Esküvői játékok, amelyek során garantáltan mindenki jól szórakozik

Azon törik a fejüket, mivel szórakoztassák a vendégeket a lagziban? Hagyják magukat inspirálni!


A menyasszony és a vőlegény a lakodalmi vendégekkel szórakoznak

Változtassa kellemes tevékenységé az esküvői program előkészítését, amely során remekül fog szórakozni a választottjával. Fontos tudatosítani, milyen lesz a násznép összetétele a lakodalomban, hogy a játékok kiválasztásával a megfelelő húrokat pengessék. Az esküvői játékok segítenek a két családnak, hogy kölcsönösen még jobban megismerjék egymást, és szép perceket éljenek meg együtt. Vegyük sorra azokat az ötleteket és játékokat, amelyek során az esküvői vendégeik garantáltan jól fognak szórakozni.

Cipős kvíz

Ez tán az egyik legismertebb és legnépszerűbb esküvői játék. Az alapelve roppant egyszerű és rámutathat arra, hogy az ifjú házasok mennyire (nem) ismerik egymást. A vőlegénynek és a menyasszonynak a vendégek közül előre ki kell választania egy játékvezetőt, aki majd felteszi a kérdéseket. A játék még érdekesebbé tehető, ha a vendégektől előtte begyűjtött kérdések is elhangzanak majd. Az ifjú házasok háttal egymásnak székekre ülnek a násznép előtt, és mindketten az egyik kezébe fogja a saját, a másik kezébe pedig a partnere cipőjét. A játékvezető ezt követően kérdéseket tesz fel, és ők a cipők felemelésével válaszolnak, aszerint, hogy szerintük kire illik jobban a válasz. Ha a kérdések jól vannak kiválasztva, számos vicces információt lehet megtudni az ifjú párról, és egész biztosan az egész terem jól fog szórakozni. A közkedvelt kérdések közé tartozik például:

  • Ki csípett fel kit?
  • Ki sírja el magát korábban egy romantikus filmen?
  • Kire hallgat jobban a háziállatuk?
  • Ki tölt el több időt a tükör előtt?
  • Ki választja ki a nyaralási helyszíneket?

 

Felemelt vőlegény-cipő a cipős kvíz során 


Megismerik egymást vakon?

A jó hangulat fokozását célzó következő aktivitás az alábbi játék lehet. Először is a menyasszonynak egy kendővel bekötik a szemét, hogy semmit se lásson. Ezt követően vakon, csak tapintás útján fel kell ismernie a választottját a felsorakozott öt férfi közül. Ha felismeri a férjét, a szerepek felcserélődnek és a vőlegény keresi a menyasszonyát. Az ifjú házasok például az arc, kéz vagy haj alapján ismerhetik fel egymást. A nők közé ne felejtsenek el besorakoztatni egy férfit is, akinek jó szőrös a keze. 

A vőlegény kendővel bekötött szemmel vakon keresi a menyasszonyt


Tombola

A tombolát tán mindenki ismeri, azonban a módosított változatát akár a lakodalomban is fel lehet használni. A tombolajegyeket akár minden lakodalmi vendég megkaphatja, vagy az ifjú házasoknak szánt szimbolikus hozzájárulás fejében válthatja meg. A sorsolás levezetése általában az ifjú pár feladata, vagy megbízható ezzel a feladattal a DJ vagy egy közeli barát is. A díjaknál nyugodtan engedjék szabadjára a fantáziájukat és a násznép garantáltan felejthetetlen élményekkel és kedves emlékkel távozik majd a lagzi végén. 

Színes tombolajegyek


Papír hajtogatós

Emlékeznek a klasszikus papírhajtogatásra a „menny és pokol”-ra? Ez a bevált klasszikus szórakoztató programként is bevethető, amely az asztalnál helyet foglaló vendégek jobb megismerésére is szolgálhat. Belülre olyan feladatok írhatók, mint például:

  • Fényképezd le magad olyan személlyel, akin van valami kék!
  • Koccints olyan személlyel, akit nem ismersz!
  • Táncolj a menyasszonnyal!
  • Mondj magadról valamilyen érdekességet!

