Ötletek karikagyűrű vésetéshezÖtletek karikagyűrű vésetéshez

Tegyék szebbé a nagy napot ezzel a lenyűgöző részlettel, mely végig kíséri Önöket házasságunk teljes egészében.

 

A válogatás neheze már sikeresen utánuk van, amit maga a jegygyűrűk kiválasztása, vásárlása és biztosítása jelentett. Most itt az ideje egy szórakoztatóbb feladatnak, mégpedig hogy a gyűrűikhez egyedi gravírozást párosítsanak, melyek megfelelően tükrözik az érzéseiket.

A gravírozás még a középkorból származik és nagyszerű módját képezi az ékszerek személyre szabásának. Különösen a jegygyűrűk esetében érvényes, hogy a megfelelően választott szöveg vagy szimbólum még inkább erősíti érzelmi értéküket. Egyfajta romantikus dimenziót, egy mélyebb jelentést képez a pár számára.

Magát a vésést minden szakképzett aranyműves könnyedén elvégezi, ha pedig magasabb műszaki hozzáértést igényel a gravírozás, valakit tud ajánlani a feladatra. Csupán ritkán tart tovább a munka, mint megvárásra és az ára pár ezer forint körül mozog.

A legnagyobb figyelmet természetesen a miniatűr gravírozás formájának és tartalmának kiválasztása követeli majd. Mottó, idézet, esküvői dátum, monogramok, dísz – döntsenek bárhogy is, elsődleges, hogy személyes kapcsolatuk legyen a választott gravírral. Stílusosnak kell lennie, időtállónak, hogy ne legyen kitéve az aktuális trendeknek.

Tekintsék meg alábbi ötleteinket, melyek segíthetnek a döntésben.

Két karikagyűrű gravírozott Semper fidelis felírattal

 

1. Nevek

Partnerük nevének gravírozása számít a legnyilvánvalóbb választásnak. Rövid, szép és egyszerű megoldás különböző személyiségek és gyűrűk számára egyaránt. Lazább alternatívája, ha a neveket becenevekkel helyettesítik.

 

2. Egyszerű romantikus üzenetek

Egyértelmű és egyszerű kifejezések, amelyeknél mindketten egyetértenek abban, hogy megragadják a kapcsolatuk lényegét. Íme, néhány tipp:

„Szeretlek“

„Elveszlek“

„Rokonlelkek“

„Semmi sem választhat el“

„Csak a tiéd vagyok“

 

3. Esküvői fogadalmak

Az olyan szavak, mint a "Mindörökké", "Örökkévalóság" vagy a jól ismert rövid kifejezés "Míg a halál el nem választ" szintén megragadják az esküvői ígéret lényegét.

 

4. Dátumok

A dátumok is nagyon népszerűek, mint például az esküvő napja vagy az első találkozás napja. Ezt az alternatívát maga a gravírozott szöveg formája is vonzóvá teheti:

„2019 május 3.“

„2019.5.3“

„2019/5/3“

„MMXIX.V.III.“

Nem utolsó sorban pedig fontos gyakorlati célt is betölthet ez a forma, hiszen viselőjét emlékezteti a közeledő évfordulóra.

 

5. Kezdőbetűk

Klasszikus választásnak számítanak a monogramok is. Minimál kialakításukban csak egy feltűnés nélküli "+" vagy "&" szimbólum használatával különböző kombinációkat hozhatnak létre, vagy akár kiegészítőként használhatják őket a dominánsabb vésetekhez.

 

6. Koordináták

Ideálisak lehetnek, hogy emlékeztessék Önöket az első találkozás helyére, az esküvői szertartás vagy más az Önök számára kiemelkedő fontosságú földrajzi pont fekvésére. A hely nevével ellentétben a koordináták nem csak formázási lehetőségeket nyújtanak, hanem egy bizonyos rejtélyességet is magukban foglalnak.

 

7. Vallási versek

Vallásos párok számára tökéletesek lehetnek a szent szövegekből származó idézetek. Gyakran nagyon költői hangneműek:

„Isten szeret minket“

„Deus Nos Iunxit (latin," Isten összekötött minket")“

„Isten adott nekem“

 

A bibliai címek, valamint az egyes versek számozásai kreatív formázási lehetőségeket hoznak létre:

„Korinthusiakhoz írt levél 16:14: “Tegyetek mindent szeretetben“

 

8. Idézetek

A hazai és világirodalom is rengeteg idézet forrása lehet, amelyeket mintha csak esküvői gyűrűk gravírozásához írtak volna. Az örökkévaló szerelemről szóló regények és a szonettek rengeteg megfelelő anyaggal szolgálnak.

„A szerelem mindent legyőz. (D. Levithan)“

„Induljunk el, te meg én, (T. S. Eliot)“

„Csodálatos, talányos dolog a szerelem. (A. C. Doyle)“

„Az vagy nekem, mint testnek a kenyér.. (W. Shakespeare)“

 

 

A vőlegény átadja a karikagyűrűt a menyasszonynak

 

9. Idegen nyelvű kifejezések

A gravírozott szöveg romantikát fokozhatjuk idegen nyelv (idézet eredeti nyelven) használatával is. Ezen nyelvek közzé tartozik például a francia, olasz és spanyol, de akár a latin is:

„Amore mio (Szerelmem, olasz)“

„Mon coeur est a vous (Tiéd a szívem, francia)“

„Eres mi todo (Te vagy a mindenem, spanyol)“

„Amor vincit omnia (A szerelem mindent betölt, latin)“

 

Választhatunk akár az archaikus vagy Európán kívül használatos nyelvek közül is:

„百年好合 (Örökké boldogok, kínai)“

„Pour tous jours (Mindörökké, arch. francia)“

„In thy breast my heart doth rest (Lelkedben van a szívem, arch. angol)“

 

10. Szimbólumok

A szimbolizmust a betűkön és számokon kívül más karakterekkel is hangsúlyozhatják. Nem hiába tartja a mondás is, hogy egy kép több ezer szóval is felér és a személyiséget könnyebb vizuálisan ábrázolni, mint verbális kommunikációval. Az örökkévalóság szimbóluma lehet a végtelen matematikai karaktere, amely a fekvő nyolcas "∞" néven ismert. Lenyűgöző lehet a partner ujjlenyomata, vagy az univerzális szimbólumok, mint például a lótuszvirág és a galamb esetleg a kifejező díszek. Úgyszintén egy kép a partner szívveréséről (EKG).

 

11. Vicces idézetek

Ha a pár hasonló humorérzékkel rendelkezik és a kapcsolatuk lazább szellemben zajlik, akár a szellemes kijelentés sem lesz idegen számukra:

„Húzd vissza az ujjadra!“

„Térülés mentes beruházás“

"Egy gyűrű mindend felett (a" Gyűrűk Ura "című könyvből)"

 

12. Kézírás

A technológia már lehetővé teszi, hogy saját kézírásukat használhassák a gravírozás során. A gravírozás tartalmazhatja a partnernevet, ígéretet vagy rövid személyes üzenetet.

 

13. Filmek és dalszövegek

Ha esetleg egy dalszöveggel vagy egy kedvenc filmes párbeszédrészlettel tudnak azonosulni, akkor nyugodtan használhatják azt is, mint a kapcsolatuk mottóját. Csak legyenek óvatosak és győződjenek meg róla, hogy választásuk időtlen lesz.

 


19.03.2019


További cikkek