Öltözzön stílusosan, mint egy igazi párizsi nőÖltözzön stílusosan, mint egy igazi párizsi nő

Mindenkinek van egy bizonyos ízlés mércéje, de ha van valami, ami közel áll az egyetemes színvonalhoz, akkor az párizsi stílus. A város nem minden divatirányzat szülőföldje, de azok, amelyek elnyerik Párizs szívét, általában sok évig ott is maradnak. De, ami a legfontosabb: Karel Lagerfeld szavai szerint: "Nem kell franciának lenned ahhoz, hogy párizsi legyél”!

Az idei vénasszonyok nyara a meleg napsugarak mellett egy nem kevésbé kellemes léleksimogatót is hozott magával, amely egy új sorozat formájában jelent meg, címe: Emily Párizsban (a Netflixen október 2-tól). A főszereplő egy fiatal és gyönyörű amerikai lány, aki váratlanul a divatvilág központjában találja magát, és romantikus kalandokat él át a város legvarázslatosabb sarkainak kulisszái mögött, hogyan máshogy, mint a legeredetibb ruhadarabokkal körülvéve. A sorozat visszhangja nem váratott sokat magára, ezért, ha azon gondolkodna, hol keressen idén ősszel divat inspirációt, valószínűleg nehezen talál ennél jobb tippet.


Stílusos barna kabátok és márkás kézitáskák a párizsi divathéten

Iba ak by ste sa okrem zovňajšku chceli zamerať aj na zveľadenie šarmu a kúzla vašej osobnosti. V tom prípade vám je k dispozícii manuál z pera štvorice Ha nem csak a külsőre, hanem személyiségének varázsának és sármjának fokozására is szeretne koncentrálni, négy gyönyörű és tapasztalt párizsi hölgy tollából származó kézikönyv áll rendelkezésére, amely a Legyél te is párizsi nő címmel jelent meg. A cím tökéletes visszhangja a bevezetőben említett Lagerfeld nyilatkozatának, amely az életmód más területeire is kiterjed. Minden bizonnyal nagyon nehéz lenne követni a könyv tanácsait pontról pontra, és az eredmény akár zavarba ejtő is lehetne, de mint ötletforrás egy cseppnyi jóindulattal bizony jól szolgálhat.

Tudta például, hogy melyek azok a ruhadarabok a szerzők szerint, amelyeket biztosan nem talál meg egy igazi párizsi nő ruhásszekrényében? Egész lista van róluk: 8 cm-nél alacsonyabb sarkú cipő, márkák lógójával ellátott cuccok, nejlon és poliészter, melegítő nadrág (itt engedjék meg, hogy újra idézzük Lagerfeld egyik mondatát: "A melegítő nadrág a vereség jele."), excentrikus farmer (sem flitteres, sem lyukas), báránygyapjú csizma egy bizonyos ausztrál gyártótól, túl rövid toppok és természetesen hamisított női táskák. Most pedig nézze meg velünk, mik azok, amik nem hiányozhatnak egy párizsi nő ruhatárából, bárhonnan is származik.

Tartós vonzerő á la Paris

 

A tartós szépség és elegancia megőrzése, amelyeknek szinonimájuk a párizsi nők, nem a drága márkákban vagy veleszületett bájukban rejlik, és természetesen nem is a sznob viselkedésben. Az egyszerűség és a minőség sokkal jobb recept. Ezeket azonban pontosan és lehetőség szerint mindig és mindenhol alkalmazni kell.

A farmerválasztás nagyszerű lehetőség, hogyan fejezzük ki a párizsi stílus tiszta eszenciáját. A klasszikus mély farmerkék és slim-fit szabás számos lehetőséget kínál természetes anyagokból készült pulóverekkel vagy blúzokkal való kombináláshoz.

