Borostyánkő

A világon a "tenger könnyei" néven híresült el.

Ez a kő a fák kivont mézgáját tartalmazza. Jelentős a gyógyhatása. Nem tartozik a kristályok közé. Az életbe energiát, harmóniát és pozitív hatásokat hoz. Erős a kapcsolata a csakrákkal. Megtisztítja a negatív környezetet a rossz befolyásoktól és pozitív környezetet teremt.

Tények, amelyeket felhasználhat a borostyánkő vásárlásakor

Borostyánkő csiszolása: Mivel a borostyánkő viszonylag puha, nem csiszolják népszerű drágakőformára, ezért sokáig nem is használták az ékszerészetben. De bármilyen alakban megtalálható, a legnépszerűbb csepp, ovális vagy gömbölyű kő alak.

Borostyánkő színe: Sárga, barnássárga, barna. Kis mennyiségben megtalálható fehér, piros és kávészínben is. A színe attól függ, hogy a gyanta a fa melyik részén keletkezik.

Borostyánkő tisztaság: A világon körülbelül 150 fajta gyanta ismert, amelyeket ennek a kőnek a megmunkálására használnak fel. Egyesek ismertek, míg valamelyikük kevésbé. A borostyánkő különböző formájú, átlátszó, inklúzió nélkül vagy épp ellenkezőleg, tele inklúzióval. Ettől függ az ára is, és az inklúzió az, ami bizonyítja a borostyánkő eredetiségét is és különleges kinézetett biztosít.

A borostyánkő gyógyhatásai

A legjelentősebb hatása, hogy képes áttisztítani a csakrákat. Képes kiűzni a testből a negatív hatásokat, amelyeket az emberek, a stressz, vagy a környezet okoz. Megerősíti a testet és ki tudja űzni belőle a betegségeket, amelyek negatív hatással vannak az egész szervezetre. A borostyánkő elősegítheti azok felépülését is, akik ízületi problémákkal küzdenek. Segít a máj-, húgyhólyag-, gyomor-, veseproblémák esetén. Arról is ismert, hogy egészségügyi szempontból természetes antibiotikumként hat.

Borostyánkő felhasználási módja és kezelése

A borostyánkövet már a bronzkor óta használják. Akkoriban főleg gyöngyöket, vagy más formákat és tárgyakat készítettek belőle, amelyek segítettek az embereken. Ä borostyánkövek a fák segítségével jönnek létre. Túlnyomórészt a tűlevelű fákról van szó, melyek elegendően ellenállóak a rothadás és a korhadás ellen. Még mi előtt a gyanta borostyánkővé válik, több féle folyamaton megy keresztül, miközben érvényes, hogy a végső kinézete a borostyánkőnek, a környezettől függ, melyben létrejön.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A borostyánkövet az emberek már a múltban is összefüggésbe hozták a mágiával és a gyógyítással. A pogányok is kedvelték, akik e drágakő alapján vonzották a szerelmet az életükbe. A borostyánkő legendájához sokszor fűződik az alternatív orvoslás és a sámánizmus is. A sámánok nyakláncokat készítettek belőle, amelyek segítették őket a boldog élethez és erőt adtak nekik.

Borostyánkő ára és népszerűsége

A borostyánkő az „Észak aranya” nevén is nagyon ismert. Kedvező hatásának köszönhetően már a múltban is a közkedvelt kövekhez tartozott. Az áttetsző, ragyogó, sárga színe lebilincselte az embereket már évezredekkel ezelőtt, ahol leginkább a kő szépsége és inklúziója tűnt ki. A meleg színek kezdetben vonzottak az embereket szobrocskák, gyöngyök és különösen díszítőelemek készítésére. Később, Európában az ékszervirágzás alatt, a borostyán új értéket nyert. A gyűjtők értékelni tudják a minőségét. Az ár, mint más köveknél is, a feldolgozástól és az inklúziótol függ. Itt is érvényes, hogy a természetes kő ára magasabb, mint a feldolgozotté.

A borostyánkő gemmológiából adódó paraméterei 

 

E drágakő színválasztéka

piros, barna, sárga, sárgásbarna

Fajta

szerves ásványok

A súly, amelyben mérik

nagyon alacsony

Keménysége

a Mohs-skála szerint eléri a 2 és 2,5-ös számot

A csíkok színe

fehér

Fluoreszcencia

UV-sugárzás alatt pozitív

Törésindex

n - 1,54

Kristálytani készlet

amorf

Vegyi összetétel

C5H8

 

Borostyánkő története és fellelhetősége

A történelem utal arra, hogy a legjelentősebb köveket a Balti-tengerben, a Tengermelléken, Oroszországban, a kalinyingrádi területen találták meg. Kapcsolatban állnak a Borostyánszobával, amely beírta nevét a történelembe. Ez egy helység, amelyből művészi borostyántömbök származnak, tehát hatalmas értékeket rejtett. A porosz király birtokolta, aki Oroszország cárjának (I. Péter) ajándékozta. A másodok világháború véget érte után ez a helység titokzatosan elveszet, és mai napig senki se talált rá.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Borostyánkő