Kvarcit

Színesek és első pillantásra főleg a szemnek kellemesek. Kombinálhatók különféle stílusú öltözékkel és garantálják a gyógyhatást is. Főleg ne feledjen el hinni bennük és a gyógyhatás garantáltan megjelenik. Ha nem kedveli a fülbevalókat, vagy csak nagyon ritkán hordja őket, e-shopunkban alternatívát kínálunk Önnek karkötő, nyaklánc, vagy gyűrű formájában.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: A technológia segítségével különféle formákban láthatjuk. Legtöbbször azonban a megmunkálatlan kvarcit a legértékesebb.

Szín: Extrém kemények és tartósak. Gyönyörű színeikkel tűnnek ki, mint pl. a rózsaszín, arany, fehér, piros.

Tisztaság: Ez egy tiszta féldrágakő. Az inklúziók előfordulása nem csökkenti az értékét.

Gyógyhatások

Erős hatásuk főleg a motivációban rejlik, hogy jelentős célokat érjünk el. Különféle színűek, ezért Ön ízlésének megfelelő arany ékszert választhat kvarcittal, illetve annak a vágynak alapján, amelyet egész életében szeretne beteljesíteni. Gyengédség, szeretet, ízlés, vonzerő jellemzi ezeket a köveket. Találhat gyűrűket is, amelyeknek központi ékét valódi kvarcit alkotja.

A felhasználás módja és kezelése

Ezt a drágakövet nem igen munkálják meg. A legértékesebbek a megmunkálás nélküli, természetes kövek.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A legenda úgy tartja, hogy az, aki birtokolta, céltudatos és optimista volt. Helyreállította az emberek életkedvét és új szemszögből láttatta a világot, ami mindmáig folytatódik.

Ára és népszerűsége

Az ára a megmunkálás igényessége és módja, valamint a méret szerint változik. Mindegyik képnél megtalálhatja az ékszer pontos leírását. Megtalálhatja az árat és a fotót. Elképzelheti az ékszer pontos képét, amely felkeltette az Ön érdeklődését. Nem vásárol „zsákbamacskát“, ha véletlenül az ékszer nem felelne meg Önnek, kicserélheti, vagy visszaküldheti.

 

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka

színes

Fajta

kvarcit

A súly, amelyben mérik

2,65 sőt 2,7

Keménysége

Jelentősen nagy

A csíkok színe

Fehér szín

Fluoreszcencia

nincs

Törésindex

 

Kristálytani készlet

 

Vegyi összetétel

SZILÍCIUM-DIOXID

Nem tartalmaz abszorpciós fényt

 

 

Története és fellelhetősége

Lelőhelyei különböző várakban és kastélyokban találhatók, ugyanis sokuk ebből a kőből is épült, például Vöröskő vára. Úgyszintén jelentős alkotórésze volt számos Szlovák Nemzeti Múzeumnak.


 

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Kvarcit