Klasszikus papír hajtogató


Kémjáték

Nagyon modern és népszerű ötlet a lakodalmi tevékenységre a kémjáték is. Minden lakodalmi asztalra előkészítenek egy listát azokról a helyzetekről vagy tárgyakról, amelyeket a násznépnek fényképen meg kell örökíteniük (pl. vőlegény a tanúval, táncos mezítláb, torta szeletelése, vicces grimaszok, csókolózó pár, szelfi a zenészekkel stb.). Akár speciális csoportot is létrehozhatnak a közösségi hálókon, ahol a násznép megoszthatja a fényképeket. A motiváció növeléséhez akár verseny is hirdethető a legjobb fotóért, amelyről a többi lakodalmi vendég reakciója dönt majd a csoportban. Ez a tevékenység garantáltan több személyt is elszórakoztat, és bónuszként egy sor fényképük is lesz majd a feledhetetlen pillanatokról, amelyeket a vendégeik örökítettek meg. 

A menyasszony és a vőlegény tortát szeletel


Fotósarok

Manapság kevés esküvőről hiányozhat a fotósarok, amely a lakodalmak szokványos és keresett kiegészítőjévé vált. Ezenfelül a fotósarok minden generáció körében népszerű, hiszen kreatívan felhasználhatók benne a különféle kellékek – a fantáziának semmi sem szabad határt! Használható ehhez akár az esküvő időpontjával ellátott keret vagy tábla, amelyen üzenni lehet az ifjú párnak, aminek a segítségével szintén szép emléket lehet alkotni. 

Kellék a fotósarokba


Jó tanácsok krónikája

Az esküvőn bizonyára számos tapasztaltabb házaspár is részt vesz, így kár lenne kihagyni annak lehetőségét, hogy értékes tanácsokat szerezzenek tőlük a közös életük elkövetkező szakaszába. Minden asztalra készítsenek elő kis kártyákat és tollat, amelyet a vendégek a házasságra vonatkozó tanácsokkal írhatnak tele. A kártyák akár afféle „Jó tanácsok krónikájának” is részét képezhetik, amelyet mindenki számára jól látható helyen helyeznek el. A moderátor, illetve a DJ felhívhatja erre a figyelmet, hogy a vendégeknek legyen idejük bekapcsolódni és mellékelni a kártyáikat a krónikába. Ha marad erre egy kis idő, akár néhányat a jó tanácsok közül fel is lehet majd olvasni még a lakodalmi este során. 

Esküvői krónika a vendégeknek


Szórakoztató kerék

Remek kültéri játék-inspirációul szolgál a Szórakoztató kerék is. Az esküvő előtt az ismerkedés jegyében ezt például a vőlegény a menyasszony édesapjával együtt közösen elkészíthetik. A szórakoztató kerékre helyezzen el különféle tevékenységeket, amelyeket a násznép kiforgathat magának. Ezek közé tartozhat például: táncmozgások bemutatása, koccintás egy olyan vendéggel, akit nem ismer, tipp randira az ifjú házasok számára, a menyasszony felkérése táncra vagy egyebek. 

Szórakoztató kerék a lakodalomban


Fejtörők

A vendégeknek akár mini kvízt vagy keresztrejtvényt is készíthetnek az ifjú párról. Minden asztalra készítsék oda a papírt a kérdésekkel / keresztrejtvénnyel és egy tollat. A kérdésekhez a választ több lehetőségből is ki lehet választani, ezek lehetnek igaz vagy valótlan kérdések is, illetve olyan kérdések, amelyekre a választ a vendégeknek maguknak kell odaírniuk. A válaszokat a násznépnek az előkészített urnába kell majd dobnia. Ezt követően a moderátor kisorsolja a győztes asztalt a legtöbb helyes válasszal, amely jutalomban részesül. 

