Ametiszt

Az értékes kövek csoportjából a kvarcokhoz tartozik. Már első ránézésre szépsége ragyogó lila színt tükröz vissza, amely az emberek gazdagságának és hatalmának a jele. Főleg a keménysége, jelentős súlya, törése és gyönyörű színe miatt ismert, ami rabul ejti Önt. Ez királyi szín, a temperamentumos és fennkölt emberekhez illő.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Csiszolás: Hogy a szín a lehető legjobban érvényesüljön, olyan csiszolást alkalmaznak, amely a variabilitására irányul. Hogy a beborítás jól szétosztódjon, erre szolgálnak azok a színek, amelyek feloszlanak. Ez a drágakő arról ismert, hogy különféle nagyságokban, formákban és mennyiségben kapható.

Szín: A zöld színt ezeknél a köveknél hőkezeléssel érik el. Áruk ezért sokkal alacsonyabb. A drágábbak közé tartozik a liláspiros színezete. És az ametiszt legdrágább színei a lila rózsaszín-piros villanásokkal. Ez az árnyalat az ebbe a nagyságrendbe tartozó legdrágábbnak értékelt drágakövek közé tartozik.

Tisztaság: Ha meg akarunk bizonyosodni ennek a kőnek a tisztaságáról a szó szoros értelmében, ezt úgy állapíthatjuk meg, hogy ellenőrizzük, előfordul-e benne az inklúziók minden fajtája. Főleg attól különleges, hogy a fény akadály nélkül halad át rajta, amit akkor vehetnénk észre, ha mérnénk a tisztaságát. Ez a kő nagy előszeretetnek örvend az eladás szempontjából. A nők és a férfiak kedvelt drágakövei közé tartozik.

Gyógyhatások

Nagyon erős hatással van az emberre. Megvéd a munkahelyi, vagy a magánéleti stressztől és az energiaveszteségtől. A lelki világhoz kapcsolódik és az áttetsző tisztasághoz. Segít az alkoholizmus gyógyításában és megszilárdítja az akaratot, amely szükséges ahhoz, hogy ki lehessen gyógyulni ebből a betegségből. Megakadályozza a részegséget, ha az ember erőt fejt ki annak érdekében, hogy higyjen benne. Ez a gyógyhatás csak elősegíti a kitűzött cél elérését. Az embernek főleg magának kell igyekeznie.

A felhasználás módja és kezelése

Kezelése, mint sok más értékes drágakőnél, hőkezelés segítségével megy végbe. 470 - 750 °C hőmérsékleten afelé irányul, hogy módosításával megváltoztatja a színét pirosasbarnáról és világossárgáról csodaszép ametiszt színezetre.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A részegség istene, Dionüszosz dühös volt, mert az emberek nem tisztelték. Ezért mindenkire megharagudott és bosszút akart állni rajtuk. Mindenkit, aki csak az útjába állt, széttépetett. Az első áldozata a gyönyörű Diana istennő lett volna. Diana átváltozása az ametiszt segítségével ment végbe, amely őt kvarcszoborrá változtatta. Meg akarta őt védeni a tigrisektől. Így is történt. Az isten ráeszmélt, hogy milyen rossz volt a gondolkodásmódja és a könnyei lila színűvé változtak. Olyan árnyalatot kaptak, amilyen ennek a híres kőnek az árnyalata. Amikor az isten megpillantotta a gyönyörű leány szobrát, megbánta rosszindulatú tettét. Szép legenda, amely mindenkit meghat. A szerelem, ennek az értékes drágakőnek a formájában is, felbecsülhetetlen értékű. A világűr szempontjából a Neptunuszhoz kapcsolódik.

Ára és népszerűsége

Amiatt ismert, hogy megfelel a minőségnek. Az ebbe a nagyságrendbe tartozó legértékesebb és legdrágább drágaköveket olyan árakon találhatja meg, hogy eláll a lélegzete. Az ár főleg a minőségnek, a színek teltségének és e kő általános értékének köszönhető. A legdrágább ametisztek közé tartoznak a sötéttebb színek, amelyeket szintén szemügyre vehet és kiválaszthatja a lila szín Önnek tetsző árnyalatát. Már sok kedvelőt szerzett ragyogó fénye és árnyalatai miatt. Megszerzi Önt is?

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka lila, bíborlila, vöröseslila
Fajta a kristályok közé tartozik
A súly, amelyben mérik 2,65
Keménysége a Mohs-skála szerint eléri a 7-es számú keménységet
Szín a lila színe ismert, amely átmegy bíbor-, sőt vöröseslilába.
Fluoreszcencia ragyogó, kékes szín
Törésindex 1,544 sőt 1,553
Kristálytani készlet hatszögletű hasábok, trigonális kristály
Vegyi összetétel szilícium-dioxid, SiO2
Abszorpciós fényt tartalmaz 550, 520

 

Története és fellelhetősége

A legnagyobb felfedezés azokhoz a leletekhez tartozik, amelyek Kínában találhatók. Az ehhez a nagyságrendhez tartozó legnagyobb kő Londonban van kiállítva, egy múzeumban, amelyet több felfedező szerzett. A történelem 3 méteres hosszúságra, 1,8 méteres szélességre utal, a súlya pedig megközelíti a 13 tonnát.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Ametiszt