Ismeri az eternity gyűrűket?Ismeri az eternity gyűrűket?

Eternity ring, más néven örökkévalóság gyűrű vagy évfordulós gyűrű, egy gyémánttal vagy drágakövekkel díszített gyűrű a karika mentén. Mivel a gyűrű az örökkévalóságot, a gyémántok vagy drágakövek pedig a szerelmet jelképezik, az örökkévalóság gyűrűje az örök szerelem szimbólumává vált.


Full eternity gyémánt gyűrű fehéraranyból

Mi az eternity gyűrű? 

Eternity ring ez a harmadik gyűrű, amit általában a partnerek ajándékoznak egymásnak. Ez a gyűrű kapcsolatuk erejét jelképezi. Míg az eljegyzési gyűrű egy jövőbeli kapcsolat ígérete, a jegygyűrű pedig az elkötelezettség szimbóluma, az örökkévalóság gyűrűje annak időtartamát és állandóságát fejezi ki. Több alkalom is van, amikor érdemes ezt a luxus ajándékot átadni. Általában a pár életében valamilyen különleges eseményhez kötődik, például esküvőhöz, első gyermekük születéséhez, házassági évfordulóhoz stb.

Karikagyűrű gyémántokkal és sima karikagyűrű fehéraranyból

 

 

A gyűrű általában nemesfémből készül, leggyakrabban sárga vagy fehér aranyból esetleg platinából. Az örökkévalóság-gyűrű ismertetőjele, hogy gyémántokat vagy drágaköveket tartalmaz, amelyek a karika teljes felületét borítják, vagy annak jelentős részét. Ennek megfelelően két típust különböztetünk meg:

A Full eternity gyűrűk esetében, azok teljes karikáját gyémántok vagy drágakövek díszítik. Ez teszi őket a legfényűzőbb és legcsillogóbb gyűrűkké, mindegyik közül. Enyhe hátránya, hogy a gyémántok beleakadhatnak dolgokban, ezért óvatosnak kell lenni az ilyen gyűrű viselésekor.

Full eternity gyémánt gyűrű fehéraranyból

 

 

Half eterinty gyűrűknek csak a tetején vannak gyémántok vagy drágakövek. A kerület 1/2-ét vagy 3/4-ét fedhetik le. Egyesek szerint praktikusabbak és kényelmesebbek. Lehetővé teszik nagyobb kövek használatát is, mint a full eternity gyűrűnél.

Half Eternity gyémántgyűrű sárga aranyból, férfi sima karikagyűrűn


A gyűrű történelme

Az örökkévalóság gyűrű fogalma 4000 évre vezethető vissza. Az ókori Egyiptomban az örök szerelem és élet jelei voltak. Már az első gyűrűk fémből készültek, kövekkel kirakva akár a gyűrű felső felén, akár a teljes kerületén. Egyes gyűrűk a saját farkát rágcsáló kígyót ábrázoltak, ami a végtelenséget, valamint a születés és halál körforgását szimbolizálja, amelyet "ouroborosnak" neveznek.

A 18. században a gyűrűket olyan mutatós drágakövekkel rákták ki, amelyek akkoriban könnyen elérhetőek voltak. A 19. században divatba jöttek a gyémánt örökkévalóság gyűrűk, amelyek ma már klasszikusnak számítanak. A drága színes kövekkel és gyémántokkal kombinált gyűrűk azonban ugyanolyan szimbolikusak lehetnek.

Kétsoros örökkévalóság gyűrű fehéraranyból


Gyémántok

Ez a fajta gyűrű bármilyen drágakő díszítheti, mégis a legnépszerűbb kő nem meglepő módon a gyémánt. Hihetetlen erejükkel és tartósságukkal a gyémántok évszázadok óta a rendíthetetlen odaadást, hűséget és barátságot jelképezik. És persze legértékesebb kő, így nem meglepő, hogy a romantikus gesztusok terén a lista élén állnak. Ezenkívül a gyémántokról azt mondják, hogy a jövőt képviselik, és az örök élet ígéreteként szolgálnak egymás közvetlen közelében. Mint ilyen, a gyémántokat a tartós szerelem és elkötelezettség tökéletes szimbólumának tekintik.

Gyémánt örökkévalóság gyűrű vásárlásakor az egyik fő szempont a gyémántok formája lesz. Bár sokféle forma áll rendelkezésre, néhányat gyakrabban használnak.

Évfordulós eternity gyűrű fehéraranyból

A kerek briliáns gyémántok azok közé tartoznak, amelyeket gyakran használnak az örökkévalóság gyűrűiben. A gyémánt formák közül a legnépszerűbb, kerek briliáns kövek maximális fényvisszaverést biztosítanak.

A hercegnő csiszolású gyémántok négyzet alakúak. Mivel közvetlenül egymás mellé helyezhetők, szinte sima csillogó vonalat hoznak létre az ujjon. A hercegnő csiszolású gyémánt örökkévalóság gyűrűje időtlen eleganciával bír.

A bagett gyémántokat gyakran felváltják a hercegnő csiszolású gyémántokkal, extra textúrát adva nekik. Kerek, briliáns csiszolású gyémántokat is tartalmazhatnak a vintage ihletésű gyűrűhöz.


Drágakövek

Az örökkévalóság gyűrűjében leggyakrabban használt drágakövek a rubin, a zafír és a smaragd. Ez a három legértékesebb drágakő a gyémántokon kívül, és keményebb, mint más drágakövek, ami azt jelenti, hogy mindennapi viseletre is alkalmasak. Akár rubin, zafír vagy smaragd örökkévalóság gyűrűt vásárol, biztos lehet benne, hogy gyönyörű, klasszikus köveket választott.