A menyasszony és a vőlegény lábai


Bingó a násznépnek

További ötlet, amely során a lakodalomban résztvevő vendégek jobban megismerhetik egymást, a Bingó a násznépnek. Ez a játék remek módja annak, hogyan vegyülnek el egymással, miközben jól szórakoznak. A lakodalom helyszínére való megérkezéskor minden vendég egy kártyát kap a feladatokkal. A vendégeknek az egész lakodalom során lehetőségük lesz arra, hogy fokozatosan teljesítsék az egyes feladatokat és olyan személyeket keressenek a násznép körében, aki például vegetáriánus, aki nem iszik kávét, aki a menyasszonnyal járt középiskolába, aki a vőlegény rokona stb. Az, akinek elsőként sikerül összegyűjtenie a Bingó kártyán az összes mezőt, „Bingó”-t kiált és ő lesz a győztes. 

Szelfizik a násznép


Boldogság lampionok

A hagyományos éjféli szokások alternatívájaként az ifjú házasok egyre gyakrabban nyúlnak a boldogság lampionok reptetéséhez. Ez az új szokás nagyon jól és hatásosan néz ki a fényképeken, azonban nagyon fontos, hogy közben minden biztonsági óvintézkedést betartsunk. Minden esküvői asztal kap egy lampiont, és sötétedés után ezeket az ifjú házasoknak szánt titkos jókívánságokkal az égbe eresztik. 

Boldogság lampionok reptetése esküvőn


Prosecco pong

Amennyiben azt a lakodalmi helyszín megengedi, a kültérbe egy nagy asztal helyezhető, a két ellentétes végén poharakkal, a násznép így a Prosecco pong mellet versenyre kelhet és jól szórakozhat. A Prosecco pong a Sörös pong továbbgondolt változata, amely során a játékosoknak igyekezniük kell a pingpong labdát az ellenfél poharaiba küldeni, amit aztán az ellenfélnek meg kell innia. 

Pohárköszöntő az esküvőn


Lakodalmi játékok gyermekeknek

Több, mint valószínű, hogy az esküvőn gyermekek is jelen lesznek, ezért róluk sem szabad megfeledkezni az esküvői program kialakításánál. Hozzanak létre számukra gyermeksarkot, ahol különféle játékokat és tevékenységeket találnak, amelyekkel elszórakozhatnak (kifestők, társasjátékok a legkisebbeknek, építőkockák stb.). Akár a felnőtteknek szánt játékok alternatíváit is be lehet vetni, mint például:

Mini kém

A gyermeksarokba helyezzenek el kártyákat, amelyeken olyan különböző tárgyak képe látható, amelyek az esküvői teremben találhatók, és amelyeket a gyermekeknek meg kell találniuk. A még nagyobb szórakozás érdekében akár egyszer használatos fényképezőgépek is kioszthatók a gyermekeknek, hogy fotózzák le a kártyán található tárgyakat (esküvői torta, gyűrű, lufik stb.).

Gyermekek az esküvőn

 

A táncparkett ördöge

Adják feladatul a gyermekeknek, hogy mindannyian válasszanak egy felnőttet a násznépből, akit a táncparkettre invitálnak. Az így létrejött táncos párok akár versenyezhetnek is egymással, hogy kinek jobb a táncmozgása. Annak köszönhetően, hogy a gyermekek is bekapcsolódnak a táncba, észre se veszik és máris javában táncol mindenki!

A vendégek további kreatív aktivitása lehet a saját emléktárgyak elkészítése a nagy nappal kapcsolatban, mint például jelvények, nyomtatott pólók, pecsétek, hűtőmágnesek és egyebek. A különféle játékokon kívül rendkívül közkedveltek a lakodalmakban a különféle táncok is (lufis, söprűs, székes), amiket szintén felvehetnek a repertoárba. Ha a lakodalmuknak a szép időjárás is kedvez, ne habozzanak és kapcsolják be a játékokhoz a külteret is.

Bízunk benne, hogy ajánlatunkból éppen azokat választották ki, amelyek testhezállóak és segítenek az esküvőjük napját egyedivé és felejthetetlenné varázsolni. Jó szórakozást kívánunk!