma már ez másképp van. Olyan áron találhatja meg őket, amelyek meggyőzik Önt, hogy ez a vásárlás megfontolandó. Úgy hírlik, hogy a külföldi üzletekben olcsóbban kaphatja meg őket. Ezt a mítoszt a külföldi eladók hozták létre. Hisz győződjön meg saját maga és hasonlítsa össze a szlovákiai és a külföldi árakat. Szerelemre vágyik, és nem viszonozzák? Próbálja ki, ez az ajándék talán meggyőzi őt, hogy Ön valóban szereti.

A gemmológiából adódó paraméterei

E drágakő

színválasztéka

leggyakrabban színtelen – legértékesebb az

egész világon, különféle színárnyalatok

Fajta

gyémánt

Áttetszőség

nagyon áttetsző

Keménysége

a Mohs-skála szerint 10

Fény

gyémántos

Törés

egyenetlen

Törésindex

n=2,4175

Kristálytani készlet

kubikus

A csík színe

színtelen

 

Története és fellelhetősége

A történelemből az egész világon ismert a „round diamant“ elnevezés. Kezelése azért jellegzetes, mert e kő megmunkálása a legideálisbb alakba történik, hogy kihangsúlyozza a teljes szépségét és fényét. A round diamant a világon az 56-os számon ismert. 56 fazettát alkot háromszög alakban. Már a 17. századtól kezdve használják ezt a kerek alakra történő megmunkálást. A múltban Mazarin néven is találkozhatott vele.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Brilliáns