Prehnit

A követ, amely a képességeinek köszönhetően sok más gyógyerejű drágakövet meghalad, már több, mint száz éve a legerősebbek egyikének tartják. Főleg szorongásos állapotokban, illetve depresszió esetén segít, és képes meggyógyítani a neurózisból fakadó összes betegséget. A mágia kövének is nevezik, amennyiben a meditáció során támogatja a szellemi növekedést, és megkönnyíti a kapcsolatfelvételt az angyalokkal. Elűzi az éjszakai rémálmokat, és jelenlétének köszönhetően megnövekszik az általános életenergia áramlása.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

A vásárlásnál a következő tényezők fontosak: Tisztaság, csiszolás és szín.

Csiszolás: Az aránylag alacsony keménységének köszönhetően bármilyen ékszerhez illik, amennyiben bármilyen csiszolási típus egyszerűen létrehozható belőle. Leggyakrabban azonban ovális és kerek csiszolásban találhatjuk meg.

Szín: A prehnitnek tipikusan zöld színe van, amely néhány árnyalatban egyenesen mágikusan hat a világító hangsúlyozás miatt. A természetben zöld színekben található meg, a szinte áttetszőtől kezdve egészen a sötétebbig.

Tisztaság: Ez a féldrágakő több inklúziót foglal magában, amelyek több esetben szabad szemmel megfigyelhetők. Leginkább a kő világoszöld színénél tűnnek ki, amely által még mágikusabbnak hat.

Gyógyhatások

A prehnitet a gyógyítók, valamint a Feng Shui legmegfelelőbb kövének tartják, a nagyon erős védelmező hatásának köszönhetően. Továbbá harmonikusan hat viselőjének környezetére. Erős revitalizációs hatásokkal rendelkezik, és képes megújítani a környezetét. Ennek köszönhetően az ember képes betekinteni a felsőbb szellemi szintekre. Főként a súlyos betegségekből való felépülésnél használják, vagy hosszútávú kimerültség esetén, amelyet a stressz okoz. Képes gyógyítani a depressziót és a neurózist, és általánosan erősíti az immunrendszert.

A felhasználás módja és kezelése

A prehnittel végzett rendszeres meditáció segít fejleszteni az intuíciót és megerősíteni a pszichikai képességeket. Főleg ékszer formájában kedvelt, mivel így állandóan magunknál hordható. Fontos ügyelni főleg arra a tényre, hogy a prehnit, mint más zeolitok, érzékeny a hőre, és ezért nem szabad magas hőmérsékletnek kitenni. Felmelegítéskor ugyanis megszabadul a víztől, amelyet később már nem képes visszaszerezni.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A prehnitet a 18. században fedezték fel Afrikában. A megnevezését a felfedezőjéről kapta – báró Hendrik von Prehnanról. Specifikus színbeli kinézetének köszönhetően rögtön a mágia, a nyugalom és a regeneráció kövének tartották.

Ára és népszerűsége

A nagyságtól, színtől és az inklúzióktól függően különféle árkategóriákban találhatjuk meg. Arannyal való kombinációban többnyire medálok és fülbevalók formájában fordul elő, amelyek az árban hozzáférhetőbb ékszerek közé tartoznak. Főleg a meditáció során közkedvelt, amennyiben mellette javul a relaxáció, és megadja a szabadidő jobb kihasználásának és az önmagunkra való koncentrálásnak a képességét. Javítja az empátiát és az érzékelést is.

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka

a zöld árnyalatai, kivételesen színtelen, vagy szürkésfehér

Fajta

zeolit

A súly, amelyben mérik

2,8 (specifikus súly)

Keménysége

6,5 (Mohs-skála)

A csíkok színe

-

Fluoreszcencia

igen

Törésindex

1,616 sőt 1,626

Hozzáillő csillagjegy

Mérleg

Vegyi összetétel

Ca2Al2(OH)2(Si3)10

 

Története és fellelhetősége

A fő lelőhelyei India (Poona), Izland, Grönland, Chile és az USA. A legjelentősebb területnek a Kayes régiót tartják Maliban (Nyugat-Afrika). Ez világszerte a prehnitek legjobb minőségét szolgáltatja.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Prehnit