Az eljegyzés tervezése

Minden olyan viszony alapvető eseménye, amely komollyá nőtte ki magát, és kulcsfontosságú momentum a közös életút előtt. Az eljegyzés annál sokkal fontosabb, hogy a menetét a véletlenre bízzák.


Eljegyzés

Egy esemény azok közül, amelyek csak egyszer történnek meg az életben, és feledhetetlen meghitt emléket alkotnak. A pillanat, amely során a partnerek a kölcsönös érzéseiket nem csupán őszintén nyilvánítják ki, hanem jó nagy adag kötelezettségvállalással és felelősséggel is a jövőre nézve. Ha eljegyzést tervez, egészen biztosan érdekelni fogja, hogy az eljegyzés menetének nem kell teljes meglepetésnek lennie és bizonyos előkészületek azoknál a pároknál, akik ezt Önök előtt abszolválták, jó ötletnek bizonyultak. Elsősorban, ha azt szeretnék, hogy az eljegyzés az Önök elképzelései szerint valósuljon meg, bizonyos mennyiségű időt és energiát kell rá szánni .

Az időzítés

A felmérések alapján csak a párok egyharmadánál zajlik a lánykérés váratlanul. A párok többsége még azelőtt legalább megvitatja az eljegyzést, esküvőt és a közös életet. Jelentős részük az eljegyzési gyűrűt is közösen választja ki, vagy egyezteti az eljegyzés helyszínét és részleteit. Mivel egyáltalán nem rendkívüli, hogy mindkét partner részt vesz a dologban, nincs ok amiatt stresszelni, hogyan lehet mindent titokban tartani. Annak lehetősége, hogy a partnerünkkel nyíltan megbeszéljük az eljegyzést érintő elképzeléseket, egyáltalán nem rossz dolog.

Lánykérés

A hely és a stílus

A felmérésekből származó további ismeret az, hogy amennyiben a párok választhatnak, előnyben részesítik, ha az eljegyzés valamilyen módon reflektál a kapcsolatukra, szokatlan helyen (nyaralás), vagy szokatlan időben (megismerkedés évfordulója) valósul meg. Az egyediség - úgy tűnik - sokak számára fontosabb szerepet játszik, mint a meglepetés momentuma.

Hogyan járulhat hozzá a leginkább az eljegyzésük egyedi jellegéhez? Például egy romantikus hely kiválasztásával. Ami vitathatatlanul működik, azok a festői kilátások, leginkább napnyugtakor vagy napkeltekor. A hegyek, tetők és teraszok az épületek magasabb emeletein, a tengerek és nagy tavak partjai ideálisak. Az ismert monumentumok, természeti jelenségek vagy a közös egyetemük épületei ugyanolyan jó választást jelentenek.

További nem elhanyagolható szempont, hogy legalább minimális mértékben valamilyen szokáshoz vagy hagyományhoz tartsuk magunkat. E tekintetben nyilván elegendő a letérdelés és a bevált frázis, de akár a népviselet vagy a formális lánykérés a szülőknél is tartogathat valami feledhetetlent.

 

 

Eljegyzés Párizs


Igen, léteznek hagyományok, amelyek sosem lesznek avíttak, és a lánykérés ezek közül az egyik. Habár az életét a párjával kívánja összekötni és nem annak egész családjával, a formális leánykérés egy olyan gesztus, amely senkinek nem válik kárára. Éppen ellenkezőleg, a tisztelet ezen kifejezése és a szülők ezt követő igenlő válasza apró lépések az egész jövendőbeli nagy család harmonikus viszonyai felé.

Másik nagy kérdés a magánszféra és meghittség mértéke. Egyrészt a lánykérés valóban a pár kizárólagos ügye, azonban másrészt egyre több pár szeretné ezt a pillanatot fényképen vagy videón megörökíteni. Erre többféle megoldás létezik - titkos fényképészt fogadni, utólagos stilizált fényképet készíteni, a szelfiben bízni, vagy az egész eseményt csak az emlékezetünkbe vésni és gyakran felidézni.

A dupla lánykérés alternatívája is alkalmazható. Elviszi a szerelmét a kedvenc helyére, később pedig még egyszer megkéri a kezét a legközelebbi hozzátartozók körében. A kreativitásnak semmi sem szab határt. Ez az Önök közös napja, amely már sohasem ismétlődik meg, ezért gondosan tervezze meg annak menetét. Ez az a nap, amely már örökre bevésődik a szívükbe, és rendkívüli történetté válik a családja számára. Tegye varázslatossá a pillanatot, amikor mindketten elfeledkeznek a gondokról és a közös életutat választják, amely során a szerelmük szebb világot teremt a szívük által.

