Akvamarin

Lefordítva tengerrel kapcsolatosat jelent. Már első ránézésre elárulja ezt átlátszó színe. A kínálatunkban is észreveheti, hogy ez a kő gyönyörű és világos színekkel rendelkezik, amelyek a szemnek ellenállhatatlan gyönyörűséget jelentenek. Már hosszú évek óta csodálat tárgyát képezi. Különlegessége főleg abban rejlik, hogy bármilyen alak kivágható belőle. Szintén készíthetők belőle alakzatok az Ön saját elképzelései alapján. A kreativitásnak nincsenek határai. Főleg arról ismert, hogy a kemény kövek közé tartozik és vonzereje elsősorban a ragyogásában rejlik.

Tények, amelyeket felhasználhat a vásárlásánál

Vásárlásnál a következő tényezők fontosak: Tisztaság, csiszolás és a szín.

Csiszolás: Ebbe a kategóriába esik nagy közkedveltsége miatt a "smaragd". Ez olyan alak, amelyet téglalap forma jellemez. Cabochon metszéssel főleg azokat az alakjait módosítják, amelyek zavarosak.

Szín: Az akvamarinban rácsok találhatók, amelyek kristályosak. Ebben a drágakőben gyönyörűen jön létre a nem észlelt színezet, amelyet a vas okoz. Ezek a drágakövek azok közé az ékszerek közé tartoznak, amelyeket a leggyakrabban vásárolnak internetes üzletekben, de hagyományos üzletekben is.

Tisztaság: Ismert fényességük és tisztaságuk. Előfordulhatnak bennük részecskék a berill fajtából is.

Gyógyhatások

Főleg meditáció közben használják. Ha az ember nem érzi magát kiegyensúlyozottnak és valami hiányzik, ez a drágakő segít kiegyensúlyozottsága visszaszerzésében és egész lénye ellazulásában. Áttetsző aurája miatt ismert. Szorongásos állapotok és lelki nyugtalanság kezelésére is használják. Nem utolsó sorban tanácsadó a házasságban. Képes visszaadni a férfi és a nő harmóniáját és nyugalmát, akik krízist élnek át, vagy eltérő a véleményük. Egyszerűen visszahozhatja az Ön életébe a szeretetet, a jókedvet, ha Ön hinni fog benne.

Ára és népszerűsége

Mint mindenütt, itt is érvényes, hogy a minőségnek ára van. Ez a drágakő a nagyra becsült drágakövek közé tartozik az egész világon. Az emberek főleg a színéért kedvelik. Mindenki kiválaszthatja a személyiségéhez illő árnyalatot. A legnagyobb figyelmet a 19. században vonta magára, akkor örvendett a legnagyobb közkedveltségnek minden országban. Jelenleg a leginkább előnyben részesített és a legtöbbször eladott ennek a drágakőnek kék árnyalata. A választás azonban rajtunk áll. Fennségességével el tudja kápráztatni a minőség kedvelőit.

A felhasználás módja és kezelése

Három módszer létezik, hogyan segíthetjük elő a színezetét. Ha az akvamarin kvarcolással képződik, olyan színt kap, amely a zafírra emlékeztet. De ne hagyja magát megtéveszteni, ez még mindig akvamarin. Ha 400 - 450 ° C hőmérsékleten kezelik, ez azért van, hogy tartósan kék színűvé váljon. Ez a folyamat többnyire a rosszabb minőségű köveknél megy végbe. Ezeket a módszereket arra a célra használják, hogy megszerezzék a színezetét. Itt a konkrét célzat a világos sárga és a zöld színek átalakulása kékeszöld világos színné.

A legendákkal való múltbéli kapcsolata

A vallásban a tengeri hajózással kapcsolatos. A legenda Tamás apostolhoz fűződő kapcsolatáról szól, aki a tengeren hajózott. Amennyiben a világűrről van szó, a Neptunusz bolygóval áll kapcsolatban. A legenda hableányokat említ, akik ezt a drágakövet birtokolták. Már a múltban ismert volt olyan emberek köveként, akik több időt töltöttek a tengeren, mint a szárazföldön. Főleg a tengerészekhez kapcsolódik. A legendák szerint összefüggésben van Afrodité istennővel és a tenger istennőjével, akit Amphitritének hívtak.

A gemmológiából adódó paraméterei

 

E drágakő színválasztéka kékeszöld, a kék árnyalatai
Fajta berill
A súly, amelyben mérik 2,69-től - 2,74-ig
Keménysége 7,5-től 8-ig
A csíkok színe a fehér színe ismert
Fluoreszcencia nincs
Törésindex akár 1, 596
Kristálytani készlet hasábok
Vegyi összetétel alumínium- és berill-szilikát
Abszorpciós fényt tartalmaz

 

Története és fellelhetősége

1910-ben jegyezték fel a legnagyobb akvamarint. A történelem a "Minas - Gerais" névre utal Brazíliában. Súlya több volt, mint 110 kg. Sok lelet származik a múltból, amelyek nagy súlyuk miatt voltak ismertek. A múltban ezeket nem csiszolták. Jelenleg csiszolása már ritkaságszámba megy.

Tekintse meg ékszer és drágakő kínálatunkat is Akvamarin