Tanácsot adunk, milyen virágot ajándékozzon egy hölgy születésnapjára

Nincs ideálisabb alkalom a születésnapnál, mikor virágcsokrot ajándékozhatunk egy hölgynek. Annyiféle virág és feltűnő színkombináció széles skálája létezik, hogy igazán nem probléma a választás. De a végtelen lehetőségek zavarók lehetnek egyesek számára, ezért olykor nehéz a választás. Ezért hát adunk néhány jó tippet, amelyek segítenek a felejthetetlen születésnapi csokrok kiválasztásában.

 

Különböző színű tulipán csokrok

 

Tip 1: Népszerűség szerint

Ez talán a legfontosabb tanács az összes közül. Ha tudja, milyen virágokat szeret a szülinapos hölgy, akkor nyert ügye van. Például, ha szereti a rózsákat, akkor egy csokor vörös rózsa tökéletes választás. Ha szereti a liliomot, akkor egy vegyes csokor liliomok és egyéb virágok párosításában. Természetesen nem kell egy egész csokrot vagy kompozíciót készíteni kedvenc virágaiból. Lehet egy pár szál vagy akár egyetlen egy szál virág is. Szintén megállja a helyét a vegyes, szezonális virágokból készült csokor, melyben az ünnepelt kedvenc színei pompáznak. A lényeg, hogy egyedi csokor legyen kedvenc virágával a főszerepben.

Halvány rózsacsokor őszi díszekkel

 

Liliomok

A liliomok önmagukban is gyönyörűek, de más virágokkal, például rózsákkal kombinálva szerelemtől áradó születésnapi csokrot alkothatnak. Vagy egészítse ki a liliomot néhány zöld levéllel vagy szárral. Ez természetes megjelenést kölcsönöz a születésnapi csokornak.

Fehér liliom

 

 

Napraforgók

A napraforgó önmagában szikrázik a boldogságtól és a színektől, ezért ha ki szeretné egészíteni napraforgó-kompozícióját, fontolja meg más virágok, például százszorszépek használatát, vagy egyszerű zöld növényzet hozzáadását.

Egy csokor napraforgó üvegvázában

 

 

Gerberák

A gerberák annyi színben kaphatók, hogy nehéz nem szeretni őket. Tehát, ha a gerberákat egy másik virággal szeretné kombinálni, próbáljon meg kontrasztos színű virágot használni – például fehér gerberát vörös rózsákkal.

Világos rózsaszín gerberák


Rózsák

A rózsák ajándékként és önmagukban is csodálatosak – különösen egy finom, hosszú szárú vörös rózsa csokor a partnere számára gyönyörű romantikus gesztus. Viszont, ha egy rózsa kedvelőnek, más formában szeretné ezt a gyönyörű virágot ajándékozni, fontolja meg a különböző színek keverését, más virágkombinációval vagy elrendezésben. 

A rózsák köré liliomok is hozzáadhatók a tökéletes születésnapi csokor elkészítéséhez. Egy másik módja annak, hogyan tegyük még különlegesebbé a csokrot, ha különböző színű rózsákat használunk. Ez érzelmek és érzések egész sorát adja a csokornak.

Színes rózsacsokor

 

Ha nem biztos benne, mi a kedvenc virága az ünnepelt hölgynek, bármikor megkérdezheti őt vagy olyan valakit, aki tudná erre a kérdésre a választ. Így biztos lehet benne, hogy olyan virágos ajándékot sikerül létrehozni, amit imádni fog!


Tip 2: Jelentésük szerint

A különböző virágoknak más-más szimbolikus jelentése van. A születésnapi csokrok kiválasztásakor érdemes követni a virágok jelentését, hogy átgondolt ajándékkal szerezzen örömet. Íme, néhány példa a különböző virágokra és azok szimbolikája:
 

 

Vörös rózsa csokor

 

Rózsák

A rózsa az egyik legnépszerűbb születésnapi ajándék. Hogy miért? A válasz egyszerű! A rózsák a szeretetet és a megbecsülést szimbolizálják, így tökéletesek arra, hogy kimutassa törődését az adott személy felől. A rózsák számos színben kaphatók, amelyek mindegyikének megvan a maga jelentése. Például a vörös rózsák a szerelmet és a szenvedélyt szimbolizálják, míg a sárga rózsák a barátságot. A rózsaszínt gyakran a megbecsülés jeleként adják, míg a fehér a tisztaságot és az ártatlanságot szimbolizálja.
 

