Drágakövek a csillagjegy alapján, 1. részDrágakövek a csillagjegy alapján, 1. rész

Arról, hogy egyes drágakövek és féldrágakövek színe hatással vannak az emberre már írtunk. De ha nem tudja eldönteni, hogy melyik legyen az a bizonyos egy kő, hasznos lehet tudni, hogy egyes kövek némelyik csillagjegyére erősebb hatást gyakorolnak. Talán pont ez segít majd a döntésben, hogy melyik kő lesz a megfelelő ajándék szerettei számára. Ebben a részben közösen megnézzük a Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán és a Szűz csillagjegyeket.

 

Kos (3.21.- 4.20.)

 

Kos

Különösen ennek a tüzes csillagjegynek van szüksége arra, hogy megnyugtassa a belső káoszát és zavarát. Ebben tökéletes segédje a gyémánt. Ugyanakkor ez a kő hatással van nemcsak a pozitív, hanem a negatív oldalára is, amelyet kritikus önértékeléssé változtatja, saját, gyenge oldalainak felismerése formájában. A gyémánt a Kosnak kiegyensúlyozott életet és gazdagságot hoz.

A másik kő, amely tökéletesen kiegészíti ezt a csillagjegyet, az a rubin, amely képes elnyomni az önzőségüket. Emellett ösztönzi a kreativitását, aminek köszönhetően új lehetőségeket fedez fel, olyakat amelyeket eddig nem látott. Különösen a tanuláshoz fogja használni. Ugyanúgy, mint ahogy a gyémánt, a rubin is pozitív hatással van a Kos életére.

Rubinok

gyémántok

 

 

Kos

 

 

Bika (4.21- 5.20.)

 

Bika

A Bika fő kövei az úgynevezett " királyi drágakövek” smaragd és zafír. Ezek az örökösen makacs csillagjegyre nyugtató hatással vannak, és lehetőséget nyújtanak rendezni a gondolatait. A smaragd használatával könnyebben felszabadulnak az érzései, mint a boldogság, így többször vágyik társalgásra amelyek megkönnyítik a konfliktusok kezelését. Emellett arra is felhatalmazza őt, hogy fejlessze empátiáját.

A zafír visszahozza az alapvető tulajdonságát, amellyel legkevésbé rendelkezik - a türelmet. Emellett megerõsíti és elmélyíti a családi kapcsolatokat. A zafír új erővel tölti be lelkét. Megtanítja neki, hogyan lehet feloldani az érzelmeket és a saját érzéseit irányítani.

smaragdok

zafírok

 

 

 

Bika

 

 

Ikrek (5.20.- 6.20.)

 

Ikrek

A kettősségükből kifolyólag az Ikrek nehezen tudnak koncentrálni, ami sokszor negatívan hat döntésképeségükre, és arra is, hogy mélyebben betekintsenek a problémába. Ebben nyújt jelentős segítséget a citrin, amely elősegíti az elszántságot és az állóképességet. A sárga szín ugyanakkor a kreativitást fejleszti, és érzelmi egyensúlyhoz vezet. Ebből a szempontból szintén nagy segítséget nyújt az Ikrek számára a borostyánkő, ami egyszerűsíti döntéshozatali képességeit.

Nagyon hasonló hatása van az akvamarinnak is, amely életének belső egységét és döntési szabadságát hozza. A kaotikus elképzeléseinek elengedésén kívül a kapcsolatok egyensúlyát és harmóniáját is hozza. Különösen a házasságban, amikor képes vissazhozzni szeretetet és a harmóniát az életükbe.

citrinek

Akvamarin

 

 

 

Ikrek

 

 

Rák (6.21.- 7.22.)

 

Rák

Az egyik legérzékenyebb csillagjegy, amely egy pillanat alatt képes vissza húzódni ha veszélyt érez. Ilyen probléma esetén segíthet neki egy gyöngy, amely biztonságérzetet és nyugalmat hoz az életébe. Megvédi őt a stressztől, továbbá megerősíti bölcsességét és becsületes viselkedését. Ennek köszönhetően a Rák sokkal gyorsabban tud megbirkózni azokkal a gondokkal, amelyek már régóta bántják őt.

Egy másik drágakő, amely a Rákhoz passzol a smaragd, amely megszabadítja az önzőségtől, és közelebb kerül a világ intuitív érzékeléséhez. Sőt, nehéz élethelyzetekben segít megmutatni a helyes irányt, és bevonzza az életébe a szerelmet is. Tény, hogy a Rák a hangulatember. Ez egy nagyon bonyolult tulajdonság, viszont a smaragd nagyon könnyedén kezeli ezt.

Gyöngyök

Smaragdok

 

 

 

Rák

 

 

Oroszlán ( 7.23.- 8.22.)

 

Oroszlán

Legdominánsabb csillagjegy, amelyet gyakran az Állatöv királyaként említenek. Az túlzott önbizalom miatt, szüksége van az önkritika gyakorlására. Ez az, amit a tigris szem határozottan támogat, ami segít neki legyőzni azt. Ráadásul felmerül a mindennapi számtalan tevékenység által elszenvedett stressz lebomlása is.

Milyen is lenne, hogy ha a drágakövek királya nem lenne az Állatöv királyának köve? Pont a gyémánt az, amely megerősítí hatalom ambícióit, másrészt emlékezteti őt arra, hogy a segítség mennyire fontos mások számára. A gyémánt kitartást ad, és arra tanítja, hogy távolítsa el útjából azokat az akadályokat, amelyeket az Oroszlán maga hoz létre saját elméjében.

 tigris szem

Gyémánt

 

 

 

Oroszlán

 

 

Szűz (8.23.- 9.22.)

 

Szűz

Ha van olyan csillagjegy, amely erőszeretettel bírál másokat, akkor az a Szűz. Cinizmusával sokakat megbánt, és már maga a jelenléte irritálja a körülötte lévőket. Ennek a problémának megoldásában nyújt segítséget a borostyánkő, mely több emberséget és empátiát kölcsönöz számára. Ez az egyedülálló kő segít abban, hogy jobban összpontosítson a munkára és segíti a döntéshozatalban és ötletei megvalósításában.

A zafír tökéletesen illeszkedik ehhez a földi jelhez is, ami kitartást, tiszta elmét, de legfőképp harmóniát biztosít. Ez nem csak a munkaterületre, hanem az emberi és családi kapcsolatokra is vonatkozik. A zafír segít eltávolítani a Szűz kritikus világ nézetét hogy eltávolítsák a világ kritikus nézeteit, és kiküszöböli az elavult gondolkodást.

borostyánkő

Zafír

 

 

 

Szűz

 


07.06.2018


További cikkek