Ónix

Ez a drágakő főleg a férfiakra ható gyógyító drágakövek közé tartozik. Természetesen a nők csodálatát is elnyerte. Sötét színeket rejt magában, amelyek titokzatosan hatnak. A múltban a királyok és gazdag urak viselték, mivel gyakran királyi ékszerekbe helyezték. Ez a drágakő ihletet adhat a hölgyeknek. Megörvendeztetheti vele a férjét. Bűbájos, titokzatos és segít küzdeni a negatív gondolkodás ellen és véd a gonosz erőktől.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

A vásárlásnál a következő tényezők fontosak: Tisztaság, csiszolás és a szín.

Csiszolás: Arról ismert, hogy nem csak egy formára csiszolják, hanem különféle formákban találhatjuk meg. Ha megmunkálják és csiszolják, főleg a színe megőrzésére ügyelnek. Ezért jobbára olyan alakúra csiszolják, hogy kiemelkedjen a színe. Leggyakrabban szív, kocka és különféle ovális alakban látható.

Szín: Főleg a fekete színe vonzó, amely szépen telített. Sokan keresik az intenzív színe és fénye miatt.

Tisztaság: Ezeken a drágaköveken inklúziók fordulnak elő, de ennek ellenére nem csökken az értékük. A tiszta drágakövek közé tartoznak.

Gyógyhatások

A pároknak segít szexuális téren és a fejfájást is csillapítja. A megátkozás és a világban leselkedő gonosz erők elleni védelemként használják. Természetesen hinni is kell benne, csak így érhető el a kívánt hatás. Szintén nagyon jó segítőtárs az önbizalom növelésében.

Ára és népszerűsége

A fehér csíkok mély tónusokkal az ebből a fajtából való legkeresettebb féldrágakövek közé tartoznak. Túlnyomórészt az ár a fénytől és a szín intenzitásától függ, úgy ahogy más féldrágaköveknél.

A felhasználás módja és kezelése

Kezelése párával, sósavval és cukoroldattal történő festés segítségével megy végbe. A megmunkálás kiválasztása alapján az ónix színt kap, vagy eltávolításra kerülnek belőle a tökéletlenségek, amelyek csökkenthetik az árát, ezért van szükség néha a módosításra.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A legenda Vénusz istennővel függ össze. Egy csodaszép éjszakán, amikor az istennő már aludt, Ámor manikűrt csinált neki, aki őt kiválasztotta. A körmei azonban soha nem vesztek el, mivel égi eredetűek voltak. Később a körmökből ónix lett. Ezért az ónix fordításban karmot jelent. Ez a drágakő erősen kapcsolódik az ókori római istenhez.

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka

Fekete és fehér

Fajta

Kvarc - kristályos

A súly, amelyben mérik

2,65 SŐT 2,667

Keménysége

7,5-től 8-ig

A csíkok színe

Fehér szín

Fluoreszcencia

nincs

Törésindex

1,543 - 1,552 SŐT 1,545 – 1,55

Kristálytani készlet

-

Vegyi összetétel

Szilícium-dioxid, SiO2

Nem tartalmaz abszorpciós fényt

 

 

Története és fellelhetősége

Gonzaga Cameo egy medailon volt, amely szert tett a legendás medailon hírnévre. Ez volt a világ legnagyobb medailonja. Birtokolta Napóleon, V. Károly, IX. Lajos és Kelemen pápa. Franciaországban nyerte el a legnagyobb csodálatot. A hinduk is használták szertartásaik során. Egyiptomban edények és szobrok készítésére szolgált.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Ónix