Smaragd

Ismeri az Esmeralda című telenovellát?Hát ez az ékszer szoros kapcsolatban áll vele. Lefordítva a kő neve "zöld drágakövet jelent". Ez jelzi a kifejező színét is.

Gyönyörű, sugárzó szín jellemzi, amely zöld és az ékszerészetekben nagyon csodálják. A legjelentősebb drágakövek közé tartozik, hasonlóan mint a gyémánt, a rubin és a zafír. Ha sok krómot tartalmaz, akkor a színe ragyogóbb és kifejezőbb.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: "Emerald" a neve annak az ékszernek, amely főleg a csiszoltsága miatt szerzett jó hírnevet magának, ennek a kőnek speciális és egyedi fajtájáról van szó. Ha ennek a kőnek klasszikus alakja van, ez nagyon általános és kedvelt. Ezek a drágakövek sok inklúziót tartalmaznak, ezért többnyire olyan alakra csiszolják, amelyet kifejező csiszolás jellemez, a "cabochon".

Szín: Főleg erős, életteli teltség jellemzi. Ez a legkedveltebb szín, amely nagyon gazdag és kifejező.

Tisztaság: Bár sok hiányosságot tartalmaznak, de ennek ellenére is többre értékelik a kezelés nélküli természetes smaragdokat. Sok közülük számos inklúziót tartalmaz. Sok kis üregük van, de ez ezeknél az ékszereknél megengedett.

Gyógyhatások

Ezek a kövek segítenek a szerencsétlen szerelem esetén. A pároknak erőt adnak, hogy kölcsönösen kijöjjenek egymással és hogy megtalálják az elvesztett szép időket. Mindkét partner érzékenységének jelentős közvetítői. Növelik az önbizalmat és segítenek az embereknek a barátságosabb kommunikációban. Az igazság és a halhatatlanság közvetítői.

A felhasználás módja és kezelése

Ezek a drágakövek sokkal törékenyebbek, mint más kövek. Intenzívebb kezelésen is kell átmenniük. Kezelésük olaj segítségével történik. A smaragdok a finom és törékeny kövek közé tartoznak. Ha helyesen és alaposan tisztítják őket, az eredmény önmagáért beszél. Kinézetükre és kezelésükre elegendő időt kell fordítani. A drágakövek közül nagyon kifejező gondoskodást igényelnek.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A legrégibb leleteket Egyiptomban, konkrétan a Vörös-tenger mellett jegyezték fel. Az egyiptomi fáraók foglalkoztak ezekkel a lelőhelyekkel és kutatták őket. A múltban feljegyezték, hogy ezeket az indiánok is használták. Ismertek voltak a gyógyhatásaik. Ezek a drágakövek arról ismertek, hogy az életbe szerencsét és könnyebb boldogulást hoznak. Az aztékok számára ezek a drágakövek szent kövek voltak.

Ára és népszerűsége

Az ár a smaragd színétől függ. Inklúziót minden smaragd tartalmaz, amely természetes. Ez azt is elárulja, hogy a kő szintetikus-e, vagy természetes.

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka

zöld, sárga (gyengébb árnyalat), smaragdzöld

Fajta

berill

A súly, amelyben mérik

2,67 sőt 2,78

Keménysége

a Mohs-skála szerint eléri a 7,5 – 8-as értéket

A csíkok színe

a fehér színük ismeretes

Fluoreszcencia

nem tartalmaz

Törésindex

1,565 sőt 1,602

Kristálytani készlet

hasábok, amelyek hatszögűek

Vegyi összetétel

berillium aluminoszilikátok, Be3Al2Si6O18

 

Története és fellelhetősége

A történelem utal egy smaragdra, amely jelentős legendává vált. A neve "Mogul Smaragd". Az egyik oldalán virág alakú mintákat találtak, a másik oldalán imádságok találhatók. Ára 2001-ben 2.200 000 dollárra emelkedett. Londonban árverezték el. A "Patrícia" smaragd gyönyörű, áttetsző smaragdkristályokat tartalmaz. A New York-i múzeumban található.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Smaragd