Ötletek a baba nemének felfedésére

Kislány vagy kisfiú bujkál a pocakjában? Cikkünkből egy pár tippre tehet szert, hogyan közölheti ezt szeretteivel.


Rózsaszín-kék cupcakes

 

A gender reveal party, vagyis a baba nemének leleplezésének bulija viszonylag új trend, mely térségünkben egyre népszerűbb. Az első ilyen partik az Egyesült Államokban kezdődtek a 21. század első évtizedének végén.

Az ünneplés célja, ahogy a megnevezés is sugallja, hogy a vendégeknek, sokszor maguknak a szülőknek is, felfedjék a várható gyermek nemét. Ha azt szeretné, hogy a szülők is csak a bulin tudják meg a gyermekük nemét, előtte ki kell jelölnie egy titkos „őrt”, és egyeztetnie kell az orvossal, hogy ezt az információt csak az Ön által kiválasztott személynek adja ki.

Egy pár fekete léggömbbel, amely színes konfettivel van megtöltve.

Egy pár fekete színes konfettivel megtöltött léggömbbel a gender reveal partin

A parti témája

Először is válassza ki a buli témáját. Válaszon olyán témát, amely közel áll Önhöz és párjához. Általában nemi ellentmondásos és sztereotip témákat választanak, mint például a „kalózok és sellők”, „bajuszok és szempillák”, „csokor nyakkendők és masnik” és hasonlók. Ha nem tetszik egy adott téma gondolata, elegendő a kék és rózsaszín árnyalatok klasszikus szín kombinációja.

Természetesen a díszítésnek a témának megfelelőnek kell lennie. A tematikus dekorációk mellett remek ötlet egy nagy transzparenst is elhelyezni a "Fiú vagy lány?" felirattal, vagy ehhez hasonlóval.

Készítsen egy lejátszási listát fiúkról és lányokról szóló dalokból, süssön lányos és fiús sütiket, és a felfedés pillanatáig próbálja meg mindkét nemet egyforma mértékbe képviseltetni.


Dátum és meghívó

A baba nemét a terhesség 20. hete körüli ultrahangból fogja megtudni, ezért az ünneplést csak az ultrahangos időpont egyeztetése után tervezze. Ha előre tervezi a vendégek meghívását, javasoljuk, hogy az esetleges késések miatt legalább egy héttel a megbeszélt időpont után tűzze ki az ünneplés időpontját.

A meghívók is készülhetnek egy bizonyos téma szellemében. Alternatív megoldásként létrehozhat egy közösségi eseményt, és virtuálisan küldhet meghívókat. Az alapvető fontosságú dolgokon kívül, mint a dátum, idő és hely, kérjük, jelezze azt is, ha szeretné, hogy a vendégek tematikus ruhát viseljenek.

Jövőbéli szülők egy tortával, melynek tölteléke elárulja a baba nemét

 

Játékok a bulira

A vendégek szórakoztatása érdekében azt is javasoljuk, hogy készítsen játékokat a baba nemének felfedéséhez. Az alábbiakban összeválogattuk a legnépszerűbb és legszórakoztatóbb játékokat, amelyeket általában ilyen bulikon játszanak.

Frissítők és torta a baba nemének felfedéséhez

Kitalálós

Például néhány másodpercig erejéig megmutathatja a társaságnak az ultrahang képet, majd hagyja a kép alapján kitalálják a baba nemét. Alternatív megoldásként kérje meg őket, hogy a szerintük a baba nemének megfelelően színű öltözékben jelenjenek meg a partin (rózsaszín – lány, kék – fiú). A végső értékelés után jutalmazza meg a jól tippelő vendégeket.

A buli királya/királynője

Abban az esetben, ha a vendégeknek előre meghatározott dresscode szerint kellett öltözniük, hirdessen névtelen szavazást a legszebb jelmezre. Ezután hirdessen győzteseket. A legtöbb szavazott bezsebelt női jelmez lesz az este királynője a férfi pedig királya.