A jegyespár

 

Konkrét tippek, hol és miképp kérjük meg a kiválasztottunk kezét

A közös kedvenc vendéglátóhely

A kedvelt és régóta alkalmazott férfi hagyományok közé tartozik a nyilvános helyen történő lánykérés. Ha nem okoz gondot, hogy néhány kíváncsi tekintet szegeződik Önökre, az ilyen lánykérésnek megvan a varázsa. Klasszikusan, az amerikai filmekből inspirálódhat, és elrejtheti a gyűrűt a kedvenc desszertjébe. Azzal sem ront el semmit, ha a gyűrűvel a kezében letérdel elé, és a kedvenc süteményt később fogyasztják majd el, közösen. Ne feledkezzen meg a kedvenc virágokról sem, a nők imádják és tökéletesebbé teszik ezt a varázslatos pillanatot.

Külföld

A nyaralás a lánykérés luxus változatai közé tartozik. Térdepeljen elé a strandon, idegen emberek százai előtt, vagy kérje meg a kezét éjjel, vagy egy romantikus napnyugtánál. Csillagokkal teli égbolt, csak Önök ketten és egy romantikus este. Az ilyen lánykérés a felejthetetlen élmények közé tartozik, és a nyaralás idegen környezetének köszönhetően ez a hely már örökre az emlékezetükbe vésődik.

A kedvenc étel

Nem hiába mondják, hogy a szerelem a gyomron keresztül támad. Minden nő egészen biztosan értékeli a férfi azon igyekezetét, ha nem fél valami finomat megfőzni. Ha mégsem tartozik az amatőr főszakácsok legjobbjai közé, olyan egyszerű ételt válasszon, amelynek elkészítése nem lesz túlságosan nehéz. Ha a kedvese kezét a teljes családja körében szeretné megkérni, a kedvenc éttermében helyet foglalva mindannyiukat közösen meghívhatja. A kedvenc étellel és az ilyen kellemes meglepetéssel nem foghat mellé.

Karácsony

A fenyőfa illata, az otthon melege, ajándékok. Ez az ünnep már önmagában is különleges. Mágikus hatalma van, mivel összehozza a rokonokat, akik tán egész évben nem látták egymást. A nő számára a legszebb ajándék a titkos meglepetés és ajándék. Ha ezen a szép ünnepen kéri meg a kezét, sosem felejti el ezt a dátumot. Csak Öntől függ, hogy a karácsonyi díszek körében egyedül, vagy az egész család körében kéri meg a kezét, amikor mindenki jelen van. Inspirációul szolgálhat a kedvese kedvenc helye is az esti séta során

Szokatlan eljegyzési tippek

 1. Ha kétségek gyötrik, hogy megfelelő módon tudja-e majd kifejezni az érzéseit, próbálja más módon kifejezésre juttatni a szerelmét. Írja át a kedvese telefonjának névjegyzékében a saját nevét arra, hogy „Leszel a feleségem, szerelmem?” Remekül bevált és eredeti tipp azoknak a férfiaknak, akik nem tudják kifejezni az érzelmeiket.
 2. Egy kis adrenalin kora reggel senkinek sem árt, amíg a kiválasztottja alszik, óvatosan húzza fel a bal kezére az eljegyzési gyűrűt. Az ébredéshez készítse oda a kedvenc virágait és egy finom reggelit, ezután már csak a reakcióját kell várni, amikor észreveszi a csillogó ékszert az ujján.
 3. A reklámfelület az a hely, ahol kifejezheti magát, és a szerelmüket az egész világ látni fogja. Tudja, milyen útvonalon jár a kedvese haza? Használjon reklámfelületet a szerelme kifejezéséhez. Minél kivételesebb az ötlet, annál speciálisabb a közös pillanatuk.

Celebek kreatív ötletei

Szerelmi vallomás az égen - Az ismert színész, Jim Carrey, kedvesének az égen, egy repülő segítségével fejezte ki a szerelmét. Ez ugyan kicsit költséges, de ideális emlék marad egész életre. Lehet, hogy ez alapján az ötlet alapján, Önnek is eszébe jut valami eredeti dolog.