 

Rózsaszín pünkösdi rózsa csokor

 

Pünkösdi rózsák

A pünkösdi rózsa csodálatos születésnapi ajándék, tekintettel szépségére és sokszínűségére. Ez a virág a gazdagságot és a becsületet szimbolizálja, mindkettő gyönyörű születésnapi kívánság. A születésnapra alkalmas pünkösdi rózsa legnépszerűbb színei a rózsaszín és a piros. Viszont a fehér és sárga szín is kiváló választás. A rózsaszín gyakran a szerelmet és a házasságot jelenti, a piros pedig a szeretetet és a tiszteletet. A sárga pünkösdi rózsa az új kezdeteket, a fehér pünkösdi rózsa pedig a tartós szépség érzetét közvetíti.

 

Lila íriszek

 

Íriszek

Az íriszek elegáns, kifinomult választás születésnapi csokorba. A bölcsességet, a reményt és a hitet szimbolizálják. Az íriszek, mint születésnapi virágok legjobb színei a kék és a lila. A kékek a királyságot, a lilák pedig a nemességet és a bölcsességet jelképezik. Tehát mindkét lehetőség tökéletes ahhoz, hogy szerettei különlegesnek érezzék magukat születésnapján. A sárgák reményt jelentenek, és vidám energiát sugároznak. Ez az opció nagyszerű ajándék kollégáknak vagy barátoknak.
 

 

Fehér szegfű rózsaszín szélekkel

 

Szegfűk

Ez a virág a szerelem, a barátság és a megbecsülés szimbólumaként is hosszú múltra tekint vissza. Sötétpiros a szerelem, rózsaszín vagy világos piros a barátság jelképe. A fehér szegfű is jó választás az ünnepelt számára, mivel a szerencsét jelenti.

 

Mélyrózsaszín muskátlik

 

Muskátlik

A muskátli egy gyönyörű születésnapi virág, mert a boldogságot, az egészség kívánságát jelképezi. A rózsaszín és a piros a szerelmet és a romantikát szimbolizálja, így kiválóan alkalmas romantikus partnernek. Másrészt a fehér az ünneplést és az ártatlanságot jelenti. Így nagyszerű választás egy barát vagy fiatalabb ünnepelt számára.

 

Korall színű dáliák

 

Dáliák

Egy ragyogó és vidám virág, amely a gazdagságot, az erőt és a tartós szeretetet jelképezi, az összes jót, amit ezen a különleges napon kívánhatunk. A vörös dáliák a szerelmet és a szenvedélyt képviselik, így romantikus ajándékként is funkcionálnak. A rózsaszín és lila dáliák kedvességet és szolgálatot jelentenek. Szóval nagyon jó lenne barátnőnek, családtagnak vagy akár kollégának is.

 

Rózsaszín és narancssárga tulipán

 

Tulipánok

A tulipánok sokféle színben kaphatók, így könnyedén megtalálhatja a kedvese személyiségéhez illő árnyalatot. Ráadásul a tulipán a tökéletesség és a szerelem szimbóluma, így nagyszerű módja annak, hogy megmutassa, mennyire fontos az Ön számára. A piros tulipánok az igaz szerelmet szimbolizálják, így kiváló választás romantikus partnernek vagy közeli barátnak. A sárga tulipánokhoz a boldogság és a napsütés kapcsolódik. Tehát tökéletes egy olyan ember számára, akiben örömünket leljük. A narancssárga tulipán gyakran az elismerés szimbóluma. A legjobb választás hálája kifejezésére és hogy elmondja, mennyire fontos szerepet játszik az Ön életébe.

 

 

Rózsaszín és lila hortenzia kék kerámia vázában

 

Hortenziák

Számos oka van annak, hogy a hortenzia olyan népszerű a születésnapi csokorban. Egyrészt gyönyörű virágok, vidám, bőséges virágzással. Ezen kívül ennek a virágnak számos egyedi színe van, a mélykéktől és a világoszöldtől a lágy rózsaszín és fehérig. Általában a hortenzia hálát és őszinte érzelmeket képvisel. A választott színtől függően azonban mélyebb jelentésük van. Például a zöld hortenzia új kezdetet jelent. Tehát átgondolt választás azok számára, akik új fejezetet kezdenek az életében. A rózsaszín hortenzia hálát és elismerést jelent, így jól használható szülő, tanár vagy mentor számára.


