Rózsakvarc

Ez a kő csodálatos főleg a színe miatt. Szoros a kapcsolata az emberi test gyógyításával. Szívcsakrát tartalmaz. Az egészség szempontjából is a szívhez kapcsolódik. Ugyanis a testnek tisztulást hoz és erőt ad a nehéz pillanatokhoz. Ha az ember nagy depressziót él át, vagy váratlan nehéz élethelyzeteket, a rózsakvarc erős segítőtárs. A kapcsolatok terén is segít. Képes vonzani a szerelmet és megerősíti azt a világban. Nem hiszi? Próbálja ki!

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: Ezeket a köveket különféle alakúra munkálják meg. A formától és a megmunkálástól függ az áruk is. A csiszolás végső formáját „kabosonnak“ nevezik.

Szín: sötétrózsaszín színnel sugárzik. Ideális ajándék a női nem és a finom jellemek számára.

Tisztaság: Tisztasága főleg a szív tisztításában rejlik. Az emberi testnek képes visszaadni az életkedvet és segít más szemmel nézni a világot. Úgyszintén képes csillapítani a fájdalmat az Ön életében és új életszemlélettel ajándékozza meg.

Gyógyhatások

Főként a szívet gyógyítja. Képes segíteni a kisgyermekeknek is különféle betegségek esetén, főleg a tüdő és a mellkas területén. A nőknél segít fokozni a termékenységet, valamint hatásos olyan súlyos betegségeknél is, mint a Parkinson- és az Alzhaimer-kór. Bőséges hatással van a bőr tökéletlenségeire is.

A felhasználás módja és kezelése

A kifejező rózsaszín színe miatt már sok vásárlót szerzett. Főleg a gyűjtők értékelik. A "kaboson" az az alak, amelyre csiszolják. Amennyiben a drágakő nagyon kicsiszolt, akkor csillag alakot képez. Már a mútban, az ókorban elnyerte ennek köszönhetően az emberek nagy csodálatát. Ma főként a szívcsakra gyógyítása miatt vásárolják. Különféle betegségeket képes gyógyítani a világon.

Vigyázat: Ha fényre helyezi, nagyon kifakulhat!

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A legenda szerint Ámorhoz kapcsolódik. Ámor, a szerelem istene, a kőben látta az ember erejét, akinél megnövekedhet az önbecsülés és a magabiztosság. Ez a rózsaszín drágakő nem csak a kinézete miatt lebilincselő, hanem főleg az embereknek segít jobb szemmel nézni a világot. Erőt, új reményt és új megerősítést ad.

Ára és népszerűsége

Ára alakjának megmunkálásától és a nagyságától függ. Ez a kő megtanít az embert elfogadni olyannak, amilyen, a hibáival együtt. Meg tudja gyógyítani a szerelem miatt fájó szívet. Szintén segít a szívvel kapcsolatos különféle megbetegedések problémáinál is, továbbá feledékenység és az élet okozta súlyos sebek esetén. Ez a szerelem köve. Olyan emberek számára is alkalmas, akik még soha sem ismerték a szerelmet, vagy elveszítették azt. Képes visszaadni az őszinte szerelem felismerését.

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka

rózsaszínespiros, rózsaszín, finom - rózsaszín

Fajta

ásvány

Áttetszőség

átlátszó

Keménysége

a Mohs-skála szerint eléri a 7-es számot

A csíkok színe

fehér

Fluoreszcencia

nincs

Törésindex

akár 1,54 (o) / 1,55 (e)

Kristálytani készlet

amorf

Vegyi összetétel

C5H8

 

Története és fellelhetősége

Madagaszkár az a hely, ahonnan a legjobb minőségű kövek származnak. További lelőhely Brazília. Jelentős történelmi feljegyzéseket találhat még, asszociációban ezzel a kővel, Skóciában, Spanyolországban, Svédországban, az USA-ban és a Szovjetunióban. Ehhez a fajtához tartozó jelentős kövek származnak Morvaországból is.


 

 

 

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Rózsakvarc