 


Terhességi babonák

Népszerű játéknak számítanak még az ún. Terhességi babonák. Ehhez a játékhoz össze kell készítenie a terhességi babonák listáját, amelyek szerint a terhesség különféle jelei szerint meg lehet határozni a baba nemét. Készítettünk egy ilyen listát a régi babonákról, amelyeket PDF formátumban letölthet. Nézze meg barátaival, hogy ezek közül a babonák közül melyik igaz önre, és hasonlítsa össze az eredményt a valósággal.

Terhességi babona játék - letöltés


Név a babának

Ha még nem sikerült nevet választani a babának, merítsen ihletet vendégei ötleteiből. Készítsen számukra egy versenyt, amelyben az ábécé minden betűjéhez, nekik tetsző, egy fiú és egy lány nevet kell kitalálniuk. Az nyer, aki a leghamarabb ér az ábécé végére, és minden betűhöz sikerül két nevet írni.  Gyűjtse össze a neveket, és olvassa fel őket, és amikor fény kerül a baba nemére, olvassa fel őket.

 


Darts

A következő játék közvetlenül kapcsolódik a nem felfedéséhez. Készítsen egy táblát, amelyre felfújt fekete léggömböket rögzít, ideális esetben vendégenként egyet. Az egyikben kis mennyiségű festék (kék vagy rózsaszín) lesz. Ezután a vendégek fokozatosan darts-ot dobnak a léggömbökbe. Az nyer, aki eltalálja a festékes lufit, és egyben elárulja, hogy mindenki miért jött el az ünneplésre.


Ne mond azt!

Ne mond azt! egy olyan játék, amelyben tilos a fiú, lány szót vagy bármely szinonimáját kimondani a parti során. A vendégek kitűzőket, csipeszeket vagy szalagot kapnak, és ha valamelyikük elkapja a másikat, hogy valamelyik tiltott szót használja, jogosultak az elkövető jelvényére. Akinek a legtöbb csipesze lesz a felfedés előtt, az nyer.

 


A nem felfedése

Az ünneplés legfontosabb része természetesen magának a nemnek a feltárása. Akárhogyan is fogja felfedni a kisbaba nemét barátai és a családja elött, azt javasoljuk, hogy rögzítse reakcióikat, arckifejezéseiket fotókkal vagy videófelvétellel.


Léggömbök

A léggömböket többféleképpen is használhatja. A már említett Darts játékon kívül népszerű módja a héliummal töltött kék vagy rózsaszín lufik zárt dobozba helyezése, amely a nagy pillanatkor kinyílik, és a lufik kiröppenve közölik mindenkivel az örömhírt. Egy másik lehetőség, hogy egy nagy fekete lufit megtöltünk a nemének megfelelő színű konfettivel, és szétrobbantjuk a várandós szülők és vendégek feje fölött. A konfetti szétszóródig a levegőben, és csodás élményt nyújt.
Ha Ön és vendégei játékosabbak, és az ünneplés kint zajlik, akkor lufiháborút is szervezhet, amelyben vízzel töltött lufikat dobál majd, amelyek közül az egyik mosható kék vagy rózsaszín festékkel lesz feltöltve.
A léggömbök használatakor kérjük, gondoljanak a környezetre, és próbáljanak könnyen lebomló anyagokból készült léggömböket használni és a színes konfettit feltakarítani a földről.

Pinyáta

Az pinyáta nálunk nem túl népszerű szórakozás, de a gyerek születésnapi bulik kedvelt része, főleg az USA-ban és Mexikóban. Az pinyáta amolyan zsinegre akasztható edény, amely változatos formákat ölthet (esetünkben például kérdőjel), és amelyet bekötött szemű gyerekek botokkal próbálnak széttörni. Ha sikerül, rengeteg édességek ömlik a gyerekekre. A gender reveal parti változat konfettit vagy édességet tartalmaz a nemnek megfelelő színekben, és a vendégek törik szét.

