Tudja, mi kell a tökéletes brunch parti megszervezéséhez?Tudja, mi kell a tökéletes brunch parti megszervezéséhez?

Inspirálódjon és nyűgözze le baráti társaságát egy színekkel és ízekkel tele brunchal.


Édes és sós ételek brunchra készítve

 

A brunch kifejezés (az angol "breakfast" – reggeli és „lunch” – ebéd szavak kombinációja) a kilencvenes évek végén jelent meg először az étlapon, majd főként a diákok szótárában használták. 1930 után nagyon elterjedt az USA -ban, és fokozatosan hozzánk is megérkezett. Jelenleg ez az egyik nagy kedvenc, különösen a baráti társaságok közkedvelt hétvégi időtöltése. Cikkünkben bemutatunk néhány ételt és koktélt, valamint más remek brunch-al kapcsolatos inspirációkat.

Különféle nyári brunch ételek friss gyümölcsből

A brunch előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így nem kell egy egész napot a konyhában töltenie. Szintén előnye, hogy általában reggeli és ebéd között szolgálják fel (általában 11:00 és 14:00 óra között), ezért napi két étkezést tudunk le egy csapásra. A brunch előnyei közé tartozik az egyszerű svédasztalos menüsor, kevesebb alkohol, mint az esti órákban és a gyors receptek, így nem is olyan igényes a költséges, viszont garantált a siker barátai és ismerősei körében.  És a legjobb, hogy alapvetően nem lehet elrontani. A vacsorák és ünnepségek gyakran túl hivatalosak lehetnek, de a brunch lehetőséget kínál a kockázatvállalásra, a kreativitásra és érdekes dolgok kivitelezésére. A tervezés során ne legyen túl nagy elvárásai saját magával szemben, a legfontosabb a barátaival eltöltött idő.

Brunch fogások őszi dekorációval

A meghívókat érdemes jóval előre szétküldeni, hogy a vendégek betudják tervezni, Önnek úgyszintén fontos tudni, hogy mennyi személyre számíthat, és persze ez a parti is igényel némi időt felkészülésre és megtervezésre. Rendes kerti parti házigazdaként legyen rendkívül figyelmes, és kérdezze meg vendégeit esetleges étel allergiákról, intoleranciákról, vagy más étel problémákról a meghívóba foglalva ezt a kérdést.

A brunch tökéletes parti újszülött fogadására, esküvői bejelentésre, remek alkalom megismerkedni új szomszédjainkkal, vagy lehet egy kellemesen együtt eltöltött idő barátaival egy szép napsütéses napon. Bármi legyen is az oka a késői reggeli találkozónak, az egyik módja annak, hogy egyedivé tegye azt, ha a partit egy szórakoztató tematika jegyében fogja véghez vinni. Ez nem csak dekorációk és menük létrehozásában nyújt segítséget, hanem teret ad vendégeinek a bekapcsolódáshoz, például jelmezek formájában. Bármilyen témát is választ, egy jó brunch titka a sok féle étel, koktél és felhőtlen szórakozás. Íme néhány ötlet, amelyek segítenek kreativitása beindításában.

Pizza és friss sajtok olasz brunchon


Brunch parti témák

 

Kerti parti

Kerti parti- költöztesse házába a kertet vagy tartson bulit a szabad ég alatt, ha az időjárás megengedi. Dekorációként használjon cserepes virágokat vagy fűszernövényeket, amelyeket a vendégek később haza vihetnek emlékbe.

Muffin Brunch- a menü összes fogását készítse muffin tepsiben, muffin formában vagy csészében.

Pizsama-brunch est- minden vendég viselje a legcukibb pizsamáját és melegpapucsát. Tálaljon hagyományos reggeli-ételeket, például palacsintát, francia édes pirítóst, gofrit, tojást különféle módon pirítóssal vagy keksszel.

Kávé és fánk- szolgáljon fel különféle kávét és fánkot. Ugyanakkor ne felejtkezzen meg a gyümölcsökről és zöldségekről sem, remek változata a táplálóbb fogásoknak.  

 

Sajt fondue

Fondue Brunch- készítsen különféle fondue eszközöket hozzá tégejekben olvasztott csokoládét, sajtot és olajat. A csokihoz tálaljon a gyümölcsöket és a süteménydarabokat. Olvasztott sajthoz vagy egy tál olajhoz pirított kenyérkockákat, hús- és zöldségváltozatokat mártogatósokat.

