Mi a cirkónia és milyen Swarovski kristályt használunk


Az aÉkszerek szintetikusan gyártott cirkóniát használ, amelyet a gyémánt legjobb utánzatának tartanak. Olyan kövekről van szó, amelyek nagy nyomás hatására szénből lettek gyártva. A cirkónia a Földön a legrégebb óta ismert ásványok közé sorolandó, számos színben kapható, amelyek drágakövekre emlékeztetnek. A színeken kívül még a kinézetében, vagy olyan fizikális tulajdonságában is hasonlít a drágakövekre, mint pl. a 7,5-ös keménysége. Nem szabad azonban összekevernünk az üveggel vagy a műanyaggal.

 

Az aÉkszereknél Swarovski kristályokat is használunk. Mi tehát a különbség e között és a cirkónia között?

Ahogy azt már említettük, a cirkónia a drágakő egy típusa, azaz egy ásvány, míg a Swarovski kristály egy bejegyzett védjeggyel ellátott márka, amely specifikusan csiszolt üveget gyárt. A kristályon találhatunk egy logót is, amelyet szabad szemmel nem, csak nagyítóval láthatunk - ez a Swarovski eredetiségének garanciája. Eredetileg ezek a kövek hegyi kristály formájában a természetben lelhetők fel, amely átlátszó, színtelen, nagyon tiszta és kemény. A nagyipari gyártással egy olyan kristály képződik, amely a Swarovski márka esetében egy precízen csiszolt, hihetetlenül fényes, és magas az ólom-oxid tartalma. Ennek következtében a cirkóniával ellentétben ez sokkal csillogóbb és jobban fénylik.

Az ékszeriparban mindkét variáns közkedvelt, amelyek első látásra megkülönböztethetetlenek. A különbség csak nagyítóval vehető észre. Ezeket tekintik a legjobb gyémánt utánzatoknak. A legjobb laborok értékelése szerint a fényesség és fényszórás során a gyémántokban magas értékű kristályok vannak, amelyek főleg a Swarovski gyárból és annak csiszolt cirkóniájából erednek. Ezek tökéletes formákra vannak csiszolva és fényesítve, magas a csillogásuk és fényszórásuk. A kő csiszolásával ezáltal páratlan minőséget kapnak, amelyet maguknál a gyémántok csiszolásánál használnak, az Amerikai Gemológiai Intézet (GIA) szigorú szabályai alapján.

Az aÉkszerek webáruház vásárlói így egy egyedi csillogású ékszert kapnak kézhez, amely megkülönbözteti a Swarovski kristályt - cirkóniát a konkurrens cégek termékeitől.

 

Gyémántok Swarovski zirconia