Kék gyémánt

A gyémántokat főleg a keménység jellemzi. Ezek a kövek a legöregebbek közé tartoznak a mi galaxisunkban. Az anyatermészet elképzelhetetlen erőt rejt magában, mivel hozzánk, halandókhoz is sikerült végül eljuttatnia ezeket a köveket. A kék gyémánt sugárzó és kifejező szépségű, a színe kék, amely megjeleníti a tökéletességét.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: A csiszolás minősége összefügg az árával. A gyémántoknak pontos formáik vannak, amelyeket a szögek alapján neveztek el. Ha a csiszolás helyes, akkor a végső hatás szivárványt alkot.

Szín: Csaknem minden színben megtalálhatjuk. Választhat zöld, piros, fekete, sárga, rózsaszín és narancssárga színből. A természetes rózsaszín, lila és piros ennek a fajtának a legértékesebbjei közé tartoznak. A hagyományos üzletekben nagyrészt színteleneket találhat, de mi pompás és sugárzó kékeket is kínálunk.

Tisztaság: A gyémántok a tökéletességük ellenére is számos szennyeződést és inklúziót tartalmaznak. Túlnyomórészt a teljesen tiszta gyémántok inklúziómentesek. Szennyeződés nélküliek az invesztíciós gyémántok. Ezeknek az ékszereknek nagyon magas az áruk. Főleg a gyűjtők és a női szívek értékelik őket.

Gyógyhatások

Ezek a gyémántok talizmánként szolgáltak az emberek számára, és szerencsét hoztak nekik. A történelem utal a gyógyhatásaikra, amelyek nagyon erős hatással vannak az emberre. A gyógyhatások nem nyilvánulnak meg azonnal, hanem csak hosszútávú használat után. Annak, aki nem hisz bennük, nem segítenek. Ezt így választotta a természet. Nem csak a testet, hanem a lelket is gyógyította. A gyémántok főleg a stressz feloldásában segítenek és nyugalmat hoznak az életbe. A kék gyémántok nem csak gyógyhatásúak, hanem színükkel megjelenítik a nők szépségét és báját.

A felhasználás módja és kezelése

Túlnyomórészt csiszolással és fényesítéssel kezelik. Megmunkálásukhoz lézert is használnak, amely eltávolítja a repedéseket és az inklúziót. A gyémánt minden egyes módosítását fel kell jegyezni a tanúsítványban és tájékoztatni kell róla a vásárlót.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A gyémántok jelentős hatással vannak a lovagokra. Úgy hitték, hogy a párbajban győzelmet hoznak nekik. Nagyon híres az a legenda, amely úgy tartja, hogy a gyémánt be tudta bizonyítani, hogy valaki bűnös-e, vagy ártatlan. Már a múltban ismertek voltak amiatt, hogy gyógyítják a betegségeket és képesek kiűzni az ördögöt a testből. A nők legszebb ajándékai közé tartoznak. Legismertebbek a gyémánt eljegyzési gyűrűk. A szépséget megmutatják a kék gyémántok is, amelyek a temperamentumos nőkhöz illenek. Elpusztíthatatlanok és a minőségüket képesek jelentősen tanúsítani egy egész életen át.

Ára és népszerűsége

A drágább kövek közé tartoznak. Kiváló minőségűek és megérdemlik, hogy olyan nő birtokába kerüljenek, aki védelmezni fogja őket. Az árak főleg a színük, karátjuk és a csiszolásuk alapján alakulnak. Az egész világon kedveltek. Soha sem veszítik el értéküket és szépségüket.

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka

kék (megtalálhatja őket piros, zöld, sárga, színtelen, rózsaszín, barna színben)

Fajta

gyémánt

Vegyi összetétel

szén

Keménysége

a Mohs-skála szerint 10

Fluoreszcencia

fehér, kék, sárga

Külalak

kifejező és sugárzó kék

Törésindex

3,1-től 3,5-ig

Kristálytani készlet

kubikus, izometrikus

A csíkok színe

fehér

 

Története és fellelhetősége

A „Cullinan“ a világ legnagyobb gyémántjai közé tartozik. Afrika csillaga néven is megtalálhatja. Ennek az ékszernek a szimbóluma a jogar kereszttel és Nagy Britanniában fordul elő.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Kék gyémánt