 

 

Narancssárga virágok körömvirág

 

Körömvirág

A körömvirágok gyönyörű születésnapi ajándékok, mert sok pozitív szimbolikus jelentésük van. Ezt a virágot gyakran szerencsével és erővel társítják. A körömvirág megtalálható sárga, narancssárga, piros, sőt barna árnyalatokban is. Így nagyszerűen feldobja a születésnapi csokrot és külseje egy boldog napra buzdít. A sárga és arany körömvirág ideális barátoknak, mivel boldogságot, melegséget és pozitív energiát képviselnek. A narancssárga körömvirág az erőt képviseli, ezért kiválóan alkalmas annak, aki nemrégiben szembesült egy kihívással vagy épp sikerélménye volt . A piros körömvirág az optimizmust és a szerencsét jelképezi, így minden címzett számára tökéletes a különleges napon.
 

 

Halvány rózsaszín liliom

 

Liliomok

A csillagliliomok megjelenése jellegzetes, így biztosan kiegészítik a születésnapi dekorációt.

A rózsaszín liliomok a bőséget, a gazdagságot és a jólétet szimbolizálják. Ne feledje, hogy a liliomnak romantikus jelentése is lehet. Nagyszerű ajándék lehet bárki számára, mégis a legalkalmasabb szerelme számára.

 

Fehér gardénia virágok

 

Gardénia

A gardénia tökéletes születésnapi ajándék, mert szimbolikus jelentésük az öröm. A születésnapok legjobb színválasztéka a fehér, rózsaszín és piros. Ezen színek mindegyike más-más jelentést kap, amely alkalmas lehet egy barát vagy egy szeretet személy születésnapjára.
A fehér gardénia a szerelem és a kapcsolatok tisztaságát szimbolizálja, így jó választás olyan valakinek, akivel szoros kapcsolatban áll. A rózsaszín gardénia érzelmi támogatást és bizalmat képvisel, ezért jó választás a közeli barátok vagy rokonok számára. A piros gardéniák a szenvedélyes szerelmet szimbolizálják, ezért leginkább romantikus embereknek valók.

 

Piros, rózsaszín és narancssárga kardvirág

 

Kardvirágok

A kardvirágok ideális választás születésnapokra. Ez azért van, mert más virágokhoz képest viszonylag olcsók. Ezenkívül hosszú eltarthatósági idejük van, így a megajándékozott több héttel a különleges napja után is élvezheti őket. Szinte bármilyen színben megtalálható kardvirág, beleértve a fehéret, rózsaszínt, lilát, pirosat és sárgát. A virág számos érzelmet képvisel, beleértve az erőt, a szeretetet és a becsületet. Ezek a jelentések a kardvirágot megfelelő születésnapi ajándékká teszik valakinek, akit csodál és tisztel. A lila és a sárga alkalmas születésnapokra, varázst és örömöt képviselnek.

 

Egy csokor napraforgó fehér vázában a konyhában

 

Napraforgók

A napraforgó fényességet és örömet hoz minden alkalomra. A napraforgó legnépszerűbb színe a sárga. Ezt a virágot azonban olyan színekben is megtalálhatja, mint a krém, a piros és még a lila is. Ahogy a megjelenésük is sugallja, a napraforgó a boldogság és a pozitivitás szimbóluma. Így szinte mindenki születésnapjára megfelelő választás lehet. Ha azonban tudja, hogy a címzettnek egyedi ízlése van, választhat egy gyönyörű piros vagy lila fajtát.
 

 

Mélyrózsaszín kaméliák

 

Kamélia

A kamélia az egyik legjobb születésnapi virág, mert a hálát és a csodálatot szimbolizálja. Lehetőséget kínálnak arra, hogy kimutassa törődését, legyen szó barátról, kollégáról vagy szeretet párjáról. A vörös kaméliák a szerelmet szimbolizálják, ezért a legjobbak egy szeretett személynek vagy romantikus partnernek. A rózsaszín a megbecsülést jelképezi, így jól használható barátok és kollégák számára. A fehér kaméliák a tisztaságot és az ártatlanságot képviselik, így egy fiatalabb ünnepelt számára a legjobb választás.