Szerelem négy keréken - Nagyon kreatív lánykérést szervezett Pierr, aki gépjármű értékesítő Stuttgartban. Érzései kifejezéséhez az autók szolgáltak segítségül, pontosan 86 darab. Az autók segítségével írta le, hogy „Leszel a feleségem?".

Szavak helyett dalban - Puskás Peti dalban fejezte ki szerelmét Dallos Bogi felé. Azóta már össze is házasodtak. Ha Ön költői vénával rendelkezik, a testreszabott dal vagy vers a szerelem és az érzések legromantikusabb kifejezése.

Mit mondjunk

Az, hogy letérdel és kiveszi a zsebéből a gyűrűt, ugyan sokat kifejez, azonban a tökéletességet azzal koronázza meg, amit szavakkal mond el. Nem kell mindjárt drámatanfolyamra mennie, de egy kis előkészület nem fog ártani.

Első lépésben mindent gondoljon át, és legalább nagy vonalakban írja fel egy papírra. Ez segít abban, hogy legalább részben megszabaduljon az idegességétől.

Ami a tartalmat illeti, számos témával inspirálódhat. Felidézheti, mit élt át az első találkozásuk alkalmával, a kedvese szépségét és hogy leginkább mivel keltette fel az érdeklődését. Nem kevésbé romantikus arról a pillanatról beszélni, amikor rádöbbent, hogy vele szeretné leélni az életét. Konkrétabban kiemelheti a kedvese előnyeit arról beszélve, hogyan tette Önt jobbá, mit az amit csodál rajta, mi az, ami inspirálja és miben szeretne olyan lenni mint ő. Mindezeket - még a végső kérdés elhangzása előtt - azzal zárhatja le, hogy kiemeli a közösen vallott értékeiket, hiszen ezek is megerősítik, hogy egymáshoz tartoznak.

 

 

Karika eljegyzési gyűrű

Néhány tipp az év végi és Valentin-napi időszakra

 • Ha lehullott a hó, írja bele a friss hóba, hogy „Leszel a feleségem?''.
 • Hozzon létre speciális díszt a kérdésével, akassza a fára és az egészet rendezze meg úgy, hogy a kedvese a legalkalmasabb pillanatban vegye majd észre.
 • Készítsen neki személyre szabott adventi naptárt, meglepetéssel az utolsó ablakban.
 • Hívjon betlehemezőket és amikor azok befejezik a mondókájukat, előhúzzák a transzparenst az egyértelmű kérdéssel.
 • A lánykérést pontosan éjfélre időzítse, amikor az óév utolsó másodperceit üti el az óra.
 • Valentin-napra hozzon létre cukorkákból egy útvonalat, amely elvezeti kedvesét arra a helyre, ahol előáll a kérdésével.
 • Vásároljon vagy készítsen számtalan Valentin-napi kártyát, mindegyikre írjon fel valamilyen romantikus közös emléket és helyezze el azokat a lakás különböző pontjaira. Végül személyesen nyújtsa át a Valentin-napi ajándékát a kérdéssel, amelyet szíve legmélyén már bizonyára hallani szeretne Öntől.
 • Hordja tele a lakást rózsákkal és amint elmúlik az első ámulata, térdeljen le elé és lepje meg másodjára is.
 • Menjenek el a barátaikkal síelni. Üljenek fel ketten a páros felvonóra és a kérdést a felfelé vezető út közepén tegye fel neki. A barátok eggyel előbbre ülhetnek a felvonón, és az egész eseményt lefotózhatják.

 

Hogyan válasszunk jegygyűrűt

Az eljegyzési gyűrű jelentős mértékben esztétikai kérdés és a partnerek rendszerint ismerik annyira egymást, hogy tudják, mi az, ami tetszik. Ezenfelül a gyűrű stílusát és kialakítását érintő preferenciákat, rendszerint legalább jelzésszinten, meg is beszélik egymással. Hasonlóképpen azt is egymás tudomására hozzák, milyen dizájn és stílus az, ami nem szólítja meg őket.

Eljegyzés

Ha ennek ellenére is tanácstalan, kérdezze meg a kedvese barátnőit vagy rokonait. Segítségére lehet a kedvese húga vagy nővére, aki tudhatja, milyen gyűrűk tetszenek neki. Számtalan nőnek pontos elképzelése van a jegygyűrűről és a karikagyűrűről, ami megkönnyíti a vásárlást. Ez az a gyűrű, ami a nő számára fontos, ezért szánjon több időt a kiválasztására, és végül egészen biztosan azt választja ki a partnernője számára, amely számára a legszebb lesz.