Doboz rózsaszín ballonokkal és pinyáta kérdőjel formában

Füstölő

A nemek felfedésének nagyon népszerű módja a kék és rózsaszín füstölők, amelyeket a nagy finálé során gyújtanak meg. Ha úgy dönt, hogy füstölőket vagy bármilyen tűzijátékot használ, vegye figyelembe a biztonsági és helyi törvényeket, mivel a múltban sok kellemetlen baleset történt a nemek felfedezésének ünnepei során.

Várandós nő és rózsaszín füstölő

Finomságok

A tortavágás egyben számos ünnepség csúcspontja is. Főleg akkor lesz ez így, ha az erre az alkalomra rendelt, vagy akár saját kezűleg sütött torta elárulja a várva vart információt. Igen, jól sejtette, a rózsaszín töltelék a lányt, a kék a fiút jelenti. Ugyanezen elv alapján készíthet muffinokat vagy cupcake-ket, amelyeket minden vendég külön-külön kap.

Nem csak az étellel jelentheti be azt, amit mindenki hallani szeretne. Az esti főételként készítsen egy színes italt családodnak, ismerőseidnek. Rengeteg recept található az interneten rózsaszín és kék alkoholos, valamint alkoholmentes koktélokhoz, amelyek között biztos megtalálja az Önnek megfelelőket.

Kék tortatöltelék kisfiúról árulkodik

Küldjél csomagot

Csomagolja be a kék vagy rózsaszín babafelszerelést több réteg csomagolópapírba. Kapcsoljon zenét, a vendégek egymásnak adogatják az ajándékot. Időközönként állítsa meg a zenét. Amikor a zene leáll, a csomagot tartó személy kicsomagolhat egy réteget. Addig adogassák a csomagot, amíg a ruhák színe meg nem jelenik.


A hiányzóknak

Gondoljon azokra, akik nem tudnak személyesen részt venni a partin. A gyermek nemének bejelentésének nem kell a hagyományos, szigorú levelezőlap formáját öltenie. Ehelyett küldjön nekik egyedi gyártású kaparós sorsjegyeket, amelyeket ma már könnyen beszerezhet vagy akár saját kezűleg is elkészítheti.

 

Útmutató a kaparós sorsjegyhez
 

Szüksége van:

 Mosogatószerre
Akril festékre
Papírra
Ragasztószalagra 
 Ecsetre
Tálra.

1. lépés
Öntsön egy kis mosogatószert és egy kevés akrilfestéket a tálba, majd óvatosan keverje össze, hogy ne képződjenek buborékok. Ahhoz, hogy rajza az igazira hasonlítson, javasoljuk a fémes festéket.

2. lépés
Ha van fényes papírja, akkor az előző lépésből készített masszát közvetlenül az erre a papírra írt szövegre kenheti. Ha van sima papírja, ragasztószalaggal fedje le a szöveget, majd vigye fel az elkészített anyagot.

3. lépés
Hagyja megszáradni a festéket, és íme, kész a kaparós sorsjegy.


Ne engedje el vendégeit üres kézzel

A gender reveal parti egyfajta íratlan szabálya, hogy a vendégeknek egy kis figyelmességet csomagoljuk emlékbe. Csomagoljon nekik a tortából, sütikből a nemhez tartozó színes csomagolásba, remek emlékként szolgálnak a dekoráció részei is, kék vagy rózsaszín gyertyák, egyszóval bármi, ami egy kellemes, közösen eltöltött időre emlékezteti őket.

Úgy gondoljuk, hogy tippjeinknek köszönhetően egy kicsit könnyebb lesz a parti előkészítése, amelyen bejelenti a várható utód nemét. Természetesen, nem az a lényeg, hogy az este végén a rózsaszín vagy a kék szín hódít, hanem az, hogy baba egészséges legyen, és élvezze szerettei szeretetét.

Rózsaszín és kék ajándéktáska a vendégeknek