 

Fehér rózsaszín boglárka virágok

 

Boglárka

A boglárka fantasztikus születésnapi csokrokat alkot elbűvölő megjelenésük és színviláguk miatt. A rózsaszín, a sárga és a narancssárga alkalmas születésnapi csokrok készítésére. A rózsaszín boglárka a szeretetet és a csodálatot jelképezi. A sárga és narancssárga fajták a boldogságot és a pozitív energiát szimbolizálják, és szinte minden hölgy számára jó választás. Ha szerelmének vásárol virágot, választhatja a piros boglárkát is. Ez a szín a szerelmet, a romantikát és a szenvedélyes érzéseket jelképezi.

 

Előfordul, hogy a születésnapos hölgyet nem feltétlenül érdekli különösebben születésnapi virágaik szimbolikus jelentése, mégis kellemes kapcsolat lehet. Például, ha nehéz időszakon mennek keresztül, küldhet neki születésnapi virágokat az erő és a bátorság jelentésével, például napraforgót. Vagy ha egy jelentős mérföldkőhöz érkeztek, küldhet születésnapi virágként rózsát, amely gratulációként szolgál.


Tip 3: Az ünnepelt személyisége alapján

A fényes és színes virágok jobb választás lehet egy élénk és extrovertált, nyitott ember számára, míg a tompább elrendezés egy introvertáltabbnak. Ha jól ismeri a születésnapos hölgyet ez nem fog gondot okozni.
 

Elegáns csokor rózsaszín színekben

 

Íme, néhány példa a születésnapi virágokra, amelyek megfelelnek a különböző személyiségtípusoknak:

Extrovertált ünnepeltnek

 • Fényes és vidám gerbera csokor
 • Vidám és élénk napraforgó csokor
 • Egy színes csokor vegyes születésnapi virágokból

Introvertált ünnepeltnek

 • Visszafogott és elegáns rózsarendezés
 • Egyszerű, de gyönyörű liliomcsokor
 • Az íriszek gyengéd elrendezése

Tip 4: Alkalom szerint

 

Ha kerek születésnapról van szó, akkor olyan virágokat válasszunk, amelyek ezt tükrözik. Például, ha az ünnepelt hölgy az 50-es éveiben jár, válasszon csokrot sok vörös rózsával, amely a szenvedélyt és az energiát képviseli. Vagy ha a 18. Életévét tölti be, válasszon egy vidám és üde születésnapi csokrot sok különböző színű virággal. A kerek születésnap remek alkalom egy születésnapi csokor elkészítéséhez. Szóval jó szórakozás egy olyan ünnepi csokrot létrehozni, amely tükrözi a születésnapos hölgy személyiségét, és kifejezi a csokorral küldeni kívánt üzenetet.

Egy csokor halvány rózsaszín tulipán


Tip 5: Kedvenc szín szerint

Mi lehetne jobb megoldás a virágválasztásnál, mint ha valakinek a kedvenc színeiben ajándékozunk virágcsokrot? A virágok törődését fejezik ki. Ha tudja, hogy barátnője vagy kedvese szereti a lágy pasztell rózsaszín színeket, a születésnapi virágcsokra ebben a színpalettában pompázzon. Vagy ha minden zöld megszállottja, szerezzen neki egy sok zöld levelet tartalmazó „csodát“.

A kedvenc színek nagyszerű módjai lehetnek a születésnapi csokor személyre szabásának és különlegessé tételének. Tehát, ha ismeri a születésnapos lány kedvenc színeit, építse be őket a kompozícióba.

Finom csokor halvány színekben


Tip 6: Születési hónap szerint

Ha nem tudja, hogyan válassza ki a megfelelő típust, válassza ki a virágot annak megfelelően, hogy melyik hónapban esik a születésnapja. Például:

 

 • Január:
  A szegfű január leghíresebb virága. És különböző színű és méretű. A világ egyik legnépszerűbb virága.
   