Nemzetközi brunch parti- egy -két - tipikus koktél mellett lessen el egy pár receptet, a kiválasztott országok kedvenc reggeli és ebédjei közül.  Tálaljon tojást különböző változatokban salsá -val, készítsen sushit, quiche-t, fritattát, rétest, éclair piskótát vagy guacamole-t tortilla chips -szel. A dekoráció lehet egyszerű, például térkép vagy különböző országok zászlói az asztaldíszként.

Színes parti - ha egy fő partiszínt választ a dekorációhoz az ételeken keresztül a vendégruhákig, akkor ez a téma szépen összekapcsolható. Egy érdekes ötlet lehet egy citrom és lime színű buli, citrusos ételekkel, amihez italként remekül passzol Margarita. Vagy fekete-fehér ruhák és dekorációk vörös tónusú ételekkel, például vörös gofri, dinnye és Bloody Mary koktélok.

 

Nagyobb üvegek limonádéhoz és rozsdamentes acél szívószálak

Brunch a 90-es évek stílusában - ehhez mindössze rengetek ideiglenes tetoválásra, csillogóra, színes hajgumikra lesz szükség, és máris indulhatnak a 90-es évek legnagyobb slágerei, amelyek a társaságot visszarepítik az időben, az első találkozások idejében. És ha már mindenki jó megéhezik, akkor misem illene jobban a gyerekkori emlékekhez, mint azok az ételek, amiket annak idején ettek. 

Go Green- ezt a témát többféleképpen lehet értelmezni. Kezdje a zöld és természetes dekorációkkal és ruhákkal, majd fejezze be egy organikus menüvel. Próbáljon vegán recepteket használni, hogy megmutassa barátainak, hogy az ízletes ételeknek nem kell feltétlenül állati eredetű termékeket tartalmzniuk. 

Inšpirované televíznou šou alebo filmom- egy showműsor vagy film ihlette - a "Trónok harca" -tól a "Jóbarátok" -ig minden tévéműsor vagy kitalált sorozat segíthet egy szórakoztató brunch -téma létrehozásában. Merítsen ihletet ezekből az epizódokból származó ételekből, és hagyja, hogy barátai a kedvenc sorozatkaraktereik szerint öltözzenek. Használhatja kedvenc filmjeit is, mint például a "Harry Potter" vagy a "Csillagok háborúja" a jó tematikus inspirációhoz. Egy kellemes étkezés után megnézhetnek együtt egy népszerű műsort / filmet, vagy ezek akár szólhatnak a háttérben a parit alatt.

Ugyanakkor témaként választhatunk egy közeledő ünnepet, évszakot vagy lehet az egy bizonyos összetevő, amelyet az brunchon kínált összes étel tartalmazni fog.  Viszont a brunch legfőbb célja a szórakozás. Bulizzon! 


Két barátnő a brunchon koktéllal

 

Koktél receptek

A szórakozáshoz kihagyhatatlanak a finom italok, ezért most fokozatosan bemutatjuk a legnépszerűbb brunch ​koktélok receptjeit.

 

 

Mimóza narancs koktél

Mimóza

minden brunch királynője. A világ legnépszerűbb késői reggeli itala a sárga mimóza virágról kapta a nevét, és már az első korty után, ebből a szeszes, gyümölcsös koktélból rájön, miért olyan népszerű ital az 1920 -as évek óta. A klasszikus mimóza elkészítéséhez jól lehűtött narancslére és pezsgőre lesz szüksége egy az egyhez arányban. Használhat pezsgőt vagy proseccot, a borbuborékok összekeverik az italt Ön helyet. 

Koktél Screwdriver papír szívószálakkal

Screwdriver

A következő sztár a brunch koktélok között a "csavarhúzó". Egyesek szerint a csavarhúzót amerikai olajmunkások találták ki a Perzsa -öbölben évekkel ezelőtt, amikor vodkát adtak a narancsléhez. Mivel nem volt kéznél keverőkanál, csavarhúzóval összekeverték az italt. Könnyen összekeverhető csészékbe és kancsókba is, és a legtöbb ételhez jól illeszkedik. Ez friss narancslé és vodka keverék, utat hagy az a különféle kísérletekhez, ez Önön múlik!


