Házassági évforduló: Hogyan ünnepeljük minden éven?Házassági évforduló: Hogyan ünnepeljük minden éven?

Azon gondolkodik, mit is ajándékozzon párjának házassági évfordulójuk alkalmából? Merítsen ihletet az egyes évfordulók megnevezéseiből, amelyek szimbolikája sokat elárul/segít a megfelelő ajándék kiválasztásában.

Sok más modern hagyományhoz hasonlóan a házassági évforduló megünneplésének gyökerei is az ókori Római Birodalomig nyúlnak vissza. Negyedszázados együttélés után a férjek ezüst koszorúval, ötven év házasság után pedig aranyból készült koszorúval koronázták meg feleségüket. Ebből ered a jelenlegi ezüst- és aranylakodalom megnevezés is.


Ifjú pàr egymàs kezét fogva

Arany karikagyűrűk

 

A huszadik század szemtanúja lehetet további évfordulók megszületésének, melyeken a házasságkötés napját ünnepeljük, ezeket különféle anyagok szerint neveztek el. Ezek nemcsak a házassági kötelék tartósságát jelentik, hanem gyakorlati útmutatóként is szolgálhatnak az ajándékok kiválasztásakor, amelyet a házastársak adnak egymásnak. Vizsgálja meg közelebbről, hogy mit jelentenek az évforduló nevei és mennyire inspirálóak lehetnek, amikor ajándékkal vagy ünnepi bulival szeretné meglepni szerelmét.

Romantikus vacsora

Gyapjúlakodalom (1. évforduló)

Az első tizenkét hónap gyorsan eltelt. Többnyire az első évet a fiatal házasok kettesben töltik, gyerek/ek nélkül.  A házasság első mérföldkövének megünneplése azonban rendkívül fontos, mivel a következő évfordulók megünneplésének alapkövét képezi. Töltsenek együtt egy kellemes estét finom vacsora mellett kedvenc éttermükben, vegyenek részt hétvégi kiruccanáson, de akár nagyobb nyaralások is még bőven beleférnek. Egy csokor gyöngyvirág, mandzsettagombok vagy pamutból készült dolgok egyaránt megfelelőek.

Szív papír origami

Papírlakodalom (2. évforduló)

A második évforduló is egy ok az ünneplésre, még ha csak egy szolidabbra is, mivel szintén egy kis lépés e szép hagyomány folytatásában. A papír a törékenység szimbóluma, és a majdnem tiszta felülete vár arra, amit majd közösen írnak. Nagyszerű ajándék lesz egy kézzel írt vallomás, egy origami dísz, egy falióra az otthonukba, vagy egy egyszerű virág, például árvácska vagy szegfűszeg.

Házaspár erdei túrán

Bőrlakodalom (3. évforduló)

Három év után a házassági kötelék ismét kicsivel erősebb, a bőrrel való összehasonlítás találónak tűnik. Ismételten bebizonyítani egymásnak, hogy a kapcsolatuk jó úton halad a hosszú házasság felé, most sem felesleges. Kalandra fel! Hódítsanak meg együtt egy hegyet, és élvezzék a romantikus kilátást. A virágok közül a fuksziák és a napraforgók játszanak, a modern ajándékok lehetnek kristályok, és persze divatos bőr kiegészítők.

Piknik

Virág- vagy gyümölcslakodalom (4. évforduló)

Ami eddig tavaszi rügyben volt, most kivirágzott és édes gyümölcsé érett. Mivel a virág és a gyümölcs első ránézésre se nem szilárd se nem tartós, ezért inkább a házasságban elért közös sikerekre helyezi középpontba. Négy év alatt kétségtelenül sikerült belőlük egy párat összegyűjteni. Szőlősdombon piknikezés közben nem foghatnak mellé egy hortenziával, amit együtt ültetnek el a kertben, kék topázból készült kisebb ékszerrel, esetleg háztartási cikkel vagy más elektromos technikával.

Százszorszép vázában

Falakodalom (5. évforduló)

Az első kisebb jubileumot a stabilitás, a határozottság és az optimizmus jellemzi. Az egészséges fa sok mindenen túl van, és hosszú gyökereinek köszönhetően sok minden vár még rá, de az erő mellett a fa bölcsességgel és megfontoltság is társul. Mit szólna, ha antik, fából készült díszeket választana az egyik európai főváros piacán? Az első öt évhez illik így új étkészlet, a vázában pedig Százszorszép.

Reggeli az ágyban

Ónlakodalom (6. évforduló)

Az 5 + 1 semmilyen esetben sem véletlen. A vasból kovácsolt kötelék megérdemli, hogy egy kis szenvedéllyel ünnepeljék. Kezdheti reggelivel az ágyban, folytathatja a virágüzlettel, ahol kiválasztja a megfelelő számú Kálát, látogassanak meg egy olyan helyet, ahol egy jót táncolhatnak és zárják a napot édes finomságokkal. A cukor a második árucikk, amely a hatodik évfordulóhoz kapcsolódik.