 • Február:
  Február a Valentin-nap hónapja, ezért nagyon választás lehet az íriszvirág. Ezt a virágot általában a szeretet kifejezésére ajándékozzák. Kifejezheti a dicséretet és a reményt is.
   
 • Március:
  A sárga nárcisz virág nagyon megfelelő típus az ebben a hónapban születettek számára. A barátságot, a tiszteletet és az őszinteséget szimbolizálja.
   
 • Április:
  E hónap leghíresebb virága a krizantém virág, amely az örömöt és az egyszerűséget szimbolizálja.
   
 • Május:
  A virágok eltérőek ebben a tavaszi hónapban. De a legfigyelemreméltóbb közülük a gyöngyvirág.
   
 • Június:
  A rózsa a legmegfelelőbb virág a júniusban születettek számára. Szeretetet, elismerést és csodálatot fejeznek ki.

Sárga csokor rózsa és százszorszép

 • Július:
  A kankalinvirág az egyik legszembetűnőbb nyári virág. Az örömöt és a boldogságot szimbolizálja.
   
 • Augusztus:
  A kardvirág ennek a hónapnak a virága, az őszinteséget és az erőt szimbolizálja.
   
 • Szeptember:
  Az őszirózsa az egyik legmegfelelőbb virág ebben a hónapban. Szerelmet, bátorságot és ártatlanságot képviselnek.
   
 • Október:
  Ezt a hónapot körömvirágok jellemzik, amelyek a meleget, a napot és a fényt szimbolizálják.
   
 • November:
  A krizantém virág az e havi virágok élén áll. Az optimizmust, a szórakozást és az igaz szerelmet szimbolizálja.
   
 • December:
  A nárciszvirág az egyik legszebb év végi virág. Sok mítoszból származó szimbólum van benne, amelyek közül a legfontosabb a szerencse.

Különböző virágokból álló színes csokor


Tip  7:  Egy kis extra

Ne felejtse el, hogy virágrendeléskor mindig fontos névjegykártyát mellékelni. Ellenkező esetben a születésnapos hölgyek ki kell találnia, ki küldte őket. Mellékeljen egy rövid születésnapi köszöntőt, és ne felejtse el aláírni!

Vannak más ajándékok is, amelyeket hozzáadhat a csokorhoz. Egy kis ékszer kétségtelenül minden nőnek tetszeni fog, és kiemeli az ajándékozó érzéseit. A csokorba beépíthet fülbevalós dobozt, karkötőt vagy gyűrűt.

Fehér csokor gyűrűvel

Más lehetőségek is vannak a születésnapi csokor gazdagítására és valami extra hozzáadására. Például egy léggömb, amelyre egy születésnapi üzenetet nyomtattak, szemet gyönyörködtető kiegészítő. Ez különösen szórakoztató a csokrot munkahelyre szállítanak ki, ahol az egész irodának a figyelmét felhívja erre a különleges alkalomra.

Ha a barátnője vagy kedvese imádja az édességet, nincs jobb alkalom egy kis csoki evésre, mint a születésnapja? Exkluzív doboz csokoládé, csokoládéba mártott cseresznye vagy akár egy egész születésnapi torta. De semmiképpen ne küldje el olyannak, aki diétázik. 

Egyes felnőttek értékelni fogják az aranyos mackót vagy más születésnapi állatot, viszont fontos, hogy elég jól ismerje a megajándékozottat, hogy előre tudja a reakcióját. Ha nem biztos benne, jobb elkerülni.

Rózsa csokor és további virágok készítése


Hány virág legyen a csokorban?

Sok éven át úgy tartották, hogy csak páratlan számú virág elfogadható. Ez a hagyomány Franciaországból származik. Régebben az emberek be akarták bizonyítani, hogy virágaikat nem a piacon vásárolták. Míg a piacokon mindig páros számban kínálták a virágokat, addig az üzletek páratlan számban árulták.

Ma már csak akkor szokás páratlan számú virágot adni, ha egy pillantással meg lehet számolni. Ez nehéz, ha tizenegy vagy több virág van (vagy egy kötött csokor esetén).

Mellesleg: "egy tucat rózsa" még mindig klasszikus ajándéknak számít minden országban.

Színes virágcsokor