Trendek a medálok világában

Az arany medálok csillagjegyekkel, vagy betűkkel már néhány évtizede a leggyakoribb születésnapi ajándékok közé tartoznak. Gyermek születésénél szokás az aranyláncra angyal, szív vagy kereszt alakú medált is tenni. Ugyanez érvényes az első szentáldozásnál is.

 

Bár az utóbbi években egyre nagyobb szokás a gyémánt medálokba való befektetés is, amelyek nem csak bizonyos emóciót, hanem értéket is képviselnek. A gyémántokat generációs ékszereknek tartják, amelyek történetet hordoznak magukban. Ez aztán családi örökséggé válik, amelyet nemzedékről nemzedékre adnak tovább, miáltal generációs ékszer jön létre.

 

Népszerűek a szerencsét hozó medálok is, mint a négylevelű lóhere, szívek, vagy a pillangók. Ezekkel az emberek születésnapjuk, vagy évfordulójuk alkalmából szokták megajándékozni egymást. De amennyiben Ön nem vásárol ékszereket a Celebrity kollekcióból, vagy láncokat névvel, még választania kell egy megfelelő láncot a medálhoz.

 

A férfi vagy unisex medálok közül szívesen ajánlunk Önnek olyan mintákat, mint a csillagjegyek, állatok, keresztek, golf készlet, kerékpáros, vagy találhat nálunk olyan medálokat is, mint a revolverek vagy boxkesztyűk. A lemezek sokaságából is választhat, amelyeket szívesen kigravírozunk és az Ön ékszere így egyedivé válik.

A medál nagyságától és vastagságától függően hangoljuk hozzá a láncot – minél kisebb és finomabb a medál, annál vékonyabbnak kellene lennie a láncnak. Az is fontos, hogy Ön hagyni akarja-e jobban érvényesülni a medált, vagy vele együtt a láncot is, mint egységes egészet. A gyémánt medálokhoz, amelyek kisebb méretűek, általában a finom minták illenek, mint a Kötél, vagy Anker, amelyet hozzáigazít az arany színéhez, amelyben a gyémánt található. Ellenkezőleg, a még mindig népszerű nagy medálok keresztekkel a Figaro típusú vastagabb láncon tűnnek ki, vagy az Anker típus vastagabb verzióján.