Virág formájú arany bross gyöngyökkel

Ölelkező szerelmespár

Rézlakodalom (7. évforduló)

A gyapjú és a réz melegséget sugallnak. A kényelem és a biztonságérzet abból ered, hogy mindketten erőfeszítéseket tettek egy minőségi háttér megteremtésére. Most jött el a pillanat kölcsönösen elismerni és nyíltan értékelni párunk igyekezetét. A következő ok az ünneplésre - túl vannak a kritikus éven (a házasságkötés évétől számolva), mikor statisztikailag a legtöbb válás történik. Megfelelő ajándék egy bross vagy karkötő réz elemekkel, első osztályú skót gyapjúból vagy kasmírból készült sál, és persze virágcsokor.

Piramisok Egyiptomban

 

Ólomlakodalom (8. évforduló)

A réz és ón ötvözet a fúzió működésére és a kapcsolat megerősítésére emlékeztet. A házasság, mint egy egész nem csupán részek összessége, ezért ne hagyja elúszni a lehetőséget, hogy tovább erősítse ezt a ritka szinergiát. A bronz egy népszerű ékszeranyag, csodálatos fülbevalók és medálok készülnek belőle. A csokor domináns virága az orgona, és erre az évfordulóra alkalmas egy kirándulás is az ókori történelemmel rendelkező helyekre (például Egyiptomba vagy Görögországba).

Nő kerámia kurzuson

Agyaglakodalom (9. évforduló)

Ahogyan egy ügyes fazekas képes egy formátlan agyagdarabot esztétikailag értékes és egyben hasznos tárggyá alakítani, úgy önök is funkcionális unicummá formálták házasságukat. Azonban nem kell csak a kerámiára korlátoznia az ajándékait, még akkor sem, ha a fazekas tanfolyam elvégzése igazán stílusosnak hangzik. A sztrelicia(papagájvirág) és a lápisz lazuli- kékkő ennek az évfordulónak a virága és drágaköve, és az öröm garantált.

 

Rózsalakodalom (10. évforduló)

Miért ón az első kerek házassági évfordulónak szimbóluma? Mivel a stabilitás és a rugalmasság jellemzi, két látszólag ellentétes tulajdonság, amelyek jelenléte szükséges a hosszú távú sikeres házassághoz is. Kötelezettségek, ami mellett döntöttél és a kitartás, amivel kiérdemelte, hogy stílusosa megünnepeljék. Válasszon egy olyan helyet, amely fontos színhely a kapcsolatukban, például azt a várost, ahol megismerkedtek vagy ahol eljegyezték egymást. Lepjék meg egymást értékesebb ajándékkal, ha ékszerre esik a választás, akkor annak gyémántot kéne tartalmaznia. Az új szakasz örömét és kezdetét ismét nárciszok fejezik ki. 

Sétáló pár a tengerparton

Kristálylakodalom (15. évforduló)

A kapcsolatukba fektetett energia, odaadás, törődés, türelem meghozta gyümölcsét! Kapcsolatuk kristálytiszta, ugyanakkor törékeny, mint az üveg. Nyitottságot és harmóniát sugároznak, nagyon pozitívan befolyásolva közvetlen környezetüket. A tiszta kristályból készült ajándékoknak sokféle formája van, és kiválasztásuk elegánsan kombinálható egy kisebb kiruccanással ezek tárgyak szülővárosába, például Karlové Vary - ba.  A vörös rózsa egyenrangú partnere lesz a kristálynak, a karóra pedig méltó alternatívája.

Kristály szett – poharak, üvegek és vázák

 

Porcelánlakodalom (20. évforduló)

Két évtized egymás mellett a bizonyíték arra, hogy házasságuk kiállta az idő próbáját. A porcelán törékenysége, akárcsak a mindennapi kölcsönös viszony, finom bánásmódot igényel, ugyanakkor szépségének a szerves része. Szerezzenek be egy értékes porcelánkészletet, valamint egy utazást Kínába, ahonnan a legszebb porcelándarabok származnak. A platinából készült és smaragdokkal díszített ékszerek méltóak ehhez az eseményhez. Az őszirózsákkal díszített virágdísz tökéletesen meghozza az ünnepi hangulatot.

Porcelán teás készlet

Ezüstlakodalom (25. évforduló)

Negyedszázados együttélés után büszkék lehetnek magukra! Csak a nemesfém egyedisége képes kellő képp kihangsúlyozni e mérföldkő fontosságát. Rendezzen gyertyafényes - pezsgőzős partit és ünnepeljen közösen szeretteivel. Nem hiányozhatnak az ezüst ékszerek sem, mert 25 év elegendő ahhoz, hogy olyan anyag legyen a megtestesítője, amely örökre ezt az emléket hordozza. Az írisz az ígéret, a remény, a bölcsesség és a bátorság virága, ezért tökéletesen illik ehhez a naphoz.