 
Két nő klasszikus szűk farmerben

 

 

Időtlen klasszikus fekete kabát is, amelynek a párizsi nők nagy előszeretettel adnak előnyt több alternatívával szemben.  Nem csoda, hisz könnyen lehet párosítani egyébb darabokkal a tökéletes eredmény érdekében. A vékonyabb darabok remekül passzolnak testhezálló nyári ruhákhoz, míg a melegebbek téli sétákhoz választott outfithez.

 

Egy nő fekete hosszú kabátban és nagy, sötét napszemüvegben

 

A párizsi siker egyik garantált elve a kényelem - amiben kényelmesen érzi magát, abban elvileg jól is fog kinézni. A laza fehér blúz pontosan ilyen típusú ruházat. Nagyon nőies megjelenést kölcsönöz, ha szükséges, alul betűrhető vagy fent kigombolható, és máris játékos imidzset hoz létre.

A keresztbe csíkos "Breton" felső - fehér csíkokkal, sötétkékkel vagy feketével váltakozó - népszerűsége a 20. század eleje óta nem enyhül. Nagykövete volt Coco Chanel is, aki a francia matrózok ruháiból merített ihletet tervei során.

Egy francia nő breton csíkos felsőben, copfba kötött kendővel a Diadalívre néző erkélyen támaszkodva

 

 

Elegáns és csínos megjelenést érhet el egy középhosszú zakóval. Színe lehet decensen sötét, de világosabb, kevésbé excentrikus árnyalatban is. Így a mindennapi benyomást, amelyet a képzeletbeli elegancia skáláján ébreszt, azonnal jóval magasabb szintre emeli.

Hosszított szürke és világosbarna zakók

 

 

Ami a cipőket illeti, a párizsiak szeretik magukat kényeztetni, Önnek is ezt a példát kell követnie. Ha körömcipőről van szó, akkor az legyen egyszerű magas sarkú cipő, ha balerin, akkor kényelmes a minőségi talppal ellátott, de ha szeretné felturbózni divatpontszámait, akkor kontrasztos stílusos férfi bőr félcipő segítségével tegye azt.

 

Érzék a fekete fényes magassarkúra

 

 

Párizsban a kézitáskák utánzatai tarthatatlanok, és az eredetik gyakran a gardrób egy teljes részét alkotják, amelyekre a hölgyek óriási pénzösszegeket költenek. Az ok egyszerű - ez a leglátványosabb kiegészítő, amely túlságosan vonzza a figyelmet ahhoz, hogy kompromisszum tárgya legyen.

Egy nő fekete kabátban áll az utcán márkás, vörös, luxus női táskával

 

 

Ami egy márkás kézitáskákból soha nem hiányzik az a fekete napszemüveg. Nekik köszönhető, hogy a párizsi nőknek sikerül létrehozni a kifinomult titokzatosság külsőt és ezáltal, felhívni magukra mások figyelmét excentrikus darabok nélkül is.

Két nő elegáns őszi kabátban, nagy, sötét napszemüveggel 

Őszi chic

Gazdagítsa ruhásszekrényét tartós, vonzó darabokkal és lepjük meg magunkat néha egy –két új divatos darabbal, mert a kettő nem zárja ki egymást, a párizsi divat esetében "kéz a kézben járnak.

A hosszú átmeneti kabátok nem csak időtlen bézs kivitelben számítanak univerzális darabnak. Idén az egyszínű variációk és a kissé nagyobb méretű, lezser szabások aratnak. Az anyagok közül visszatér a bőr, valami a Matrix film stílusában, minden bizonnyal a klasszikus és az enyhe extravagancia megfelelő keveréke lesz.

Stílusos őszi kabátok

 

 

A széles gallérú pamut pulóverek, amelyek az egyik vállat szabadon hagyják, rendkívül vonzóak. De ha valamilyen oknál fogva nem szívesen viseli őket, akkor ugyanúgy garbóként is viselheti. Gyapjú barett sapka kíséretében a párizsi chic ideálnak megtestesítőjévé varázsolják Önt.