Ezért az eljegyzési gyűrű kiválasztása sem kellene, hogy különlegesen nehéz legyen. Azonban adódhatnak bizonyos bonyodalmak a megfelelő méret kiválasztásakor. Habár a tervezett leánykérés nem lesz éppen a legtitkosabb, azonban a kedvesével együtt menni el az ékszerboltba nem a legjobb ötlet.

 

 

Eljegyzési gyűrű

Hogyan állapítsuk meg az eljegyzési gyűrű megfelelő méretét? 

Tegyen úgy, mintha hasonló fizikai jellemzőkkel, különösen kézmérettel rendelkező személynek tervezne gyűrűt venni. A kedvesét győzze meg arról, hogy a segítségével tudja a legjobban meghatározni a kívánt nagyságot, és egész egyszerűen mérje le az ujját.

Kérjen tanácsot a kedvese barátaitól. Valaki közülük egészen biztosan ismeri az adott méretet, csak arra ügyeljen, hogy véletlenül se fedje fel a valódi szándékát.

Alkalmazzon trükköt. Vigye el a bolhapiacra, tegyen úgy, hogy csak viccel és húzzon egy bármilyen gyűrűt az ujjára. Annak méretéből aztán könnyebben levezetheti a megfelelő nagyságot. Vagy alternatív módon, miközben a kedvese alszik, egy cérnaszálat gyengéden tekerjen az ujja köré. Vagy találjon ki egy szórakoztató társasjátékot, amely során neki magának kell majd a méretet elárulnia. 

Vegye kölcsön az egyik kedvenc gyűrűjét Ügyeljen arra, hogy azt ugyanazon, tehát a gyűrűsujján, hordja. Készítsen elő ceruzát és papírt és egy óvatlan pillanatban rajzolja körbe a gyűrűt. Itt elsősorban arról van szó, hogy a párja ne érje Önt tetten.

Hasonlítsa össze az ujjait a sajátjával és próbálja eltalálni a méretet. A gyűrűsujja például olyan vastag lehet, mint az Ön kisujja.

Nyíltan kérdezzen rá. Habár ekkor majd feltételezheti, hogy a közeljövőben gyűrűvel ajándékozza majd meg, tán még azt is sejti, hogy eljegyzésivel, de a meglepetés varázsa így is megmaradhat.

Néhány további tény:
 • A domináns kéz egy picivel mindig nagyobb, ezért az is fontos, hogy a kedvese jobb- vagy balkezes.
 • A leggyakoribb női méretek az 52 és 53, a leggyakoribb férfi méret a 62.
 • A vastagabb gyűrűk (a gyűrű fém anyagának vastagságát értjük, nem a gyűrű átmérőjét) szorosabban tartanak, mint a vékonyak.

Eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásának részletei  

Néhány további dolog, amelyre a kedvese ujjméretén kívül gondolnia kell, elsősorban a költségvetésével és a gyűrű stílusos részleteivel függnek össze. 

A gyűrű fém anyagának kiválasztása döntő hatással bír az ékszer árára és karbantartására. Míg az arany és platina drágább, az ezüstöt gyakrabban kell ápolni. A drágakő mérete természetesen szintén jelentős pénzügyi tényező, azonban a viselőjének is meg kell majd felelnie. Ne feledje, hogy gyakran a kedvese sem rendelkezik világos elképzeléssel arról, milyen volumenű legyen a drágakő. Gondoljon arra is, hogyan fog később összeilleni az esküvői karikagyűrűvel. Annak érdekében, hogy egyetlen kedvező ajánlatot se szalasszon el, már hónapokkal korábban kezdje el figyelni az ékszerpiacot. A vásárlásnál mindig kérjen eredetiségigazolást.