Koccintás pezsgővel

Gyöngylakodalom (30. výročie)

Gratulálhatnak egymásnak az életben elért sikereikhez - harminc évnyi szeretethez, barátsághoz és összetartozáshoz, valószínűleg még felnőtt gyermekek és talán unokák is. Ahhoz, hogy idáig eljussanak, nagyon sok őszinteséget, bölcsességet és személyes integritást kellett tanúsítania, olyan tulajdonságokat, amelyek a belső énjükben lapultak.  A gyöngyök pontosan ezt a fajta tisztaságot képviselik, és azt a tényt erősítik, hogy igazi szépség belülről fakad. Ebben a szelemben teljen az ünneplés is, amelyről nem hiányzhat a család és a közeli barátok sem. Hölgyeknek gyöngysor, ízléses gyönggyel díszített kiegészítők férfiaknak, esetleg gyémánttal kombinálva egyeltalán nem túlzás.  Ennek az évfordulónak a virága a liliom, a tisztaság második szimbóluma.

Gyöngy szett – fülbevaló és nyaklánc

Rubinlakodalom (40. évforduló)

A házasság négy évtizedes sikeres lefutása alázat és a személyes tulajdonságok mellett nagy szenvedélyt igényel a másik iránt. Olyan mélységes szenvedély, mint a rubin vörös színe, amely soha nem ég ki, épp ellenkezőleg, mintha évről évre nagyobb lenne. Szenvedély, amelynek megfelelő kifejezése az esküvői fogadalmak nyilvános megújítása lesz. Virágoknak válassza a kardvirágokat, mert ezek tökéletesen átadják a szeretet és a jellem erejét. Jöhetnek a mézes hetek és a ehhez az alkalomhoz illő rubinékszerek, idős portó borok vagy a sportkocsiban utazás élménye.

Családi ünnepség

Aranylakodalom (50. évforduló)

Most már történelmet írnak, és ez az évforduló talán több, mint az Önök személyes örömteli ügye, egyúttal társasági esemény is. Semmi sem tudja jobban jelképezni, mint az arany. Rendezzen nagyszabású ünnepséget, amelyről nem fognak hiányozni a közösen átélt élmények emlékei, ünnepi beszédek és pohárköszöntők sem. Fontos, hogy kettesben is töltsenek egy kis időt – néhány, romantikusan eltöltött, hét egy tengerjáró hajón lesz a jutalmuk a fél évszázados kitartásukért. Az örömet, a fényességet és a boldogságot a sárga rózsa testesíti meg.

Idősebb pár óceánjáró hajóra nézve

Smaragdlakodalom (55. évforduló)

Az ötvenötödik házassági évforduló nagyobb hagyománynak örvend és a smaragdkő illik hozzá - egy drágakő az örökkévalóság metaforikus jelentésével. "A szerelem egy lélek, mely két testben lakozik." írja Arisztotelész, és Önök erre a bizonyíték! A smaragd mély és gazdag zöld színével összhangban vannak, a szintén nagyon tartós, szobanövények levelei, ezért szerezzen be belőlük még többet. Az ünnepség megszervezését adja át fiatalabb generációra, és hagyja magát meglepni. Természetesen a smaragd nyakláncok, fülbevalók vagy nyakkendő csatok is megfelelő ajándékoknak számítanak.

Ölelkező idősebb házaspár virág csokorral

Gyémántlakodalom (60. évforduló)

Kötelékük elpusztíthatatlansága és szeretetük tiszta fénye már állandó konstans. A gyémántok nem igazán örök életűek, de ezek az egyetlen földi árucikkek, amelyek megközelítik az Önök kapcsolatát. Átéltek együtt számtalan élményt, rosszat és jót egyaránt. Miért ne ünnepelhetnék meg az elmúlt hosszú éveket egy színházi előadással, egy vacsorával a kedvenc éttermükben, vagy egy hosszú hétvégével, amelyet a szép emlékeknek szentelnek?   Egy virágcsokor melyben az írisz dominál, gyémánt ékszer - remek ajándék mindazoktól, akik ezen a jellegzetes napon örömet akarnak szerezni a boldog párnak.

Idősebb pár egymást ölelve egy csokor mezzei virággal

Kegyelmi lakodalom (70. évforduló)

Minden bizonnyal azért van szüksége platinalakodalommal kapcsolatos információkra, mert az ünnepséget szüleinek vagy nagyszüleinek szervezi, nem pedig saját részre. Az életkor és a mobilitás nem lehet akadály! Kapcsoljon olyan zenéket, amelyek abban az időben voltak slágerek mikor az ünnepelt házaspár megismerkedett, hívja meg koruk béli barátaikat és vigye el őket olyan helyekre, ahol emlékeik leginkább életre kelnek. Megfelelő virágok a bazsarózsa.

Idősebb házaspár tóparti kiruccanáson

Koronaékszer- lakodalom (75. évforduló)

Egy igazán értékes nap minden család és a szélesebb baráti kör életében. A társaságnak össze kell fognia, hogy ez a ritka pillanat emlékezetes legyen az ünnepeltek számára és a résztvevőknek inspirációként szolgáljon a jövőben.  És mellesleg mennyei, mert állítólag minden házaspár, aki együtt élt 75 évig, egyenesen a mennybe jut.

Ölelkező idősebb pár


29.01.2021


További cikkek