 

De ne zárja ki a más drágakövekkel összeállított gyűrűket sem. Ha gyémántok helyett színes drágaköveket választunk, az felerősítheti az örökkévalósági gyűrű jelentését. Egy örökkévalóság gyűrű egy szeretett ember kövével mindenképp jó választás. Vagy ha gyűrűt választ az újszülött születésének megünneplésére, a gyermek kövével ellátott gyűrű remek megoldás. A kövek szimbolizálhatják a házassági évfordulót is, de akár párja horoszkópját is. Valójában nincsenek szigorú szabályok; A választott örökkévalóság gyűrű egyszerűen egyéni ízlés kérdése.


Drágakő beültetése

Az örökkévalóság gyűrűjében a beállítókövek egész sora található. Manapság gyakran gépek segítségével helyezik be őket, így pontosan beállítják, hogy mindig tökéletes felületet érjenek el.

A legnépszerűbb a kövek karmokba helyezés, ami növeli a szögek számát, ahonnan a fény a kőre eshet, és növeli a gyűrű fényét. Ebben a stílusban a követ kalettal lefelé egy fémágyba helyezik, amelyben két, három vagy több tartó tartja. Ezek úgy néznek ki, mint a vékony fém karmok, amelyek finoman íveltek, hogy a drágaköveket biztonságosan a koronához rögzítsék. A karom alakja változhat - az ékszerészek lekerekített, hosszú vagy hegyes alakúakat használnak.

A barázdába vagy a channel beállítás a legbiztonságosabb módja a gyémántok rögzítésének a gyűrűtestre. Ez azért van, mert elegendő fémet biztosít a kövek szélein. Ez megvédi a gyémántokat és szilárdan a helyükön tartja. A pavé (franciául burkolat) beállítás hihetetlen fényt nyújt. Ezzel a beállítással még nagyon kicsi gyémántok is használhatók. Hátránya, hogy ezek a tartók kényesek, és nagyon óvatosan kell viselni. A Lunette-beállítás a kövek ékszerhez való rögzítésének legrégebbi módjaként írható le. Ebben az esetben a fém perem körülveszi a követ a kerület mentén. Ez, mintha a gallér forogna, akár az egész drágakő, akár annak egy része körül.

A fehérarany gyűrű teljes kerülete gyémántokkal kirakva


Milyen fémet válasszunk?

Hagyományos lehetőség a sárga aranyból készült örökkévalósági gyűrű. A történelem során nagyra értékelt sárga arany meleg környezetet biztosít a gyémántok számára. A 18 karátos sárga aranyból készült örökkévalóság gyűrűk ideálisak, mert karcállók és tartósak.

A fehérarany örökkévalóság gyűrű nagyszerű alternatívája a platinagyűrűnek, és megfizethetőbb. A fehérarany az 1920-as évek óta jött divatba, és jelenleg a legnépszerűbb fém az ékszerészetben. A fehérarany valójában nem létezik – ez ezüsttel vagy palládiummal ötvözött sárga arany, amely ródiummal van bevonva, hogy olyan fehér fémet hozzon létre, amely gyönyörűen kiegészíti a gyémántokat vagy a színes drágaköveket.

 

A platina örökkévalóság gyűrű a legmagasabb színvonalat képviseli. A platina természetes ragyogó fehér fényű, így ideális választás gyémánt eternity gyűrűhöz, mivel gyönyörűen mutatja be a gyémánt ragyogását. A platina nagyon strapabíró és sűrű, így ideális egy örökkévalóság gyűrűhöz, amelyet minden nap viselnek. Ezenkívül nagy tisztaságú, ezért hipoallergén és gyengéd az érzékeny bőrhöz.

Eternity gyűrű fehéraranyból


Melyik ujjon viseljük az eternity gyűrűt?

Az örökkévalóság gyűrűt viselheti jegygyűrű helyett vagy jegygyűrű és eljegyzési gyűrű kiegészítéseként. Akkor miért a bal kéz gyűrűsujján? Állítólag az ókori egyiptomiak úgy gondolták, hogy a balkéz gyűrűsujján keresztül vezető éren folyik a vér a szívbe. Bár nincs biológiai bizonyíték ennek az elméletnek az alátámasztására, a hagyomány a mai napig tart. Több országban a jegygyűrűt a bal kéz negyedik ujján viselik. Természetesen az örökkévalóság gyűrű más ujjakon is hordható, akár a hüvelykujjon is. Ez csak személyes elhatározás kérdése.

 

Fehérarany gyűrű két sor gyémánttal és sima férfi gyűrűvel


Hogyan készül az eternity gyűrű

Az örökkévalóság gyűrűket nagyon nehéz előállítani, a legszebbeket és legtartósabbakat pedig tapasztalt ékszerészek készítik kézzel.

Az ékszerész először fémcsíkra vágja az aranyat vagy platinát – a hosszának pontosan meg kell egyeznie a gyűrűt viselő ujjának méretével. Ezután az ékszerész karikát formáz a fémszalagból, és a végeit összeilleszti. Fontos, hogy összeillesztés láthatatlan legyen. Eközben egy gyémántbeállítási szakértő gondosan kiválasztja a gyémántokat vagy a drágaköveket. Méretben, vágásban, tisztaságban és színben meg kell egyeznie.

 

A legnehezebb a kövek felhelyezése a gyűrűre. Pontosan meg kell mérni, hogy tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz. Az egész gyártás abszolút pontosságot igényel, a rossz számítás helyrehozhatatlan. A jól végzett munka eredménye egy tökéletes ékszer, amely nemcsak a megajándékozottnak, hanem az ajándékozónak is tetszeni fog.

A fehérarany gyűrű teljes kerülete gyémántokkal kirakva és egy sima férfi karikagyűrű


22.05.2023


További cikkek