Az eljegyzési gyűrű tipikus fémje az arany. Az arany a nagyon jelentős nemesfémek közé tartozik, és ezeknek a gyűrűknek a stílusa halhatatlan. Az arany legnagyobb előnye, hogy örök, modern és fényes. Manapság több fajta aranyból is választhatunk. A rendkívül közkedveltek közé tartozik a rózsaszín arany, amely az utóbbi években nagyobb népszerűségnek örvend. Olyan gyűrűt válasszon, amelynél biztos lesz benne, hogy tetszeni fog majd a kedvesének a kezén. Vegye alapul a kedvese ruhatárát, az öltözködési stílusát, és feltűnés nélkül nézze át a helyet, ahol az ékszereit őrzi. Már az ékszerei alapján is megállapíthatja, milyen anyaggal és mintával nyűgözi le a szívét.

 

A gyémánt alakja és az eljegyzési gyűrű drágakövei

A különféle csiszolású gyémántok, amelyek a jegygyűrűk tán első és egyetlen komoly opcióját jelentik, nemcsak az árukban különböznek (olykor jelentősen), hanem abban is eltérnek, milyen hatást érnek el fénytöréskor.

 

Gyémánt csiszolásai


 

kerek gyémánt

 

Kerek - a leggyakoribb és legkedveltebb forma, amellyel az ékszer, tekintet nélkül a kő méretére, tündökölni fog. Klasszikus, időtálló és mindig modern.

kerek gyémánt

 

Princess gyémánt

 

Princess - a második legnépszerűbb csiszolás, nagyon lányos és szikrázóan csillogó. Rendszerint kedvező árú, és az extra fazetták megbízhatóan elfedik az enyhe hibákat.

 

smaragd gyémánt

 

Smaragd - elbűvölő téglalap alak, tán kevésbé szikrázó, azonban annál elegánsabb és magabiztosságot árasztó. Az Art Deco időszakában jött létre, és egy kicsit egy hatalmas széles lépcsőre emlékeztet.

Smaragd gyémánt

 

Asscher gyémánt

 

Asscher - hasonló a smaragdhoz, szintén azonos korból, azonban négyzet alakú. Régies és vintage hatást kelt.

 

Párna gyémánt

 

Párna - a romantikát felidéző formát annak a nőnek teremtették meg, aki romantikus alkat. Tiszta, becsületes, áttetsző ragyogás, kompromisszumok nélkül.

Párna gyémánt

 

Marquise gyémánt

 

Marquise - fenséges forma egy nagy adag történelmi drámával kombinálva, amelyet állítólag de Pompadour márkinő szerint neveztek el. Az egyedi kúpos csiszolás az erőteljes és különleges nők számára alkalmas.

 

Ovális gyémánt

 

Ovális - innovatív, szimmetrikus és kivételesen ragyogó. Az ovális forma vizuálisan hosszabbítja meg a kezet, ezért a kisebb kezű vagy rövidebb ujjú nőknek illik.

Ovális gyémánt

 

Ovális gyémánt

 

Körte - a marquise és az ovális hibridje, mindkettőből a legjobbat kombinálva. Bizonyos variabilitást is kínál a körteforma szélességétől függően - a keskenyebbektől a „kövérebbekig”.

Körte gyémánt

 

Radiant gyémánt

 

Radiant - sugárzás és elegancia egyben, különösen a csiszolt éleknek, a téglalap alaknak és a 70 fazettának köszönhetően. Ez kevésbé szokványos csiszolás és nehezebben hozzáférhető lehet.

 

Szív gyémánt

 

Szív - a romantika és szentimentalizmus legyőzhetetlen szimbóluma. Nem túl gyakori és mesteri képességeket igényel, ami emeli az árát.

Drágakövek a kedves kezén  

Gyémánt - az ilyen ékszerek soha nem égnek el, nem mennek tönkre és nem karcolódnak meg. A nők életének ellenállhatatlan részét képezik. Ezek az ékszerek generációkról generációkra szállnak át, ezáltal még magasabb lesz a családi értékük. 

Színes gyémántok - napjaink divatjában a nők a színes gyémántokat egyre inkább előnyben részesítik. A gyűrűk általuk érdekesebbek és feltűnően szépek lesznek, valamint a hétköznapi ruhákat is jelentősen feldobják. A legnépszerűbbek a rózsaszín és vörös színűek. Nem maradnak figyelmen kívül a kékek, zöldek, vagy barna színű gyémántok sem. 

Drágakövek - a legnagyobb kincsek a gyémántokhoz kapcsolódó drágakövek. Extravagánsak, gyönyörűek, csillogóak. Szépséges ékszerek valóban széles kínálatából válogathat. Nagyon közkedvelt ékszerek azok is, amelyekben gyöngy is található.