Segítség a gyémánt ékszer kiválasztásában

Aki azt állítja, hogy semmi nem örök, még soha nem birtokolt gyémántokat. Széles választékunknak és az elérhető áraknak köszönhetően nem csak kivételes eseményeken viselheti őket, ezentúl minden egyes nap büszkélkedhet velük.

A gyémánt vásárlásáról való döntésnél mindenekelőtt a beruházási szempontot kellene szem előtt tartania. Négy alapvető kritérium a döntő, mégpedig:

 

  • CARRAT (ct), tehát a gyémántok súlya. Minél magasabb a „karátosság“, annál értékesebb a gyémánt, tehát annál drágább. Kinálatunkban már 0,005 ct-tól találhat ékszereket, egészen közel 2 ct-ig.

  • COLOUR, amely a gyémánt színességének kifejezése. Itt az a szabály érvényesül, hogy minél világosabb a szín, annál értékesebb a kő. Létezik egy specifikus skála, amely szerint meg tudjuk állapítani, hogy milyen értékű a gyémánt. Ékszereink gyártásánál leggyakrabban a H színt használjuk, mely teljesen fehérként, illetve színtelenként van meghatározva.

  • CLARITY, amely alatt a gyémánt tisztaságát értjük. Minden drágakő alkotórészei a bizonyos inklúziók, tehát a mikroszkopikus szennyeződések, amelyek a képződésük során keletkeznek. Azonban szabad szemmel nem láthatók, csak mikroszkóp alatti nagyítással tudjuk őket felfedezni, amely lehetővé teszi számunkra a tisztaság osztályának meghatározását. Az iZlatoban biztos lehet benne, hogy mindig az SI/VS skálába tartozó gyémántokat vásárol, amely kiváló minőséget jelent kis mennyiségű inklúzióval.

  • CUT, amellyel a gyémánt csiszoltságát jelöljük. A kő felbecsülésének folyamatában ez a legfontosabb és egyúttal a legnehezebb rész. E-shopunkban pontokon találhat kerek (round) és szögletes (princess) csiszolású briliánsokat, amelyek az ügyfelek részéről a legkedveltebbek és a legkeresettebbek.

A gyémántékszerek vásárlásánál magától értetődő a tanúsítvány is, amelyet Ön automatikusan megkap. Megtalálhatja benne az Ön gyűrűbe, fülbevalóba, vagy medálba foglalt gyémántjával/gyémántjaival kapcsolatos összes specifikációt és részletet.

 

A gyémántok színének specifikus skálája

A gyémántok színének specifikus skálája

 


Lise arany gyémánt szett

Lise arany gyémánt szett