Mojito koktél

Mojito

üdítő klasszikus az italok között, amelyet mindenki szeret. A Mojito Kuba fővárosából, Havannából származik, hogy érezze az igazi kubai hangulatot, minőségi fehér rumra, mentára, nádcukorra, limere és szódára van szükség. A koktél elkészítésekor használjon friss mentalevelet a kertből vagy az erkélyről. A lime-ot alaposan megmossuk, a héjával együtt felvágjuk, egy pohárba tesszük egy kanál cukorral és mentalevéllel, ezeket az összetevőket alaposan összenyomjuk, hogy elegendő gyümölcslé legyen, és az ízek jól összekeveredjenek. A poharat töltse meg jéggel vagy zúzott jéggel, öntsön 3-4 dcl rumot (attól függően, hogy milyen erősre szeretné az italt), és adjon hozzá szódát. Ezt a kubai koktélt díszítheti egy szelet lime-al és mentalevéllel.


Őszibarack koktél - Bellini

Bellini

ezt a híres koktélt 1948 -ban, a velencei Harry bárban, Giuseppe Cipriani készítette. Nevét Giovanni Bellini olasz reneszánsz festőművészről kapta, mert az ital színe állítólag Ciprianira emlékeztette a festő által kedvelt meleg és tompa színpalettát. Ez a népszerű koktél proseccóból és fehér őszibarackpüréből készül, és gyönyörű halvány rózsaszínű. Bár a legtöbb változat sárga őszibarackot használ, mert olcsóbb, gyorsabb és jobban érik. Kellemesen finom íze van, és nagyon könnyen elkészíthető. A püré elkészítéséhez négy fehér kimagozott szeletelt őszibarackra, jégre, egy teáskanál frissen facsart citromlére (vagy ízlés szerint) és fél teáskanál cukorra lesz szüksége. A koktélt két rész barackpüréből és négy rész prosecco -ból keverjük össze.


Paradicsom koktél - Bloody Mary zellerszárral

Bloody Mary

Ikon a koktélvilágban. Ez egy népszerű brunch ital, amelyet bárki könnyen kikeverhet, és az egyik legjobb gyógyszerként tartják, formába lendít egy nehéz éjszaka után.  vA Bloody Mary fél deci pohár vodkát, jeget, paradicsomlevet, citromlevet és fűszereket tartalmaz (Worcestershire szósz, csípős szósz (Tabasco), csipet só, csipet fekete bors, torma - szabadon válaszható). A legfontosabb a paradicsomlé minősége, az ízlésnek megfelelő fűszerek aránya és a zellerszár a köretnek. Ha kihagyja belőle az alkoholt, a keveréket több mint egy hétig tárolhatja a hűtőszekrényben, bármikor használatra készen. 


Sanagria punccsal tele pohár és kancsó

Sangria

Egy ízletes gyümölcs alapú "puncs" Spanyolországból, amely ma az egész világban népszerű. A Sangria-t általában vörösbor, friss szezonális gyümölcs és kevés szénsavas ásványvíz vagy citrus ízű szóda keverékéből készítik. Könnyen elkészíthető, és még könnyebben iható, és hatalmas sláger a nyári partikon és brunchon.


 

 

Ha úgy dönt, hogy alkoholt szolgál fel, jó, ha a kevert italok alkoholmentes változatát is felkínálja vendégeinek. Különféle gyümölcsleveket is kínálhat, amelyek alkohollal vagy tiszta szódával párosíthatók: az ananászlé, a mangólé és a grapefruitlé kiváló választás. Akkor is plusz pontokat szerezhet, ha házi szörpöt készít nekik, amelyet majd italba keverhetnek.

Azonban ne felejtkezzünk meg a legfontosabb brunch italról, ami egyértelműen a kávé. Mindenki számára a legelőnyösebb egy kialakított kávésarok, ahol minden vendég ízlés szerint elkészítheti kávéját. A kávézó sarokból nem hiányozhat a cukor, tejszín, tej és növényi tejek sem, hogy mindenki megtalálja a neki valót.

A nagy készülődésben, sose felejtkezzen meg arról, hogy mi a brunch legfőbb célja  a szórakozás, és hogy mindenki jól érezze magát, természetesen a házigazdát is beleértve.


10.08.2021


További cikkek