Egy nő, barna pulóverben, szélesebb gallérral, és egy nő, szürke garbóval

 

 

A mintás sálak sem mennek ki a divatból soha. Szinte bármivel remekül mutatnak, és a hidegebb őszi hónapokban a nyakat is védik. Érdemes egy kis időt fordítani a sálkötés megtanulásának művészetére, de ha most arra pont nincsen, akkor se aggódjon miatta. A párizsi nők soha nem alkalmazzák.

Selyemkendő körbe a nyakon és a fejen

 

A sokoldalú elemekhez, például a sportos zakók vagy a csíkos pólókhoz tökéletesen illenek az "A" szabású bőrszoknyák. Kifejezetten nőies, viszont az anyaga szilárd így egy leheletnyi férfias energiával rendelkezik. Ezenkívül nagyszerű módja annak, hogyan emelje ki vonzó vonalait egyszerűen.

A finom bőr uralkodik az őszi cipőknél is. És vele együtt a magas platformok, úgy csizmáknál, mint félcipőknél. A párizsi mólokon úgyszintén megjelentek a jellegzetes nagy szemű láncok, mint kiegészítők.

És mi a helyzet az ékszerekkel?

A párizsi nők nem sokat viselnek belőlük, de mint mindenben, igyekeznek intelligensen bánni velük, és a lehető legtöbbet kihozni belőlük. Íme néhány tipp, hogyan is kell ezt csinálni:

  • Válasszon egy domináns színt, az Önhöz illőt, lehet az bőre alapján, vagy egyéb szempontnak megfelelően. Általában az arany melegebb tónusú bőrszínhez illek, míg az ezüst (és a fehérarany) hűvösebb árnyalatokhoz.
  • Vegye figyelembe testalkatát - a finomabb ékszerek vékonyabb testalkathoz passzolnak, erősebbhez jellegzetes, masszív ékszerek illenek inkább.
  • Ne féljen sokatmondó ékszerek után nyúlni, a színes kövek és medálok energiát és életerőt adnak.
  • Válasszon kisebb fülbevalókat, stekkeres záródással, egy gyönggyel vagy gyémánttal díszítve.
  • Annak tudatában válasszon, hogy az ékszereket mindennapi viseletre szánja, ezért már az első pillanattól fontos, hogy viselésükkor kényelmesen érezze magát.
  • A minőségi ékszereknek nem kell feltétlen drágának lenniük, ne higgyen azoknak, akik az ellenkezőjét állítják.

Öltözzön stílusosan, mint egy igazi párizsi nő

Öltözzön stílusosan, mint egy igazi párizsi nő

Öltözzön stílusosan, mint egy igazi párizsi nő


Amiket mellőzzünk

A párizsi nővé válás elengedhetetlen része az is, hogy tudatában legyűnk annak, miket érdemes elkerülni. Nem kevés van ezekből a dolgokból, de ha figyelembe vesszük, mit akarunk elérni, van értelme.

 

Felejtse el a platformos magassarkúkat, az ausztrál divatos flip-flop papucsokat és gyapjúcsizmákat. Ezeken kívül minden kihívó színű, piszkos hatású, lyukas és mesterségesen vagy természetesen kopott textíliát is.  Messziről kerülje a klisé vörös barett sapkákat és az Eiffel tornyos pólókat. Alacsony derekú nadrágokat és leggingseket, amelyek alatt fehérnemű vagy egyéb túl sokat eláruló ruhanemű látható. Búcsúzzon el az állatmintáktól, az áttetsző harisnyától és a push-up melltartótól. A jellegzetes kiegészítők és a márkák logói csak feleslegesen rontanak az egyébként kifinomult megjelenésen.

Mindenekelőtt, ne akarjon mindenáron tökéletesnek tűnni.

Tipikus meleg ausztrál cipő leopárd mintával és szakadtt farmer

 

 


14.11.2020


További cikkek