Drágakövek a csillagjegy alapján, 1. részDrágakövek a csillagjegy alapján, 1. rész

Arról, hogy egyes drágakövek és féldrágakövek színe hatással vannak az emberre már írtunk. De ha nem tudja eldönteni, hogy melyik legyen az a bizonyos egy kő, hasznos lehet tudni, hogy egyes kövek némelyik csillagjegyére erősebb hatást gyakorolnak. Talán pont ez segít majd a döntésben, hogy melyik kő lesz a megfelelő ajándék szerettei számára. Ebben a részben közösen megnézzük a Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán és a Szűz csillagjegyeket.

 

Kos (3.21.- 4.20.)

 

Különösen ennek a tüzes csillagjegynek van szüksége arra, hogy megnyugtassa a belső káoszát és zavarát. Ebben tökéletes segédje a gyémánt. Ugyanakkor ez a kő hatással van nemcsak a pozitív, hanem a negatív oldalára is, amelyet kritikus önértékeléssé változtatja, saját, gyenge oldalainak felismerése formájában. A gyémánt a Kosnak kiegyensúlyozott életet és gazdagságot hoz.

A másik kő, amely tökéletesen kiegészíti ezt a csillagjegyet, az a rubin, amely képes elnyomni az önzőségüket. Emellett ösztönzi a kreativitását, aminek köszönhetően új lehetőségeket fedez fel, olyakat amelyeket eddig nem látott. Különösen a tanuláshoz fogja használni. Ugyanúgy, mint ahogy a gyémánt, a rubin is pozitív hatással van a Kos életére.

 

 

 

 

Bika (4.21- 5.20.)

 

A Bika fő kövei az úgynevezett " királyi drágakövek” smaragd és zafír. Ezek az örökösen makacs csillagjegyre nyugtató hatással vannak, és lehetőséget nyújtanak rendezni a gondolatait. A smaragd használatával könnyebben felszabadulnak az érzései, mint a boldogság, így többször vágyik társalgásra amelyek megkönnyítik a konfliktusok kezelését. Emellett arra is felhatalmazza őt, hogy fejlessze empátiáját.

A zafír visszahozza az alapvető tulajdonságát, amellyel legkevésbé rendelkezik - a türelmet. Emellett megerõsíti és elmélyíti a családi kapcsolatokat. A zafír új erővel tölti be lelkét. Megtanítja neki, hogyan lehet feloldani az érzelmeket és a saját érzéseit irányítani.

 

 

 

 

 

Ikrek (5.20.- 6.20.)

 

A kettősségükből kifolyólag az Ikrek nehezen tudnak koncentrálni, ami sokszor negatívan hat döntésképeségükre, és arra is, hogy mélyebben betekintsenek a problémába. Ebben nyújt jelentős segítséget a citrin, amely elősegíti az elszántságot és az állóképességet. A sárga szín ugyanakkor a kreativitást fejleszti, és érzelmi egyensúlyhoz vezet. Ebből a szempontból szintén nagy segítséget nyújt az Ikrek számára a borostyánkő, ami egyszerűsíti döntéshozatali képességeit.

Nagyon hasonló hatása van az akvamarinnak is, amely életének belső egységét és döntési szabadságát hozza. A kaotikus elképzeléseinek elengedésén kívül a kapcsolatok egyensúlyát és harmóniáját is hozza. Különösen a házasságban, amikor képes vissazhozzni szeretetet és a harmóniát az életükbe.

 

 

 

 

 

Rák (6.21.- 7.22.)

 

Az egyik legérzékenyebb csillagjegy, amely egy pillanat alatt képes vissza húzódni ha veszélyt érez. Ilyen probléma esetén segíthet neki egy gyöngy, amely biztonságérzetet és nyugalmat hoz az életébe. Megvédi őt a stressztől, továbbá megerősíti bölcsességét és becsületes viselkedését. Ennek köszönhetően a Rák sokkal gyorsabban tud megbirkózni azokkal a gondokkal, amelyek már régóta bántják őt.

Egy másik drágakő, amely a Rákhoz passzol a smaragd, amely megszabadítja az önzőségtől, és közelebb kerül a világ intuitív érzékeléséhez. Sőt, nehéz élethelyzetekben segít megmutatni a helyes irányt, és bevonzza az életébe a szerelmet is. Tény, hogy a Rák a hangulatember. Ez egy nagyon bonyolult tulajdonság, viszont a smaragd nagyon könnyedén kezeli ezt.

 

 

 

 

 

Oroszlán ( 7.23.- 8.22.)

 

Legdominánsabb csillagjegy, amelyet gyakran az Állatöv királyaként említenek. Az túlzott önbizalom miatt, szüksége van az önkritika gyakorlására. Ez az, amit a tigris szem határozottan támogat, ami segít neki legyőzni azt. Ráadásul felmerül a mindennapi számtalan tevékenység által elszenvedett stressz lebomlása is.

Milyen is lenne, hogy ha a drágakövek királya nem lenne az Állatöv királyának köve? Pont a gyémánt az, amely megerősítí hatalom ambícióit, másrészt emlékezteti őt arra, hogy a segítség mennyire fontos mások számára. A gyémánt kitartást ad, és arra tanítja, hogy távolítsa el útjából azokat az akadályokat, amelyeket az Oroszlán maga hoz létre saját elméjében.

 

 

 

 

 

Szűz (8.23.- 9.22.)

 

Ha van olyan csillagjegy, amely erőszeretettel bírál másokat, akkor az a Szűz. Cinizmusával sokakat megbánt, és már maga a jelenléte irritálja a körülötte lévőket. Ennek a problémának megoldásában nyújt segítséget a borostyánkő, mely több emberséget és empátiát kölcsönöz számára. Ez az egyedülálló kő segít abban, hogy jobban összpontosítson a munkára és segíti a döntéshozatalban és ötletei megvalósításában.

A zafír tökéletesen illeszkedik ehhez a földi jelhez is, ami kitartást, tiszta elmét, de legfőképp harmóniát biztosít. Ez nem csak a munkaterületre, hanem az emberi és családi kapcsolatokra is vonatkozik. A zafír segít eltávolítani a Szűz kritikus világ nézetét hogy eltávolítsák a világ kritikus nézeteit, és kiküszöböli az elavult gondolkodást.

 

 

 

 


07.06.2018 |


További cikkek